התמודדות עם קשר לא מאוזן
קארין
מה לעשות?
⌄
שלום
דר חסון, מצטערת שזה קצת ארוך-הייתי בקשר עם בחור בן 30 -קשר של שנה+-. וזה נגמר מלפני שבוע. אנחנו לא זוג אבל היינו בקשר. אציין שהיו יחסי מין -נוחיות שכזאת והמשכנו זאת וחוץ מזה זה לא היה רק סקס, היו גם דברים מעבר ממש כמו קשר אמיתי, אך ללא מחוייבות. אני בת 28.האמת היא שאני דיי מעוניינת בו והוא גם יודע מזה.בכל מקרה היה לי תקרית איתו, ממש פיצוץ רציני מלפני שבוע. בפייסבוק יש אפליקציה של הכרויות. מסתבר שהבחור נכנס לשם ממש יומיים לפני שהכל התפוצץ איתו.התקשרתי אליו על מנת לדעת למה הוא נכנס לשם ואני יודעת שאנחנו לא בני זוג אבל כן היה משהו שציפיתי ליותר בהמשך. נפגעתי שהבנתי שהוא שם, אז התקשרתי ושאלתי מדוע? אתה רוצה מישהי אחרת? הכל ברגוע. הוא שיחק אותה שהוא לא יודע על מה אני מדברת, עזבתי תנושא ולאחר כשעה התקשרתי בשנית הייתי כבר נורא עצבנית ויצאתי עליו אמרתי לו שזה נגמר שאני חשבתי על זה ואני לא מעוניינת בכלל להמשיך את הקשר הזה! הרי אם אתה שם זה ברור שאתה מחפש! והוא? פשוט אמר לי את האמת- "אינני יכול להיכנס לקשר רציני כרגע כי אני רוצה להתעסק בקרירה שלי ואין לי זמן לבחורות. זה שאני שם זה לא ואמר שאני מחפש, אני לא שם פיזית" המשכתי לצאת עליו מעצבים ואז הוא פשוט אמר כן אני מחפש ושלא תתקשרי לפה יותר!פה זה נגמר ולאחר 4 ימים רגועים שלחתי הודעה לטלפון שלו. הוא לא הגיב לי. ולאחר כשעתיים אני מקבלת הודעה שהולכת ככה- "זה כבר לא הטלפון של הבחור שאת מחפשת.. הוא החליף מספר. אינני יודעת אם זה אמיתי הוא לא כי לאחר מכן התקשרתי ולא ענו לי. שלחתי הודעה- לא תשמע ממני יותר. רציתי להתנצל בסופו של דבר ואולי לחזור לקשר שהיה. אבל .. .דר חסון אני ממש לא יודעת מה לעשות מצד אחד נורא פגועה על המהלך המלוכלך באמת הנפגעתי.(ודרך אגב הוא יצא מהאתר של ההכוריות הוא פשוט מחק את עצמו משם לאחר יומיים).מצד שני מה נותר לי לעשות? אני מוצאת את עצמי חושבת על זה בכל הימים האלה ומשתגעת בשקט. אשמח לייעוץ, אין לי כוחות יותר.
ד"ר אורן חסון
כמו שצריך
⌄
קארין יקרה,
אני חושש שנכנסת למלכודת שלא ברצונך. היית בקשר עם גבר שאת רצית ממנו מחוייבות והוא לא נתן לך אותה, ונשארת שם בכל זאת. מה שקרה משם והלאה, היה צפוי גם אם מנוגד לציפיות ולרצון שלך.הוא לא רצה להתחייב כלפייך, והרצון שלך והתקווה שלך גרמו לך להאמין שאולי הוא כן מחוייב רק לא רוצה לומר זאת. התברר לך שהוא אכן לא מחוייב, שהמשמעות של זה היא שמותר לו לבחון ולקיים יחסים עם אחרות.אני יודע שזה כואב, אני יודע שזה משפיל, קארין, אבל הכתובת היתה על הקיר. קל לי להבין למה לא קראת אותה במלואה, כי רצית אחרת, וכי קיווית שהוא רק אומר, מסיבותיו שלו, כי אולי הוא "רוצה אותך ולא אף אחת אחרת אבל מתקשה להתחייב", או כל סיפור אחר שסיפרת לעצמך כדי לחזק את התקווה שלך. אני חושב שמה שנותר לך זה להמשיך הלאה. כלומר, לוותר על התקווה. אולי היית צריכה לוותר עליה מזמן, אבל עכשיו קיבלת מסר ברור יותר. אני יודע שאת עדיין מתקשה לוותר על החלום, גם אם הוא היה חד צדדי. אולי כדאי שתפסיקי להשתגע בשקט, ותשתגעי שבוע-שבועיים בקול רם, לעצמך, אפילו בצעקות מול מוזיקה חזקה במערכת בסלון, ואחר-כך להחליט שזהו. שהגיע הזמן להשלים עם זה, להחלים, להיות עם חברות, להיות עם המשפחה, להיות עם מי שאוהב אותך, ואחר-כך, אחרי שתאספי ביטחון מחדש, להתחיל לצאת שוב, ולחפש אהבה. כי עכשיו היה לך קשר שאת אהבת, אבל לא היתה לך אהבה. אני חושב שמגיעה לך אהבה, כזו שתהיה דו-צדדית, כמו שצריך.