יחסים חד-צדדיים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 11.05.2010 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
אלה
חייבת דעה
11.05.2010 • 20:50

יש לי חבר מזה כשנה, הוא מתארח אצלי מספר פעמים בשבוע, אוכל, מתקלח, ישן. אתמול לראשונה שאלתי האם בא לו לעשות כלים (שנינו אכלנו) כי רציתי לבשל והוא אמר שבתור אורח אין לי זכות לדרוש זאת ממנו.מה דעתכם?

אנונימית
חייבת דעה
12.05.2010 • 07:52

שזאת חוצפה!הוא לא אורח, הוא הבן זוג שלך במשך שנה! יש הבדל דיי משמעותי.בפעם הבאה אל תשאלי אותו, אלא תאמרי לו "יאללה, דני, אני אבשל ואתה בינתיים תשטוף כלים".הוא יענה לך שוב, אני אורח, אז תגידי לו, שזה מאוד פוגע בך שהוא משתמש במונח אורח כי הבית שלך , זה הבית שלו! ושאת מצפה שיהיו מספר דברים בודדים שהוא יתן לך יד בהם כי אכפת לו מימך ולהראות לך מעט הערכה!חמודה, איך שאת מבשלת את הדייסה, את בסופו של דבר תאכלי אותה!

ד"ר אורן חסון
נתינה חד צדדית
12.05.2010 • 10:51

אלה יקרה,
עושה רושם שבן הזוג שלך מניפולטיבי, נהנתן, ואוהב לקבל מבלי להשקיע. אולי אפילו הוא צודק, אם הוא מרגיש אורח. ולכן, את כנראה צריכה לשנות את המצב. אתם שנה ביחד: יש לך הזכות לדרוש ממנו להפסיק להיות אורח. שזה אומר שתי אפשרויות: או שיתחיל להגיע אליך הביתה כבן זוג שלך, ולהתנהג כך, או שבתנאים הללו את מוותרת על הזוגיות, כי את לא מחפשת אורחים בבית, את מחפשת שותף לחיים.אני מניח שיש לו יתרונות אחרים כבן זוג, אחרת לא היית איתו כל הזמן הזה. אני לא מתעלם מכך. אבל אם את חושבת על זוגיות וחיים משותפים, קחי בחשבון שיש לו נטייה טבעית לקבל, ושהוא מוכן להילחם כדי שלא לתת. במצב זה, אם הוא לא ישנה את קו החשיבה שלו, ושאם הוא ימשיך לחשוב שהוא חזק מולך עד כדי כך שהוא יכול לנצל אותך, זה יימשך גם לתוך הזוגיות שלכם, ויהיו לכם על כך מריבות אין-ספור, בכל פעם שתרצי סיוע ממשי בעבודות הבית, בקניות או בטיפול בילדים.האפשרות האחרת היחידה לתאור שלך היא שזו היתה מן יציאה של רגע שלו, שהוא המשיך להתעקש עליה רק כי פלט אותה ברגע של שטות. אני לא בטוח שזה כך, ולו רק כי במשך כל הזמן שהוא איתך, וזה הרבה אצלך בבית, הוא לא הציע בעצמו לעזור לך. רוב הנשים לא יסכימו ליחסים חד-צדדיים מסוג זה, אלא אם יש להם יתרונות בולטים אחרים, ובשבילם, לחיות עם היחסים הללו בשלום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלה
נתינה חד צדדית
12.05.2010 • 11:10

כן אבל להעיף אותו בגלל כזה דבר?

ד"ר אורן חסון
ממתינות לשיקול דעתך
12.05.2010 • 15:26

אלה יקרה,
מה פתאום? להעיף אותו רק משום שפעם אחת הוא לא הסכים לרחוץ את הכלים???- אבל כן להיות מפוכחת, ולראות את התמונה הגדולה, ומאין את באה ולאן את הולכת.ושימי לב שאם כך הגבת, סימן שהבנת אותי לא נכון, ואת מחוייבת לקרוא את הודעתי הקודמת שוב ושוב, על כל חלקיה, כדי להבין את התמונה הגדולה, וכן, את המסקנות המעשיות הנמצאות בפיסקה הראשונה, ומונחות שם, ממתינות לשיקול דעתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083