טיפול זוגי: מה קורה כששוכחים את הצד השני?
ענבל
פחד לא מוצדק
⌄
שלום
לך ד"ר,אני מזה שנתיים במערכת יחסים עם בן זוג מאוד חם ואוהב. הוא בן 26 ואני 21.שנינו יודעים שזהו קשר רציני ואפיליו דיברנו על חתונה (כמובן שלא לפני 4 השנים הקרובות). אני מרגישה שהוא מאוד אוהב אותי ועושה הרבה דברים למעני שלא עשה לאף אחת מהאקסיות שלו. הוא אומר שאני הקשר הרציני הראשון בחייו (הוא בן אדם שלא היה בכלכך הרבה קשרים).לפני כשנה וחצי (בתחילת הקשר) גליתי שהוא הוא נכנס בשם בדוי והתכתב עם בחורות על סקס ועל אוננות, (בעיה זו הייתה אצלו מאז שהוא היה בן 21) הוא הלך לטיפול פסיכולוגי ואני גם הלכתי איתו. הוא סיים את הטיפול ואני מרגישה את השינוי ואני מאמינה שהוא בן אדם אחר לגמרי! (הטיפול הסתיים לפני כחצי שנה). אני עמדתי לצידו במהלך כל הדרך! והוא אפילו אהב אותי עוד יותר אחרי הטיפול, הקשר שלנו מאוד בריא.אבל ישנה בעיה שמאז, אני נורא מרגישה חסרת ביטחון, (אני בחורה יפה ומטופחת, לפחות כך אומרים), אבל עדיין יש לי את המחשבה שהוא יעדיף מישהי יותר מושכת ממני (למרות שמבפנים אני יודעת שזה לא יקרה והוא רוצה רק אותי) הוא תמיד אומר לי שמה שיהיה זה היה מחלה ואין לזה שום קשר אלי וגם הפסיכולוג אמר לי את זה. אני מרגישה מכוערת, כל פעם שהוא הולך למסיבה\חתונה אני יושבת עם יד על הלב שלא יימצא מישהי יותר יפה ממני! אני יודעת שהוא בן אדם שאכפת לו האופי ולא יסתכל סתם על מישהי יפה, אפילו כשאנחנו יושבים באיזשהו מקום הוא אף פעם לא מסתכל, תמיד העיניים שלו עלי.הבעיה היא שהוא לא מפרגן כלכך וזה נותן לי להרגיש חסרת ביטחון עוד יותר.. אני מרגישה שאני לא יכולה לעשות כלום. כי כך אני נראית! מה לעשות עם הבעיה של חוסר הביטחון? זה מקשה עלי להמשיך איתו את הקשר! אני מאוד רוצה ואני מאוד אוהבת אותו!מה לעשות?
ענבל
פחד לא מוצדק
⌄
יש לציין כי אני דיברתי איתו על הנושא הזה והוא לא נתן לזה שום ערך, כי הוא טוען שזו לא נכון ואין לזה שום קשר אליי ושהוא לא יעדיף אף אחת עליי.אך אני עדיין מרגישה חסרת ביטחון..
ד"ר אורן חסון
בצד הדרך
⌄
ענבל יקרה,
אולי זה קורה כי בטיפול שלכם שכחתם שגם את שם, ושגם את מושפעת רגשית מכל הנאמר על ידו. עזרת לו בטיפול, והיית שותף פעיל בו, וזה מאד יפה, מכבד ולא פשוט. אבל המקום הרגשי שלך הוזנח. הבטחון העצמי שלך ירד, והעובדה שלא נכנסת בשלב מסויים גם כן למרכז הבמה, פגעה לך בכל אלה. כנראה שהטיפול לא הושלם, ושעכשיו הגיע הזמן לשקם את מה שנהרס אצלך כתוצאה של הטיפול בו, ולהביא את החבר שלך למקום שבו לא רק הוא ירגיש טוב עם עצמו כאדם, אלא גם יבין שהוא מחוייב לעזור לך לבנות את הבטחון העצמי שלך, ממש כשם שעזרת לשקם אותו, ולדעת איך לעשות זאת נכון.