יחסים חדשים: כמה סבלנות כדאי להשקיע?

תאריך פנייה: 13.10.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שרון
שאלה
13.10.2006 • 01:07

ד"ר אורן חסון שלום!אני יוצאת עם בחור באופן אינטנסיבי במשך שלושה שבועות. אציין שדי נחמד לי איתו, למרות שעדיין אני לא בטוחה אם הוא מתאים לי להמשך, כיוון שמפריע לי קצת שהוא לא "פלפל" וגם לא מצליח להצחיק אותי ממש ולפעמים אני קצת מרגישה שיש רגעים שלא זורמים , אבל מכיוון שבגדול נחמד לי איתו ועושה רושם שהוא בחור איכותי , נחמד וקליל אני עדיין בודקת ולא פוסלת (אציין שגם מבחינה חיצונית הוא לא הכי מרשים אותי אבל גם לא כזה נורא, אני מקווה שכן אוכל להימשך אליו).רוב הזמן הוא יוזם את כל הטלפונים והפגישות (אני לא מספיקה ליזום והוא כבר מתקשר ונראה לי שגם זה לא ממש מפריע לו כי אני זורמת איתו ונותנת פידבק חיובי), כלומר עפ"י היוזמה שלו והרצון שלו להיפגש כל הזמן (אע"פ שאמרתי לו שאני מעדיפה שהמינון בהתחלה טיפה ירד , אך גם אם לא ,זה לא ממש קריטי..),נראה כי יש נכונות די גדולה מצידו להמשך הקשר ואני מראה לו שאני זורמת איתו..מה שמוזר לי בכל הסיפור , שמבחינה פיזית שום דבר לא קורה , אחרי שלושה שבועות כ"כ אינטנסיביים (ואני לא מדברת על סקס..).הוא לא נוגע בי בכלל, (לא ליטוף ,לא נותן יד, לא חיבוק) רק שאנו נפגשים ונפרדים הוא נותן נשיקה חטופה. אומנם בהתחלה (בשלוש הפגישות הראשונות) שידרתי מעט ריחוק, אך כל פעם פתחתי פתח, בצורה עדינה, ויזמתי נשיקה, חיבוק, נשיקה בצוואר וכו) כדי להראות לו שאני בכל זאת בעניין והוא לא זורם איתי.אציין שהוא בן 33 ואני בת 32 , ויצאתי לא מעט עם בנים והיו לי קשרים ארוכים וקצרים (ומעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת).לפי דבריו היה לו קשר רציני של מס' שנים שהסתיים לפני כשש שנים מיוזמתו ואולי היו לו עוד מספר ממש מועט של קשרים מאוד קצרים .אציין שגם לי קשה להיפתח בקטע הפיזי בכל תחילת קשר מחדש ולכן אני עושה זאת בהדרגה (וגם אמרתי לו זאת),אך אפילו אני,אחרי מס' פגישות , מתחילה לזרום וכשבן הזוג רואה פתח מצידי הוא זורם ויוזם הלאה.במקרה זה, למרות שיצרתי פתחים ואני זאת שיזמתי יותר (באופן הדרגתי) , הוא לא זורם. דיברנו על זה (פעמיים) וניסיתי להבין מה הבעיה (אציין שאני מעניינת, נחמדה , עדינה לא "לוחצת" ואף נראית ממש ממש טוב באופן אובייקטיבי וכל מי שיצאתי איתו היה צריך מאוד להתאמץ כדי לא לגעת בי.. וגם נראה שהוא מעוניין , כי הוא כל הזמן רוצה להיפגש).שאלתי אותו לפשר הדבר ואמרתי לו שגם אני ביישנית וגם לי קשה אבל זה כבר קצת מוגזם ואפילו אני בשלב כזה כבר יותר נפתחת גם איתו וגם בעבר עם אחרים (אני בכלל לא מדברת על סקס , אלא אפילו על סתם חיבוק שנפרדים..)שאלתי איתו אם הוא ביישן או שזה משהו בי שאני משדרת (אני לא מאמינה שהוא לא נמשך אלי..) ואמרתי לו שאני לא לוחצת אך רוצה להבין, כי הסיטואציה הזאת מוזרה לי ולא מוכרת ליוזה בסוף יגרום גם לי למבוכה לנסיגה ולריחוק. תשובתו הייתה שהוא לא יודע למה , אולי זה הגיל והוא צריך עוד קצת זמן, (ואני שואלת את עצמי זמן למה, לחבק מישהי שיוצאים איתה 3 שבועות באופן אינטנסיבי. לי זה נשמע מוזר, לפחות היה נותן הסבר הגיוני יותר).כל הסיטואציה הזאת וההתעסקות במשהו כ"כ פעוט כבר גורמת לי לאי נוחות ולירידה בחשק להיפגש איתו ,ולחשוב שהוא ממש מוזר, ולא יודעת אם לתת לזה עוד צ'אנס ,(גם אני עוד לא בטוחה שאני רוצה להיות איתו אבל, צריך קצת לזרום למרות הלבטים, ואני חוששת שבשלב מתקדם יותר בקשר הפיזי הוא גם לא יזום ואני לא אוהבת בחורים כאלה) .אני מנסה לחשוב שאולי, אם הוא נפגע בקשרים קודמים, יש לו חשש (אך זה גם מוזר, כי רוב האנשים נפגעים וחוששים ויש אי ודאות), אולי חוסר נסיון (למרות שהוא אומר שהוא יצא עם בנות אחרות חודש, חודשיים או יותר).עדיין מוזר לי שבחור בגילו יתנהג בצורה כזאת, איך להתייחס לסיטואציה הזאת?

