יחסים: התערבות אחות וניצול

תאריך פנייה: 19.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
glad
אחותה של אשתי
19.08.2012 • 02:51

שלום
ד"ר חסון.לאשתי אחות צעירה ממנה שמנצלת אותה בכל מיני דרכים.ניסיתי להאיר לאשתי על כך אך היא מתעלמת מכל מה שאני אומר לה בקשר לאחותה .אין לי כל כוונה להתערב ביחסים ביניהם או לשלוט בקשר שביניהן הרי זו אחותה .ואין לי כל כוונה לסכסך ולהפריד ביניהן .לי כל הסיפור לא נעים ואני מרגיש לא בנוח מכך שאשתי מנוצלת ע"י אחותה .השתדלתי להמנע מלהיות בחברת אחותה אך זה לא הולך אשתי בכל מיני דרכים מכניסה אותי לקשר ביניהן ואני לא מצליח להתרחק מלהיות בסביבתה של אחותה. למשל בחגים , בשבתות ב, בילויים משותפים (יש ילדים מכל צד) ביציאה לבתי קפה ומסעדות וביציאה לטיולים משותפים .לדעתי אחותה קמצנית , סנובית וכמובן מנצלת את אשתי כספית .מה לדעתך עלי לעשות .

ד"ר אורן חסון
פרטנר לא משוחד
19.08.2012 • 11:25

גלאד יקר,
מאחר שאת האחות כנראה שלא תצליח לחנך, אני חושב שלמרות שאינך מודה בזה, אתה כן היית רוצה להתערב ביחסים שביניהם ולשנות אותך, ואם לא לסכסך או להפריד, לפחות למתן את ההשפעה ואת תדירות הפגישות.נניח שכל מה שכתבת נכון, והאחות מנצלת את אשתך. אני מניח שאשתך די יודעת את זה שהיא נותנת, ואולי גם את העובדה שהיא נותנת יותר. אלא שאני די בטוח שהיא מרגישה גם שהיא מקבלת, ולו רק תחושה טובה שיש לה בנתינה שהיא נותנת. וגם זה לא מעט. ובהתחשב בכך שזו אחות צעירה, יש בזה גם יחס אימהי. אולי יש בזה כאילו בנוסף לילדים שיש לכם, היא מרגישה שיש לה עוד ילדה שהיא כבר גדולה ובוגרת, ושהיא אוהבת לדאוג לה. אם אתה מסתכל על הנתינה בלבד, אתה רואה נתינה חד צדדית וניצול. אשתך כנראה שלא רואה זאת כך. לה זה עושה גם טוב, ובודאי טוב יותר מאשר התרחקות ממנה. והיא שוקלת, ככל הנראה, את השיקולים שלה, של טוב ולא טוב, ולא את השיקולים שלך. אם, לדעתך, יש כאן גם ניצול כספי, אתה יכול לשאול אותה על זה, לפעמים, אבל גם את זה, בעדינות ולעיתים נדירות, אלא אם צץ משהו יוצא דופן. וביתר הזמן, הייה חבר לאשתך, ותקשיב גם לה. ותמוך בה אם היא מרגישה שהיא עושה או נותנת יותר מדי. יהיה לה קל יותר לומר לך א. אם היא באמת מרגישה זאת בעצמה. ו-ב. אם היא תדע שיש לה עם מי לדבר על זה, ולא פרטנר שדעתו הקודמת משוחדת, וינסה לגרום לה להתלהם עוד יותר. ובמילים אחרות: אולי כדאי לסמוך עליה יותר. זו הצעה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083