בגידה: מה לעשות כשאהבה אינה מספקת
בדכאון
צריכה עצה
⌄
שלום
לפני 9 שנים הכרתי בחור, גבר נשוי+2. כיום אני בת 27.. הוא בן 43.. הכרנו כשהייתי בת 18. במשך כל השנים היינו חברים טובים הוא היה כמו אח בוגר בשבילי..הוא מצידו נורא אהב אותי מהרגע הראשון שראה אותי התאהב בי קשות וככה העברנו שנים ביחד כאשר אני רואה בו אח והוא אוהב אותי קשות כשכל הזמן הזה היה נשוי! לפני כשנתיים אני התחלתי להתאהב בו קשות אהבתי אותו כל כך והוא כל כך שמח שחלומו מתגשם סוף סוף..אבל פה התחילו הבעיות, אני ציפיתי ממנו שיתגרש מאשתו שכל כך לא אהב, לדבריו לא קיימו יחסים כל השנים..אפילו לא סובל אותה וככה כמעט שנתיים מבטיח הבטחות שזה מה שיקרה! שזה מה שהוא נורא רוצה רק הוא רוצה להשיג זמן..(להסתדר מבחינה כלכלית, לעבור את הבת מצוה של ביתו, בעוד חודשיים) וכל פעם תירוצים..לפני חצי שנה אשתו גילתה על הבגידה שלו ועדיין עם גילוייה הוא מאד פחד שהקשר בינינו יהרס ועדיין כל מה שהיה חשוב לו זה לשמור על הקשר בינינו..כל מפגש שלנו היה הכי מדהים מלא אהבה מלא תשוקה וכל פעם אחרי מפגש היה ריבים שהוא חוזר הביתה לאשתו. היום זה נגמר הקשר, הוא הגיע למסקנה שהוא אגואיסט בזה שהוא איתי- אנחנו הגענו למסקנה.ואני נשארתי לבד! אני מרגישה כל כך נבגדת. בשביל מה הוא הכניס אותי לסיפור הזה אם ידע שהוא לא יכול להתגרש.איך הא מסוגל בכלל להישאר עם אשתו ולעזוב אותי? הוא כל הזמן אומר שאין לו חיים בלעדיי אז איך??? ואיך ממשיכים הלאה? הוא אהבת חיי, אהבת חיי היחידה. ואם אני אהבת חייו היחידה אז איך הוא מסוגל בכלל?
ד"ר אורן חסון
אהבת חייך, אבל לא היחידה...
⌄
בדיכאון יקרה,
הוא אהבת חייך היחידה עד כה. זה לא אומר שלא תהיה לך אחרת. זה גם לא אומר שלא תהייה לך כזו שתהיה גם יותר מתגמלת.ראשית, אני מציע לך לקרוא את המאמר שכתבתי:בגידות: הגבר הנשוי - מלכודת דבש עם עוקץ מוסרי בקצה.שנית, ואולי תביני זאת גם מהמאמר: כאשר הוא רוצה מאד משהו (אותך), באופן טבעי הוא נוטה לייפות את המציאות כדי שתתאים לך. את לא הראשונה שנכנסת למלכודת כזו, וגם לא תהיי האחרונה. את כועסת עליו ובצדק. ואת צריכה להמשיך הלאה בשבילך, לא בשבילו, כי מגיע לך חיים טובים. לא דרכו, כי הוא לא מסוגל לתת לך אותם, כך שאת צריכה מכאן והלאה לתבוע את החיים הראויים לך מעצמך, ולא ממנו. מעצמך. שזה אומר גם, בין היתר, עם בן זוג אחר, שיהיה שלך לבד. אני יודע שכרגע קשה לך לראות זאת, כי את באבל. זה טבעי. את צריכה להתחיל לחשוב על אלטרנטיבות והמשך חיים משלך, בלעדיו, ולא על תיקון שלו. חשיבה כזו היא שתוליך אותך בדרך הנכונה.