ד"ר אורן חסון
לקפוץ למים
14.10.2006 • 12:36

שרון יקרה,
זה באמת קצת חריג, ובלי הכרות טובה איתו, קשה לי כמובן לדעת מהיכן זה מגיע. השאלה היא כמה סבלנית את יכולה להיות. כלומר, אתם יוצאים שלושה שבועות. האם את מוכנה להמתין עוד שלושה שבועות מבלי להכביד עליו, ולתת לו את הצ'אנס? זה נשמע לי לא המון זמן, אם הבחור מוצלח, אולי שווה להשקיע כדי לדעת. אם זה לא עובד, והוא לא יתקדם, מצאי הזדמנות רומנטית ופרטית (נגיד בעוד שבועיים וחצי או שלושה, שעד אז תניחי לו עם הקצב שלו, אבל כן תתרפקי עליו קצת מדי פעם, שירגיש אותך פיזית), ותגידי לו שם שזה נראה לך חריג, ושאו שהוא ינשק אותךעכשיואו שאת שוקלת את היחסים ביניכם. ואו שהוא יקפוץ למים, או שתסיקי את המסקנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרון
לקפוץ למים
24.10.2006 • 21:03

תודה על תשובתך.החזקתי מעמד רק עוד שבוע..נפגשתי איתו עוד פעמיים: פעם אחת אצלו בדירה-ראינו אצלו סרט , היה מאוד נחמד וזרם, אך לא בקטע הפיזי-הוא ניסה לקרב יד לאצבעות שלי שבקושי הרגשתי ולא שיתפתי פעולה וגם שהלכתי הוא אמר שהוא יפרד ממני בבית ואח"כ ילווה אותי למטה וזה קצת שיבש- כי במקום לעשות הוא הודיע על כך ואז אמרתי לו שלא נורא בלי לחץ, צריך לזרום ולעבור את המחסום פעם ראשונה ואח"כ אולי זה יזרום, דווקא צחקנו על זה והוא אמר שהוא חסום וסגור מאז הפגישה השניה שבה הוא רצה לתת לי נשיקה בלחי (גם הכריז על כך) אמרתי שאני מעדיפה לחיצת יד (אני יודעת שזה קצת מגוחך.. אבל מאז היו עוד פגישות והראתי לו שאני זורמת איתו וכן נפתחת אליו, כפי שכתבתי כבר, אך תמיד נתקלתי בקפאון.. ).פעם אחרונה שנפגשנו היינו בבר והרגשתי שהוא מנסה לשבת מאוד קרוב אלי, אך שוב בלי לגעת .אני, מאז שניסיתי כמה פעמים לחבק ולנשק וגם דיברתי איתו כדי להבין ,למה הוא עצור,לא עושה דבר כדי לא להלחיץ וכדי שיבוא ממנו (בסה"כ מדובר בחיבוק או נשיקה/החזקת יד, אפילו לא יותר מכך) \ אח"כ הוא הציע לטייל קצת באזור ושוב הלכנו אחד ליד השני כמו ידידים (אחרי חודש די אינטנסיבי.)שאלתי אותו אם הוא מרגיש בנוח איתי ,כי אני לא , אני מרגישה ריחוק וכאילו אני ידידה שלו, אז הוא אמר שלהפך נורא כיף לו איתי והוא מרגיש מאוד בנוח,ורוצה להכיר אותי עוד כי אני נורא מעניינת אותו וכיף לו איתי, אך הוא צריך עוד זמן והוא לא רוצה למהר,כי בעבר שהתלהב זב גם נגמר מהר (ואני חושבת לעצמי- זמן למה, לחבק ולהחזיק יד?!)יומיים אחרי כן הוא התקשר ואמר שאולי באמת כדאי שנהיה ידידים וחבל לו אך זה המצב.בכל זאת זה הסתיים אצלי באותו יום, עשינו ביחדש ארוחת ערב והיה מאוד מאוד נחמד.(אציין שוב שמעבר לכך שהיה לו כיףונחמד ומעניין כפי שציין, אני גם נראית מאוד מאוד טוב באופן אובייקטיבי ואין בחור שהצליח להתאפק מלא לגעת בי והוא גם אמר שהוא כן נמשך אלי).האם ,מתוך נסיונך ומומחיותך, ומתוך הדברים הללו (כי פעם ראשונה אני נתקלת בתופעה כזו וקצת חבל לי כי הו בו דברים נחמדים,אך המוזרות שלו קצת הרתיעה אותי) ,ניתן להבין מדוע הוא התנהג כך?ולמה אם הוא כל פעם יזם פגישות (כמעט כל יומיים) והיה לו כ"כ נחמד ומעניין איתי כפי שאמר לי וגם אני בטוחה שהוא אהב את המראה שלי וזרמתי איתו בכל דבר, הוא העדיף לוותר? (זה קצת פוגע ,למרות שאני לא צריכה להיפגע..