יחסים: דייג או דג?
פני
אני והדגים
⌄
אניי בת50 כמעט! גרושה קרוב ל10שנים.ובלי זוגיות. הייתי עסוקה בגידול שתי הבנות שלי ובפנטזיות.....עכשיו רוצה זוגיות. אני דיקנית וכל החברים שלי גם.מנסה בהתרים שונים להכיר.שללתי פרודים. קורה לי שהרבה אומרים"נדבר מחר או בערב" ונעלמים.גם אם חוזרים אחרי כמה ימים בעיניי פסול.אולי להחליף חוף? או שיש לי רשת עם חורים. מבריחה דגים? אין לי מוסג.אין לי תשובות.גם פחות בטחון וחשק!בים ישהרבה דגים ולא רק אחד,שבא והולך.פגשתי אחד לא פנוי.הוא רק חבר בלי מין בחיים.רוצה לפגוש אחד כזה פ נ ו י.מה הדרך?
ד"ר אורן חסון
דייג אוהב דגים?
⌄
פני יקרה,
הקושי שלך הוא שאת דייגת בים גדול שבו הדגים מרגישים כדייגים. כאן הקושי. אולי תנסי מדי פעם להחליף תפקידים, לפי המצב, פעם להיות דייגת, ופעם דג אטרקטיבי וצבעוני. וקחי בחשבון שבים שבו יש הרבה רשתות, ופעם את דג ופעם דייג, לוקח זמן למצוא את זה שאת מתאימה לגודל הרשת שלו, ולהפך. לעומת בריכה קטנה בחצר, למשל, שבה יש דגים מעטים אמנם, אבל אז קל יותר להשוות למה שיש, ולבחור מתוך המעט הללו את מה שהכי מתאים.
פני
דייג אוהב דגים?
⌄
שלום
לך ד"ר יקר!אתה מכמה מילים מבין הכל!אמת,אני לא אהבת ים ופוחדת מעמוקים!באתרים שאני מחפשת כולם כבר אפורים,כולל אני!בריכה נקי יותר [אין חול] וביתי. מקומות כמו מסיבה סופר,בית-קפה אוטיול. מנסה ללא תוצאות עד כאן.אולי לחכות להזדמנות?הזמן טס בית ריק.כל החברים פגשתי בלי מאמץ ולחץ. כולם נשמה ורגש עד הסוף!מה הכוונה "בריכה"? למה עם חברים מצליח לי ובזוגיות ל א?האם הפסקה .לא לעשות כלום גם פיתרון?שוב תודה לך,אדם גדול!!
ד"ר אורן חסון
הים הגדול והבריכה הלא מעשית
⌄
פני יקרה,
העניין הוא, למרבה הצער או המזל – כל אחד על פי דרכו והעדפויתיו, שבעידן העולם המודרני, המערבי ובודאי האינטרנטי, גם אם לא נרצה להיות בים הגדול – כל יתר הדגים שם. כך שזה המגרש היחיד כמעט שבו את יכולה לשחק. אלא אם תחליפי מגורים לאי קטן, חברתי (למשל, העולם החרדי) או גאוגרפי (למשל, לעבור לאיי פרעה) (אלה הן "בריכות קטנות" עם מעט דגים, ופחות דייגים).כמובן שקל יותר למצוא חברים. אין בלעדיות, ויש פחות מחוייבות, וכל אחד פתוח לקשרים רבים. זוגיות מחייבת יותר, ולכן גם בררנית יותר.לא לעשות כלום זה פתרון מעולה, אם את רוצה להישאר במצבך הנוכחי...