יחסים חד-צדדיים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 17.08.2012 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
בעיות
מבולבל ולא יודע איך להמשיך הלאה
17.08.2012 • 20:29

שלום
אני נמצא עם בת זוגתי שנתיים, בתחילת הקשר היא בקשה ממני להפסיק לדבר עם חברים וידידות לעבודה והיא דרשה ממני להפסיק לדבר עם כולם אחת מהטענות שההתנהגות שלי לא הולמת ושיש לי חברה אז אני צריך להתנהג בהתאם,
האמת שהיו סיבות לזה שהיא ביקשה שאני יפסיק לדבר עם כולם סיבות כגון התנהגו אליה לא יפה ולא כל כך אהבו אותה כל החברים והידידות, במשך כמה חודשים דיברתי עם כולם בניגוד לרצונה ואחרי כמה חודשים ניתקתי את כולם מתוך הבנה שפגעו בה והתייחסו אליה לא יפה, עם זאת הבטחתי גם שאני לא ידבר עם אנשים מסוימים ואחרי שהבטחתי יצא לי לדבר איתם פעם אחת כי לא הבינו למה הפסקתי לדבר איתם ולנתק כל קשר, בת זוגתי גילתה כמובן שדיברתי איתם פעם אחת או פעמיים ומאז מכנה אותי בוגד ושקרן, לקח לי כמה חודשים להבין את העיניין ואני מרגיש כאילו משהו איתי לא תקין כאילו למה לקח לי כל כך הרבה זמן להתנתק מאנשים שפגעו בחברה שלי? כל המקרה הזה קרה בתחילת הקשר היום אחרי שנתיים כמעט היא עדין לא סולחת לי על זה , עוד משהו לפעמים אני רוצה ללכת למקום מסויים ובת זוגתי לא רוצה שאני ילך ואני משקר בקשר למיקומי לאחר שעה אני מגלה לה את האמת והיא בתגובה טוענת שאני שקרן ושאני תמיד ישקר ושאני חרא וכו...
אני מרגיש שנתתי בישבילך הכול כיום אני אדון לעצמי ניתקתי את כל האנשים מחיי בישביל הקשר הזה ועכשיו היא רוצה שנסיים אותו בטענה שאני שקרן ובוגד וגבר חרא,
אני אוהב אותה ורוצה להיות איתה, בקשתי סליחה אין ספור פעמים והיא טוענת שאני משקר ואז מבקש סליחה ואני רק מנסה להסביר לה שהסיבה שאני משקר היא שעל כל דבר אני שומע לא על הכול, היא מצידה לא מעוניינת לשמוע אותי וטטענות שלי.
ואני אוהב אותה והסברתי לה שאני מוכן לעשות
הכול ולא לשקר ולהיות הכי בסדר שאפשר רק שניתפשר ונביןנאיד את השניה , היא בתגובה לא מעוניינת להתפשר איתך.
אני לא יודע מה לעשות אני צריך עזרה

ד"ר אורן חסון
האם כך אתה רוצה לחיות את חייך?
19.08.2012 • 11:22

מבולבל יקר,
לא כתבת את גילכם, וחבל. אני מתרשם שהיחסים ביניכם הם חד צדדיים, כשרק הצרכים שלה נספרים, ואלה שלך הופכים להיות בלתי חשובים בעיניה, והיא דורשת שתבטל אותם למענה. אני לא מדבר על ידידות מבני המין השני, שזה אולי יותר מקובל להרחיק קשרים, אבל חברים שלך שאתה רוצה איתם קשר?ואני תוהה איך זה שכל החברים שלך, עד אחד, כולם פוגעים בה? התמונה הכוללת, כפי שאתה מתאר אותה, היא של אשה שנפגעת בקלות, שלא יודעת לסלוח, ושצריכה אותך כמגן וכקיר הגנה מפני העולם, ולכן היא צריכה אותך קשוב אליה ולצרכים שלה ללא תנאי וללא פשרות. על כך יש ביניכם מריבות, כי היא תוקפת אותך על כל חריגה, גדולה וקטנה, מבלי לתת מקום ושיקול דעת למחשבה ולצורך שלך. האם כך אתה רוצה לחיות את חייך?לא תמיד אהבה מספיקה כדי להחזיק זוגיות. יש שתי רגליים לאהבה. האחד, הוא הרצון להיות ביחד והמשיכה. השני, הוא הרצון בשיתוף של הצד השני, והעונג הנובע מנתינה עשיית טוב לצד השני, שזהו מרכיב עצום ביכולת שלשני הצדדיםלחיות ביחד. לפי דבריך, לך יש את שני המרכיבים, אבל לה לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בעיות
האם כך אתה רוצה לחיות את חייך?
19.08.2012 • 14:24

