יחסים זוגיים: שאלות עמוקות ותשובות

תאריך פנייה: 26.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דורי
העדר אהבה בנישואים
26.10.2012 • 16:52

היי,
אנחנו נשואים מזה 5 שנים, 9 שנים ביחד.
בשנה האחרונה מערכת היחסים שלנו הגיעה למבוי סתום.
אשתי עברה התעללות פיזית מצד אחיה בילדותה, כתוצאה מכך נדדה בפנימיות ואינה בקשר תקין עם משפחתה.
מאחר ורציתי כי חייה יעלו על מסלול נורמלי תמיד הייתי בצד המוותר, היא עשתה ויתורים, אך לא משמעותיים.
בשנה האחרונה מאסתי בכך, הרגשתי כאילו כל מערכת היחסים מוטלת על כתפיי.
היינו אצל 2 יועצים זוגיים אך ללא הועיל.
כיום כאשר אנו מנסים לשקם את הנישואים, הבהרתי לה כי אני לא חש בחום ואהבה ביחסים, שמבחינתי
זהו הבסיס לשיקום הקשר, אני זקוק לאהבה וחום בבית, שאם לא כן, כאשר אקבל זאת ממקום אחר
הדרך לבגידה תהיה קצרה, לא אמרתי את זה מתוך איום, אלא באמת מתוך פתיחות.
לדבריה, אין היא יודעת אם היא אוהבת אותי או אם היא בכלל מסוגלת לאהוב בגלל עברה.
מבחינתי להיות בבית ללא אהבה לא בא בחשבון.
האם יש בכלל עתיד לשיקום הנישואים?
האם העובדה שהמצב בו אנו שרויים אינו משול להנשמת אדם מת?
תודה

ד"ר אורן חסון
הרבדים הנסתרים והעמוקים של הזוגיות
28.10.2012 • 00:27

דורי יקר,
שאלת שאלות משמעותיות מאד על היחסים שלך עם אשתך, וגם על המרכיבים הנסתרים והעמוקים יותר של אישיותה. זה לא יהיה רציני מצידי להשיב לך על השאלות המעשיות ששאלת (אם יש עתיד לנישואים, ואם המצב ביניכם משול לאדם מת). אני לא מכיר אותה מספיק, אני לא יודע מספיק על מערכת היחסים שביניכם, לא על הפגעים הנפשיים שלה, ולא על יכולת ההכלה שלך. אני כן יודע שאתה כועס, אני כן יודע שאתה מיואש יותר היום משהיית בעבר. אני אפילו לא יודע למה, וגם לא אם קרו דברים אצלך שהשפיעו עליך ושינו את גישתך, ולאו דווקא אצלה.הלכתם, לדבריך, לשני יועצים זוגיים, וללא הועיל. מבחינתי, לא אמרת דבר, כי השאלה היא לא לכמה יועצים זוגיים הלכתם, אלא אם הייתם בתהליך רציני שבו שניכם נתתם לזה צ'אנס אמיתי. בסופו של דבר, הצלחתו של יעוץ זוגי תלויה בשני דברים: ברצון של שני הצדדים להיות ביחד, ובגמישות הרגשית שלהם, שזה כולל כמה דברים ובהם גם מילה חשובה מאד, סבלנות. כך שעד שלא תהיו בתהליך ממשי, ותבדקו את היכולות שלכם לשנות, להתמסר, לתקשר ולהתגבר על חרדות וחששות, לא אוכל לתת לך תשובה אמיתית לשאלותיך.אם תרצה תגובה מפורטת יותר, והכוונה ראשונית לפחות (כי כרגע נראה לי ששניכם די מבולבלים מכל העניין), אנא שקול את האפשרות לשיחה (יעוץ) טלפונית חד פעמיאיתי. היא לא תמלא את מקומו של טיפול זוגי מסודר, אבל אולי נצליח ביחד להגיע לכיוון שאליו תרצה או תרצו ללכת אליו בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083