איש מתרחק ממך? מה יכול לעמוד מאחורי זה
לאה
יחסים עם בן זוג
⌄
שלום,
ד"ר חסון.לבן זוגי שלו אני נשואה הרבה שנים נפטרו שני ההורים בפרק זמן מאוד קצר.כתוצאה מכך היחסים ביננינו התקררו. בן זוגי אינו נוגע בי ואינו מתייחס בי מבחינה מינית. מערכת יחסים ביננינו טכנית לחלוטין הנוגעת בשגרת היום יום. אינני רוצה ללחוץ עליו מהבחינה הזאת ואני משתדלת להיות תומכת ולעזור לו לעבור משבר זה.אך הדבר מפריע לי מאוד, כי בן זוגי עוסק בצורה אובססיבית בפעילות גופנית וגם גולש הרבה באתרי פורנו. (הלא אדם מדוכא לא מתעניין בשום דבר?). ואם הוא אינו מעוניין במגע איתי אך איך ההתעניינות בסקס ברשת?ניסיתי לדבר איתו אך הוא אינו מעוניין בשיחה וטוען כי גם כך קשה ואני רק מכבידה.אינני יודעת איך לנהוג? המצב הוא שאני מדוכאת מאוד, בוכה הרבה.והבטחון העצמי שלי נמוך מאוד. גם אני מתגעגעת להוריו שהיו לי גם להורים. אין לי עם מי לחלוק את הכאב.(אף אחד לא מבין, כי הרי אלה לא הורי). אין לי עם מי להתחבק ואני מרגישה שהבסיס המשפחתי מתמוטט.כרגע לא נוכל לפנות לעזרה מקצועית. ואני מבקשת עצה בתור התחלה. בבקשה.....לאה
ד"ר אורן חסון
לנצל תרוץ להתרחק ממך?
⌄
לאה יקרה,
קשה להעריך מה בדיוק עובר על אישך מבלי לדבר איתו. עושה רושם שזה לא אבל על הוריו, כמו זעזוע שגרם לו להסתכל אחרת על החיים. אולי תחושת המוות שנגעה בו פעמיים מקרוב הביאה אותו לחשוב שהחיים חולפים, ושאולי כדאי לנצל אותם. יש לו תרוץ להתרחק ממך, ואולי הוא רק מנצל אותו.אני מנחש. זה יכול בקלות להתפרש כפי שכתבתי, אבל אולי קיימות אפשרויות אחרות. אני חושש שאתם צריכים ללכת לעזרה מקצועית. נסו, אם אין לכם כסף, להיעזר בקופת חולים.
לאה
לנצל תרוץ להתרחק ממך?
⌄
ד"ר חסון,איך מתחילים לדבר על זה? מה אומרים?הלא עברו רק חודשים בודדים מאז הוריו נפטרו.לאה
ד"ר אורן חסון
לדבר. בגלל ההשלכות, בגלל השותפות.
⌄
לאה יקרה,
אומרים. אומרים שאת מרגישה שהוא לא רק באבל, אלא גם שוקל את כל הגישה שלו לחיים מחדש. ושחשוב לך להבין אותו, גם בגלל שהוא חשוב לך, וגם בגלל הצורך האישי שלך לדעת היכן את עומדת, כי אולי לכל זה יש גם השלכות עליך. אז בבקשה, שידבר איתך.