יחסים: חכם, חתיך ומצליח - האם כדאי?
שואלת
רוצה שהקשר יתקדם לכיוון חיובי
⌄
הי..זה הולך להיות קצת ארוך ומפורט.. אז אני מזהירה מראש :)יש מישהו שהכרתי דרך הפייסבוק,ראיתי שיש לו הרבה תמונות של עצמו מצטלם בפוזות דוגמנות וזה קצת דחה אותי כי אני לא אוהבת אנשים שמתעסקים בחיצוניות יותר מדי.אבל בכל זאת התחלתי לנהל איתו שיחה ובשיחה התשובות שלו היו נורא מתומצתות והוא לא זרם בשיחה.אח"כ הוא גם התקשר אליי וגם בטלפון היו הרבה שתיקות תוך כדי שיחה ולא זרם. על כל זאת,הוא עדיין רצה שנפגש ואני אמרתי לעצמי שהפגישה הזו תהיה הצ'אנס האחרון שאני אתן לו. כשיצאנו דווקא היה ממש נחמד.היינו יחד 3 וחצי שעות ונשארנו במסעדה עד שסגרו אותה והיינו חייבים ללכת.בהתחלה הוא היה קצת עצור אבל עם הזמן נפתח ודיבר והשיחה ביננו זרמה. אבל עדיין אני הרגשתי לכל אורך הזמן שהוא משחק.לא יודעת איך להסביר,הוא מדבר בקול נורא שקט,ותמיד אדיש,תמיד נראה טוב,מחייך לא עד הסוף,חיוך מאופק,כשהוא צוחק הוא משתדל לא לחשוף שיניים,מספר לי סיפורים על לימודים ועבודה שמציגים אותו כמר מושלם.ונראה לי שמשהו בו עוד בשלב הסגירות והלהרשים.עם זאת נהניתי איתו בפגישה וגם הוא אז החלטתי להמשיך. לאחר שחזרתי הביתה קבלתי ממנו אס.אמ.אס " היה לי כיף איתך והחלטתי לבד עם עצמי שאני רוצה לראות אותך שוב,אני לא שואל אותך חח"..גם אני נהניתי איתו אבל ההודעה קצת עצבנה אותי כי היא ייצגה את דפוס ההתנהגות שלו.כשפתחתנו בדיון לגבי נושאים שונים במשך הדייט הוא תמיד היה נורא קורקטי וברור.אומר את דעתו ולא מקשיב.לא מנסה לחשוב שאולי אני צודקת,או לשמוע את דעתי .אלא נורא בטוח בעצמו,אומר את מה שהוא חושב וכל השאר מבחינתו זה שטויות.אבל נהניתי איתו לכן החלטתי להמשיך איתו לפגישה נוספת.יום אח"כ הוא הבטיח שיתקשר אליי בלילה ולא התקשר וכעסתי עליו קצת והוא אמר שהגזמתי בתגובה.בפעם הבאה שנפגשנו הוא הסיע אותי אליו הביתה,המשפחה שלו כנראה ממש רגילה שהוא מביא בחורות הביתה,כי כשנכנסתי וניסיתי להיות נחמדה הם בכלל לא התייחסו אליי או אליו.ישבו וראו טלוויזיה בסלון,כל אחד בפינה שלו,ובשתיקה דוממת נכנסתי אחריו לחדר. תכננו לראות סרט אבל הוא לא התעניין יותר מדי בשום סרט אז רק ישבנו יחד וראינו טלוויזיה ותוך כדי הוא שם אותי שאשב עליו ואז התנשקנו,הנשיקה הובילה לעוד מגע וכשהוא ניסה להפוך את זה להורדת בגדים בשלב הזה כבר עצרתי אותו כי לא רציתי שיתפוס ממנו זולה או פתוחה מדי למרות שרציתי להמשיך. יום לאחר מכן שלחתי לו אסאמאס שאני מקווה שאני לא סטוץ בשבילו ואז הוא אמר לי שאם אני לא שלמה עם עצמי אז נוותר ושהוא מרגיש הרבה פעמים שאני לא בעניין ולא רוצה להכיר והוא כרגע בעניין של מישהי רצינית אחרי שחווה הרבה סטוצים אז אם אני לא רוצה,כדאי שנוותר.יכול להיות שהוא צודק,שאני לא בעניין מכיוון שקשה לי לדבר איתו,הוא תמיד נורא בטוח בעצמו ולא מקשיב,שבגלל שהוא עצור ולא נפתח איתי,בגלל שהוא מאוד ציני וכששאלתי אותו מה דעתי עליי הוא צחק ואמר "לא משהו" במקום לענות לי ברצינות אחרי שאני עניתי לו ברצינות. קשה לי להגיע לאינטימיות וגם אני צינית .אבל ברגע שגם הצד השני כזה אני לא יודעת איך נתקדם ונגיע לפתיחות יחד.מצד אחד הוא נורא מוצלח,מאוד חתיך,מאוד חכם,מצליח בעבודה,בלימודים.ומצד שני אני מרגישה שיש לו איזושהי מעטפת של אדישות,של להרשים שהוא לא מוריד. אני לא יודעת אם זה הוא,או שזו מסיכה שתירד בהמשך. וכשאמרתי לו שהוא עצור הוא אמר שממש לא.השאלה שלי אליך היא איך לגרום לו לראות שאני בעניין ?איך לגרום לו להוריד את מסיכת האדישות וההרשמה ולהיות איתי אמיתי? האם בכלל זו מסיכה או שאולי זה הוא?אם אחרי כמה דייטים זה לא קורה מתי לעזוב? ואיך להגיע לרמת אינטימיות טובה איתו כשגם אני וגם הוא ציניים מטבענו? עזור לי בבקשה ..אני רוצה שהקשר הזה יצליח..הוא נראה לי טוב בשבילי..
