יחסים חדשים: מה חשוב לדעת?
בר לבן
צריכה ייעוץ
⌄
בס"ד,ד"ר אורן שלום,אני גרושה טרייה בת 30 ללא ילדים.הכרתי לפני כשבועיים בחור גם גרוש בן גילי עם ילדים(3),גרושתו לא מפסיקה להטריד אותו למרות שקיבלה כבר גט ומשלם לה מזונות(ויש לו הוכחות על כך) והיא רוצה לתבוע אותו לעוד כספים,הוא סיפר שהייתה מאוד קנאית ואובססיבית אליו כל זמן שהיו נשואים והיתה אפילו מרביצה לו ולילדים,עדיין יש לה רגשות אליו,היא לא מפסיקה להתקשר אליו,וזה דבר שמאוד מציק לי,הוא אמר לי שהתנקה לגמרי מרגשות כלפיה לא רוצה אותה ולא חושב עליה ואני מאמינה לו כי אני רואה שכשהוא איתי,הוא לגמרי איתי,יש לנו כימיה מדהימה,דבר שמעולם לא הרגשתי עם אף אחד ואפילו לא עם הגרוש לי! כשאני רואה אותו,יש לי את הפרפרים האלה בבטן...,העניין הוא שהעלתי בפניו את חששותי,הוא בא עם ילדים,יש לו גרושה שלא נותנת לו מנוח..והוא ענה שהוא מבין את חששותי,אך אם אני חושבת שאני נכנסת למיטה חולה,אז עדיף מבחינתו לא להמשיך את הקשר(ככה הוא אמר לי),זה קצת הפתיע וכאב לי לשמוע החלטה כזו מצידו,כי חשבתי שינסה להקל עליי עם חששותי אלו...,זה יצר אצלי בלבול רב,אני לא יודעת מה כדאי לי לעשות,מבחינה רגשית(ואני מאוד רגישה..) אני כל כך רוצה קשר איתו, אך מבחינה הגיונית אני חושבת שזה לא יהיה בריא בשבילי בגלל המצב בו הוא נתון...(למרות שגם אמר לי שהוא יתמודד לבד עם גרושתו ושאני לא יצטרך להתמודד איתה).מה דעתך? מה עליי לעשות?לתת לו ללכת ולוותר על הקשר הזה כבר מעכשיו?עליי לציין שגם הוא הביע נון סטופ התלהבות ורצון להיות איתי (אפילו כבר אמר שמרגיש כלפי אהבה)ואני לא יודעת אם להאמין לו או לא,כי המעשים שלו ויחסו אליי (במיוחד לאחר שחשפתי את חששותיי),לא תואמים את הרגשות שטוען שמרגיש כלפי..,מבחינתו הקשר שלנו נגמר,בגלל שלטענתו אני יותר מדי חשדנית וחששנית(ואני אכן כזו) וגם לא מאמינה לו ב100%שמרגיש מה שמרגיש כלפיי,אני גם הבעתי בפניו את רגשותיי לגביו(אך עדיין לא הגעתי לתחושה שאני אוהבת אותו טוטלית),פשוט כיף לי איתו ואני עצובה שכך זה נגמר מבחינתו.
ד"ר אורן חסון
התחלה מטלטלת
⌄
בר יקרה,
אתם רק שבועיים ביחד. זה נפלא שיש לכם כימיה מתאימה, כי זו התחלה טובה. אבל עדיין אינך מכירה אותו מספיק. יתכן שתראי בו חסרונות בהמשך, אבל גם יתכן שאלו לא יהיו חשובים בעינייך בשל היתרונות שלו, ואין לי ספק שגם כאלה יתגלו בהמשך. הרי עדיין אינכם מכירים זה את זו. אתם רוצים זה את זו כרגע יותר ברמת ההצהרות, לעצמכם ולצד השני, מאשר עם עומק רגשי המגיע עם הזמן.מה שאני רוצה לומר לך הוא שיש עוד הרבה חוסר ודאות בקשר הזה. אלא שאת רואה כבר עכשיו כמה מהקשיים שיהיו בהמשך. הוא אומר לך שרק הוא יטפל בהם. את צריכה לשאול את עצמך עד כמה זה יטריד אותך. לא עד כמה יטריד אותך שהיא כזו, אלא עד כמה הוא יהיה מוטרד בעניינה, ובענייני משפטים וכספים, וגם, אולי, עד כמה תרגישי מאויימת על-ידי הקשר שלו איתה, גם אם הוא יהיה חד צדדי והיא זו שתתקשר איתו.ונקודה למחשבה: אם את כזו שיכולה לשאת אכזבות, יהיה לך קל יותר להמר ולנסות. אם קשה לך, אז אולי את צריכה קשר שמלכתחילה יהיה יציב יותר וחסר טלטלות, גם אם מרגש פחות.
בר לבן
התחלה מטלטלת
⌄
ד"ר אורן שלום,תודה על תשובתך.אני חושבת שהוא יהיה מוטרד ממנה הרבה(ככה אמר לי) וכל עוד יש לו לשלם מזונות לילדים.. והוא נאלץ להיות איתה בקשר...,חוץ מזה אני מאוד רגישה,וככזו אני גם טיפוס שמתאכזב מפרידות..(מי אוהב פרידות..?) ולפעמים (תלוי באיזה קשר מדובר..)אני לוקחת באופן בינוני את האכזבות(לא קשה ולא קל..) ולפעמים בקלות,קשר כזה אני כבר לוקחת בבינוניות את האכזבה,כי כפי שכבר כתבת לי,אני והבחור רק שבועיים מכירים,אז אין מה לקחת קשה את האכזבה.אך מצד שני הכימיה המדהימה הזו תהיה חסרה לי...,טוב,אז שוב תודה על תשובתך,וכל טוב.