יחסים: התלבטויות וחששות

תאריך פנייה: 12.01.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
א
שתי שאלות
12.01.2013 • 22:22

שלום
דר' חסון,פגשתי בחור מקסים, שנותן מעצמו המון ואנו ממש מאוהבים.יש לי שתי שאלות:1. בשנה האחורנה שמתי לב שאנני אוהבת יותר להתנשק עם לשון. ניסיתי עם 2 בחורים שלא הייתי מאוהבת וחשבתי שאולי זה בגלל זה. חשבתי שעם אהבה זה יגיע אך זה לא מגיע עם בן הזוג שלי. אני אפילו נוטה את הראש הצידה כאשר הוא מנסה לנשק אותי בלשונו.הרי נשיקה צרפתית היא נחשבת כביטוי לאהבה... למה זה קורה לי? הרי אני אוהבת אותו ואנו כבר חושבים על החתונה ומגורים...האם זו התחושה טבעית?2. אני קרבה לגיל 30 ועדיין לא קיימתי יחסי מין מלאים. והוא מעריך את זה מאוד ואף אפילו מאוד מושך בעיניו. הוא בתמימותו הוא חושב שלא היו לי מזמוזים ואיני אומרת לו דבר בנושא. אבל מצד שני מרגיש לי שאני משקרת לו כאשר הוא חשוב שאין לי ניסיון בתחום המזמוזים. אני חושבת שזה טוב שהגבר לא ידע מה היה נסיון מיני אבל עדיין מרגיש לי שאני משקרת. מה לעשות בנידון?תודהא'

ד"ר אורן חסון
בשנה האחרונה
14.01.2013 • 21:40

א. יקרה,
אני לא יודע כמה זמן אתם ביחד, ולכן גם לא מזה זה אומר "בשנה האחרונה", ביחס להכרות הכללית. אני מבין ש"בשנה האחרונה" כולל יחסים אחרים ולא רק אותו, אבל בגלל שאני לא יודע כמה זמן אתם ביחד, אני לא יכול להיות בטוח בזה.אני כן מבין שבעבר לא אהבת נשיקה צרפתית. יש כאלה. יש אנשים שלא אוהבים בכלל נשיקות, ובדרך כלל יותר גברים מאשר נשים. למה זה קורה לך? - אני לא יודע. זה משהו שצריך לעבור אנליזה הרבה יותר משמעותית, על יחסייך בעבר עם משפחתך הקרובה ועם גברים, וכן על נטיותייך האפשריות להגיינת יתר. למה ניסית עם שני בחורים בשנה האחרונה וזה דווקא מצא חן בעינייך, ואיתו לא? - קשה לדעת. אולי משום שידעת שאיתם זו רק התנסות זמנית, ואיתו את חושבת שזה תקדים לעתיד ארוך וממושך וזה גורם לך לחשוש מזה יותר.ולגבי השאלה השניה שלך - אם את מרגישה שאת משקרת, אולי כדאי שתמצאי הזדמנות נאותה כדי להיות גלויה יותר. ואני אומר זאת למרות שאני מבין שאת בעיקר מניחה לו להניח משהו שלא היה. אני מניח שאת חוששת מלומר לו, כי את חוששת מתגובה שלו. חשבי מה חשוב יותר, ובכלל זה לא רק מה חשוב לו, אלא גם מה חשוב לך, ונסי להעריך גם מה הוא חושב או יחשוב. אם תגידי זאת נכון, ואם הוא בסדר, אין סיבה שיגיב מאד לא טוב, כל עוד ברור שלא ניסית להונות אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
א
בשנה האחרונה
15.01.2013 • 23:05

תודה על תגובתך,לשאלתי השנייה,אתה צודק.אז איך לספר לו נכון? לומר לו "שכל מה שחשבת שעליי שאני תמימה בענייני המין זה לא בדיוק מדוייק. אני כן יודעת .... אבל אף פעם לא עשיתי...."איך זה נשמע?

ד"ר אורן חסון
איך לא לפחד לומר
18.01.2013 • 00:33

א. יקרה,
במוקדם או במאוחר, נראה לי שתרגישי צורך לספר. אני חושב שהעובדה שאת לא יודעת איך לספר, היא הדבר שהכי מפחיד אותך, כי אז אולי לא תדעי מה כן ומה לא. חפשי את הניסוח הנכון. הניסוח שלך ציני מדי, כי הוא כולל את "כל מה שחשבת עלי - לא נכון", והדבר הזה נשמע בצליל שלך. אני לא חושב שזה מה שאת רוצה להגיד, ואני לא חושב שאת רוצה שישמע את זה ויאמין לזה, כי הרי כמעט כל מה שאמרת לו הוא נכון ואמיתי, נכון?אז את יכולה להגיד משהו שיהיה יותר קרוב ל... "נדמה לי שקיבלת את הרושם ש... וזה לא לגמרי נכון..." וזה לא אומר שאת צריכה לפרט את מה שהיה, כי מותר לך לשמור על מידה מסויימת של מסתורין, ולספר יותר מה לא היה מאשר מה שכן היה, וגם זה ללא פרטים. זה בסדר, מותר לתכנן מראש איך לומר את מה שאת רוצה לומר, ובעיקר אם את פוחדת שלא תדעי לנהל שיחה פשוטה על העניין הזה, ללא פחדים וחרדות שלך ושלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083