שואלת
רוצה שהקשר יתקדם לכיוון חיובי
⌄
אני בת 20 והוא בן 24
ד"ר אורן חסון
מאד חתיך, חכם ומצליח
⌄
שואלת יקרה,
אני חושב שהוא מאד חתיך, מאד חכם, מצליח בעבודה ובלימודים - ושלכן את חושבת שהוא טוב בשבילך. לו הוא היה בינוני בכל אלה, היית בורחת מאחד כזה. יש לו יתרונות, ויש לו חסרונות, ולמרבה הצער החסרונות קשורים לתקשורת הזוגית וזה משהו מאד משמעותי. אבל רק הכרתם - האם תצליחי לקלף את הקליפות? האם הוא יצליח? אני לא בטוח, אבל אם לא תנסי לא תדעי. ואם תנסי - אז אולי תיפגעי, כי העובדה שהוא מאד חתיך, מאד חכם ומאד מצליח בעבודה ובלימודים מדליקה אותך, ועוזרת לך למקם אותו בגאווה לצידך מול החברות והמשפחה, ולהגיע ל"הצלחה" בחיים בבת אחת, דרכו וללא מאמץ, במקום דרכך. - אני לא לגמרי בטוח שזה מה שאת מרגישה, אבל אני משאיר לך זאת כנקודה למחשבה. את רק בתחילת דרכך העצמאית בחיים, ואל תשכחי גם את ההצלחה שלך דרכך.
שואלת
מאד חתיך, חכם ומצליח- תגובה .
⌄
ואני חושבת שאתה צודק. כמובן שגם לתקשורת הזוגית יש מקום ומאוד משמעותי בקשר.אבל גם לנתונים ההישגיים יש.לא הייתי יוצאת עם אדם שלא שואף לשום מקום,טיפש ואני לא נמשכת אליו. ולכן הנתונים ההתחלתיים שלו כמובן הם אלה שגורמים לי להמשך ולהכנס לתוך הקשר הזה. אני בעצמי בחורה שנראית טוב,לא חסרים לי מחזרים,וגם ההישגיים הלימודים שלי טובים.מן הסתם זאת אחת הסיבות אני מניחה שהוא בחר להתחיל ולהמשיך איתי ולא עם אחרת.אני לא מרגישה שאני נאחזת בו ו"מצליחה דרכו",כי גם לבדי אני מסוגלת להצליח.השאלה שלי אליך היא איך באמת לקלף את הקליפות ? איך לגרום לו להפתח אליי? אם נמשיך יחד בעוד 5 דייטים ואראה שאנחנו באותו מצב התחלתי,אתייאש.אז אני פונה אליך לייעוץ איך לגרום לי להפתח ולו גם ודרך הפתיחות הזו למנף את הקשר שלנו למקום שאבדוק אם הוא מתאים לי גם מבחינה זוגית ולא רק מבחינה "הרשמתית".
ד"ר אורן חסון
לקלף קליפות לא ידועות
⌄
שואלת יקרה,
בסך הכל היית איתו בדייט אחד, ואת לא מכירה אותו מספיק. אני מכיר אותו עוד פחות. אני לא יכול לדעת אם הוא רוצה שיעזרו לו לקלף קליפות, מה יכול לעבוד כדי להצליח איתו (כי כל אדם מגיע עם הקליפות ועם הרגישויות שלו), ובעיקר - אם יש לו באמת עניין אמיתי בך. או אולי הוא מעוניין בך רק לקשר מזדמן. אני לא יכול לדעת את כל אלה, ולכן זה משהו שתצטרכי ללמוד עם הזמן, לפי מה שאת תעשי ולפי מה שהוא יעשה. מה שבטוח הוא שאם תחליטי להתרחק קודם, זה אולי יהיה הדבר הנכון ואולי לא, אבל אז בטוח לא תדעי.