יחסים בין בת זוג לאם: מה עושים?

תאריך פנייה: 23.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנה
לחמותי יש חבר חדש ובעלי לא מרוצה
23.07.2006 • 09:42

מזה. מה עושים?חמי נפטר לפני שנה וחצי מסרטן. חמותי טיפלה בו במסירות עד השנייה האחרונה. שלשום חמותי הודיעה לי שיש לה חבר חדש וייתכן שמתישהו הם יעברו לגור ביחד. היא ביקשה ממני לספר לבעלי. בעלי מאד נפגע, הוא מרגיש שאמא שלו מזלזלת בזכרון האבא שלו. ניסיתי לדבר איתו, אבל כלום לא עוזר, הוא ממש עצוב. הוא לא עשה לה סצנה או משהו כזה, אמר שזה לא עניינו איך היא חיה את החיים שלה. למעשה, הוא אמר את זה רק לי, כי היא לא דיברה איתו על הנושא. אולי נכון שהיא תדבר איתו, אבל אני חוששת שזה יביא לפיצוץ.הבעיה היא שעכשיו אנחנו גרים אצל חמותי, כי אין לנו ממ"ד. ככה שאנחנו רואים אותה נעלמת לשעות מהבית. היא מתנהגת בצורה מאד לא חכמה מבחינת ההתחשבות בבעלי. היא רוצה להתחשב בו (כי היא יוצאת למרפסת לדבר עם החבר שלה), אבל היא פשוט לא יודעת איך לעשות זאת. אני לא יודעת אם זה בסדר אם אני אגיד משהו, הרי איזו זכות יש לי להתערב לה בחיים.מה דעתך? מה אפשר לעשות?

ד"ר אורן חסון
שילמד להסתגל, כי אחרת הוא יאבד אמא
26.07.2006 • 01:05

אנה יקרה,
ברור שיש קצר בין בן זוגך לאמו. לולא חששה ממנו, לא היתה מבקשת ממך לומר לו זאת, אלא היתה מדברת איתו באופן ישיר. מן הסתם היא מכירה אותו, ומבינה שהוא ירגיש כפי שהוא ירגיש. העניין הוא באמת, כפי ששניכם אומרים, שהיחסים שיש לה או אין לה עכשיו, אינם עניינו של אף אחד. היא חיתה את חייה עם בן זוגה, מילאה או לא מילאה את תפקידה כפי שהיתה יכולה, אבל מותר לה לבנות את חייה מחדש, אפילו אם היא רק אמא. ואולי היא לא צריכה להתחשב באישך, אלא הוא צריך להתחשב בה. אתם גרים אצלה בגלל אילוץ שלכם, ואתם צריכים להתחשב בצרכים שלה. אם היא רוצה להיעלם לשעות מהבית, זה ממש ממש לא עניינכם מה היא עושה בשעות הללו. ואולי להפך, אישך אמור, ואני אומר "אמור", למרות הכאב והפגיעה שלו, לפרגן לה על חיים חדשים וטובים, כי מגיע לה לא פחות מאשר לאדם זר. אז אולי תדברו על זה ביניכם, תפתחו את מה שכואב ביניכם, ותנסי את, אם את יכולה, לסייע לו להתגבר על זה, למען אמא שלו, ולא למען אבא שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083