תודה רבה על התגובה וההיתיחסות אנחנו בני 23 והיא 21 ,
אני מבין את מה שרשמתה אבל עדין משהו לא מובן לי איך יוכול להיות שאני צריך למלא כל דרישה מהקטנה לגדולה ועם לא אמלא אותה אז אני מקבל איומי פרידה?
ולמרות כל הטעויות שעשיתי בהתחלה ועשיתי טעויות אז איך שהיום אחרי שנתיים היא עדין לא סולחת ועדין משמיצה אותי שאני חרא ואני הגבר הכי חרא מכולם, לפעמים אני תוהה לעצמי אני רק בן אדם טעיתי אפילו בהמון פעמים שיקרתי כי ידעתי שהתגובה שלה תביא לפרידה וידעתי שזה שאני יבוא ויגיד את האמת אני יקבל גב מופנה אלי וקללות,
אמרתי לה שהתבגרתי מאז ושאני יודע שעשיתי דברים לא נכונים ואמרתי לה שאני מסתיר ממנה דברים אני רוצה לפתור את זה ואפילו הסברתי לה למה אני מסתיר דברים, הסברתי לה שאני חושש מהתגובות שלה ואמרתי לה שאני מוכן תמיד להגיד לה את האמת רק שלא תתקוף אותי אלא שתקשיב לי ושאני רוצה לעשות
שינוי ולהיות הכי אמין והכי טוב שיוכלו להיות.
גם לי לא חסר כשרבים אז גם אני זורק יציאות לא יפות לפעמיים אומנם ברוב המקרים היא זאת שזורקת תייציאות ככה אני מרגיש אבל אני מתחיל לחשוב שאני טועה בזמן האחרון אני מושמץ כל יום ומקבל צעקות ומילים לא יפות ואחרי מאמרים שקראתי באינטרנט לשליטה בכעס אני עונה לה כן מצטער למרות שזה לא ניראה לי נכון לפעמים ואני מוצא את עצמי אומר לה כן מצטער וכן סליחה או לא אישה את זה שוב ומבפנים אני פשוט מרגיש כבר מת ,
אני אוהב אותה אני מנסה להסביר לה את זה כל פעם עם לא הייתה לי אהבה אליה אז כבר מזמן הכול היה מתפרק וגם היא אוהבת אותי אבל כשאנחנו בריב לדוגמא אז אני מבקש ליראות אותה היא בתגובה נענת אולי ניראה לא בא לי ליראות אותך ומהצד שלי אני זה שמציע שאני יבוא אליה ושהתגעגעתי והיא רק ממשיכה להגיד שלא בא לה ליראות אותי, קשה לי האמת יש לי רק אותה ואין לי עם מי לדבר ואיתה כרגע בגלל הזעם אני לא יוכול לדבר ושתבין אותי רק אני צריך להבין אותה כי פגעתי בה המון אז עכשיו רק אני צריך להבין אותה.
ארוך אבל צריך לפרוק את זה איפושהו

ד"ר אורן חסון
לחפש אהבה טובה יותר ומתאימה יותר
20.08.2012 • 18:47

מבולבל יקר,
בודאי שאתה צריך לפרוק את זה היכן שהוא, ובודאי שאתה זקוק לחברים. אי אפשר לבודד אדם מכל חבריו, ולהתעלל בו, כפי שהיא מתעללת בך היום. חברים ואנשים קרובים הם צורך טבעי. אלא שאתה רואה את עצמך ואת התדמית שלך היום בעיקר לאור הקשר שלך איתה, ושכחת שהיית מקובל, עם חברים טובים, ועם אנשים שמעריכים אותך ואוהבים אותך. אולי אז לא היתה לך אהבה, אבל אולי אז היתה לך הערכה עצמית הרבה יותר טובה, וחיים יותר שלווים. יש אהבות שמחות. באמת יש. אולי כדאי שתיקח פסק זמן ותחשוב על עתיד טוב יותר, שבו גם לך יש משמעות. אתה בחור צעיר, בתחילת דרכך, מחפש מקצוע ומשמעות לחיים. תדאג לעצמך, תן לעצמך להחלים, ואחר-כך חפש לך אהבה טובה יותר, ובעיקר מתאימה יותר. אפשר למצוא אהבה, ואהבה שאינה משתמשת בך לצרכיה, אלא זוגית, כפי שאהבה צריכה להיות, שבה הצרכים של בת זוגך הם צרכים סבירים, דומים יותר לצרכים שלך, ושתוכלו לממש אותה בשלום ובשלווה, ולא באופן בלתי אפשרי ומזיק, כפי שהמצב אצלך עכשיו. כפי מה שנראה לי, לא אתה הוא זה שהיה זקוק לחפש מאמרים על שליטה באינטרנט, אלא היא. אני מבין שייתכן שאיבדת שליטה בשלב מסויים, ואולי אפילו זה לא נכון וראוי, אבל אולי בגלל שהיא עברה כמה גבולות שאין לעבור אותם, ובגלל שהיא דרשה ממך דברים שקשה לדרוש מאדם סביר?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בעיה
תגובה
27.08.2012 • 17:17

