החבר עובד קשה - מה זה אומר?
טלי
אולי זה רק משבר קטן וזה חולף?
⌄
היי,שמי טלי ואני בת 26. אני בזוגיות יחסית חדשה של 4 חודשים עם בחור מקסים (גם הוא בן 26).במהלך התקופה האחרונה היה לנו מדהים ביחד. הקשר הלך והתעצם ואנחנו מאד אוהבים זה את זו.דבר אחד מאד מעיק על הקשר- אנחנו לא נפגשיםאףפעם בסופי שבוע. בן זוגי עובד בעבודה מזדמנת בלילות של סופי שבוע (עבודת סטודנט). העבודה הזו מוגדרת מבחינתו כזמנית - עבודה פיזית לא פשוטה עם שכר נמוך מאד (גם בסופי שבוע). חשוב לי לציין שההורים שלו מאד תומכים בו כלכלית ואין לו בעיות כלכליות.העלתי בפני בן זוגי שזה מפריע לי שאנחנו לא מתראים בסופי שבוע. הוא הבין אותי והחלטנו שבסופ"ש הקרוב נהיה ביחד. וקבענו עם אחותי ובעלה שנגיע אליהם לארוחה בשישי בערב. היום בבוקר (יום שישי) בן זוגי הודיע לי שהוא לא יגיע הערב מכיוון שהחליט ללכת לעבוד. מאד נפגעתי ממנו. גם כי הוא יודע את החשיבות של בילוי בסופ"ש עבורי וגם כי הוא פשוט "הבריז" ברגע האחרון ונוצר מצב מאד לא נעים עם אחותי. שאלתי אותו למה הוא קבע עבודה מהרגע להרגע ולמה הוא ביטל? בתגובה ענה שהוא יודע שזה מעשה לא יפה, והתנהגות שלו היא לא פיירית ולא מגיעה לי אבל לא משנה מה- הוא הולך לעבוד.. והוא לא מתכוון לבטל את העבודה. ושהוא מצטער אבל הוא קבע וכרגע אין מה לעשות..מאד נפגעתי ממנו... כעסתיו עליו מאד ואמרתי לו שאני מאד מופתעת מההתנהגות שלו במיוחד לאור העובדה ששבוע לפני כן דיברנו על הנושא וקבענו תוכניות והוא פשוט ברגע האחרון החליט לעבוד ולהבריז.. בתגובה הוא ענה שהוא צריך יומיים לעצמו לחשוב על החיים שלו ושהוא נמצא בתקופה מאד עמוסה ומבלבלת מבחינת משפחה, לימודים ועבודה והוא ציין מספר פעמים בשיחה שהוא מאד בטוח בקשר שלנו ושאני הדבר הכי יציב וטוב שקרה לו בחודשים האחרונים והוא לא רוצה להיפרד והחשיבה הזאת נועדה בשביל לחשוב על החיים שלו ועל ההתנהגות שלו.חשוב לי לציין שאני חוויתי בעבר קשר ארוך ומאד רציני והוא לעומתי היה בקשרים אך פחות רצינים, ואני כל הזמן אומרת לו שמבחינתי זה קשר לטווח הארוך ולעתיד וחשוב לי שהוא יכיר את המשפחה שלי ואת החברים שלי וחשוב לי גם להפך שאני אכיר את הסביבה הקרובה שלו ומאד קשה לו ליצור את הקשר הזה ביני לבין המשפחה שלו ועם החברים הקרובים שלו.. ואני תוהה אם אולי הלחצתי אותו...בכל אופן, מאד מאד נפגעתי ממנו.. אני קצת לחוצה אולי עכשיו אחרי 4 חודשים אני מגלה את פרצופו האמיתי? אני ממש מתלבטת מה צריך לעשות? ואולי זה רק משבר קטן וזה חולף....?
ד"ר אורן חסון
לחשוב כשאת פחות כועסת
⌄
טלי יקרה,
ראי, אם החבר שלך עובד קשה, ובכלל זה בשבתות, למרות שיש לו תמיכה משפחתית, זה כנראה אומר עליו משהו חיובי, ולפחות משהו על רצונו להיות עצמאי. אני לא יודע מהי העבודה הזו, ומה מטרתו, ומה שאיפותיו בחיים, אבל כנראה הדברים הללו מתחברים איכשהו. לא כתבת על זה דבר, ואולי כדאי היה וראוי היה שתתני דעתך או לפחות שתציגי את הדברים באופן מאוזן כך שגם אוכל להבין אותו.את כועסת כרגע, ופגועה, ולכן הצד שלו מיוצג פחות טוב. העניין הזה די ברור לי, מכיוון שאת רוצה לוודא שהמטרה המיידית תושג, שהיא הזוגיות איתו על כל פניה, ובכלל זה הרצון שלו להתחשב בך כחלק חשוב מהזוגיות שאת מצפה לה. הרצון שלו הוא כנראה ריצה למרחקים ארוכים, שזה אומר בסיס כלכלי, אולי חסכונות, אולי גם שאיפות קריירה ו/או מטרות אחרות (כמו טיול חו"ל ארוך???), חשובים גם הם, בצד הקשר איתך, שהוא אומר לך שהוא חשוב לו. את צריכה מתוך הנתונים הללו להחליט מהו "פרצופו האמיתי", והעובדה שאת כותבת לי אומרת שאת כועסת מאד, ושהכעס הזה מוליך אותך לחשוב שאולי פרצופו האמיתי הוא חוסר התחשבות בך וחוסר אהבה שתקבלי גם בהמשך, אבל גם שאת מאד לא בטוחה בקביעה הזו שלך. אז אולי את צריכה לחשוב יותר על הדברים הללו כשאת פחות כועסת.