יחסים: היא מוצאת פגמים - מה עושים?
יאנה
בת דודה
⌄
ערב טוב.בת דודה שלי יוצאת עם בחור מבוגר ממנה כמעט חודש... היא סיפרה לי שהוא לוקח אותה תמיד רק לבתי קפה (לא מסעדות), בעצמו תמיד מזמין רק קולה, אז היא לא מזמינה כלום חוץ מפחית שתייה כי לא נעים לה והם יושבים על כוס קולה שעתיים. הוא משלם תמיד. היא לא אמרה את זה כביקורת עליו סתם סיפרה לי. לאחרונה סיפרה לי שעברו במרכז קניות, כשהוא נכנס לחנות באג ובודק אייפונים איזה רבע שעה מתעלם ממנה, ואז כשנמאס לה היא יצאה משם הוא הגיע רק אחרי זמן מה וראה שהיא קצת התעצבנה אמר לה בואי נלך לחנות ספורט שבקרבת מקום נבחר לך איזה בגד ריצה שתרוצי איתי כי הוא אוהב ספורט. היא הסכימה. לדבריה כשנכנסו שכח ממנה ומיהר לכיוון בגדי גברים, חיפש ומצא לעצמו כמה חליפות לקח הכל לתא מדידה, מדד בלי להראות לה ואז יצא וזרק את זה למקום שלו ואמר טוב בואי נלך בלי שום אזכור על לבחור לה את הבגדים. היא לא העירה לו.מה דעתך על ההתנהגות שלו? זה בסדר? ואם לא איך לומר לה היא היא בחורה די עקשנית...היא בת 22 הוא 37 .תודה מראש!
ד"ר אורן חסון
להיות איתה
⌄
יאנה יקרה,
הם בתחילת הדרך, וכבר היא מוצאת בו פגמים. אז אולי זה לא יישאר זמן רב? יכול להיות שהוא נראה מדהים בעיניה, או שהיא מוצאת בו איכויות אחרות, אבל כנראה שהיא תצטרך לעשות במשך הזמן את השקלול של מה שמתאים לה ומה שלא, וגם - יתכן שהוא ישנה את דרכיו ככל שימשיכו להיות ביחד, וככל שהיא תצליח להשפיע עליו לראות דברים בדרך שלה. אלו הם דברים שהיא חשה ומשקללת, ואת לא. האם היא עושה זאת נכון? - לא בטוח. אבל היא זו שצריכה לבחון זאת. כך או כך, היא צריכה אוזן קשבת, לטוב או לרע, ואת, כחברה טובה, צריכה לנסות להתמודד גם עם הקיטורים שלה מבלי שהיא תחשוב שאת רוצה לנתק אותה ממנו כשהיא לא רוצה לעשות זאת. זה לא קל. זו אמנות החברות הטובה בתנאים שבהם את לא סומכת עליה לגמרי, ולכן זה קשה. אבל את רוצה להישאר חברה שלה, לחזק אותה ולהיות איתה לאסוף את השברים, אם זה יגיע לזה, ונקווה שלא.