תמיד כשהיא מתייחסת אלי לא יפה אז אני מאוד נפגע וכועס מבפנים ועם הזמן זה ניהיה חמור יותר, היא מדברת אלי בעצבים אומרת לי לך ממני אני לא רוצה אותך יותר והיא רושמת לי אני שונאת אותך וכשאנחנו הולכים ברחוב צועקת חכה תיראה מה אני יעשה לך מחר ועם תעצבן אותי עוד פעם אחת תחטוף ממני סטירה ליד כולם ברחוב ואני שותק ולא מגיב כי איך שאני מגיב היא אומרת לי איך אתה מעז להגיב בכלל תשתוק חוצפן אחרי כל מה שפגעתה בי אין לך זכות בכלל להגיב מי אתה בכלל ואלו המילים שלה,נתתי לה ואני נותן לה כל דבר אפשרי אין דבר שהיא לא רוצה מהקטן לגדול שלא הבאתי ורצתי לקנות עם רצתה ולו אפילו סוכריה רצתי לקנות לה ובאמת שאני כל כך משתדל וכל כך רוצה שזה יפתר וחשבתי שהפתרון שהכול יסתדר זה שאני יתן לה להוציא תתסכולים שלה עלי וישתוק אבל כבר אחרי שבועיים זה רק מחמיר כאילו היא רואה שהיא יכולה לדבר אלי לא יפה אז היא ממשיכה וגרוע יותר מיום ליום, לפעמים אני אומר לה נגיד אני רוצה שנצא לאכול משהו ואז היא אומרת לי אולי נצא לאכול משהו אחר ממה שאני רציתי אני בתגובה אומר בסדר אין בעיה נצא לאן שבא לך בכיף ואז היא שואלת רגע אבל אתה לא רוצה מה שרציתה בהתחלה ואז אני אומר לה אני רוצה אבל אין לי בעיה לאכול מה שאת רוצה לא מפריע לי ואז היא יוצאת עלי בעצבים אתה צבוע ושקרן אתה אמרתה שאתה רוצה לאכול משהו ופתאום אתה משנה למשהו אחר בזמן שרק באתי לכיוונה ורק ניסיתי לעשות משהו טוב ושהיא תיהיה מרוצה זה רק אחת מהדוגמאות יש המון מקרים כאלו וזה הכי שובר אותי וגם אין היא לא מקשיבה לי רק מסבירה למה אמרתי שבא לי משהו אחד ופתאום בא לי משהו שני שבעצם רק באתי להתפשר איתה ולצאת לאכול איפו שהיא רוצה באמת שאני עברתי את היאוש אני נמצא במקום יותר רע בהרבה זה הרגשה נוראית,יש לנו ימים יפים ביחד באמת ואני אוהב אותה כל כך שלפעמים היא רושמת לי אני שונאת אותך אני לא אוהבת אותך ואני בתגובה רושם לה אני אוהב אותך והיא רושמת לי אני לא זה קרה לא מעט פעמים,כל דבר מעצבן אותה יש לה עקרונות מאוד ברורים ועם אני לא יפעל לפיהם אז שאני לא יהיה איתה לפי מה שהיא אומרת לי ואחרי ריב מאוד גדול שהיה לנו היא החליטה שהולכים רק בדרך שלה ורק איך שהיא מחליטה עם לא אז יש עוד הרבה גברים כמוני לטענתה.אבל כל מילה שלי לא בסדר או לא טובה וכל כוונה טובה שלי הופכת למשהו נוראי ואני מרגיש כבר כמו בן אדם חרא ומגעיל הדימוי העצמי שלי ירד לריצפה היא מקללת אותי אני שותק אני כבר באמת לא יודע מה לעשות,אני בן אדם שלא חושב על עצמו וחושב על האנשים שהוא אוהב מעל הכול ואני גם לא יוכל לשנות את זה ולהיות בן אדם אגואיסט אני לא מושלם ואני יודע את זה יש בי דברים לא טובים כמו כל אחד ואמרתי לה שאני ישנה הכול בישבילה היא לטענתה אומרת שאני לא יוכול לשנות כלום וכל ניסיון להסביר לה שאני גם קשה לי וגם לי מפריע דברים בה נענה באין לך זכות בכלל לדבר אתה חוצפן אני מיואש כבר לא יודע מה לעשות ואיך לעשות