יחסים: אשליות ופנטזיות

תאריך פנייה: 11.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנסטסיה
מה לעשות?
11.12.2013 • 13:44

שלום,
יצאתי עם בחור כ3 שנים. עברנו לגור יחד לפני שנה אך בזמן האחרון (כחודשיים)
הכל התפרק אצלי.
התאהבתי בבחור מהחברה׳. הבחור לא אמר לי כלום אבל לפי דעתי, מהשיחות הקצרות
והמבטים בינינו אני מרגישה שיש לו משהו כלפיי. 
מה אני אמורה לעשות עכשיו?
לחכות? ליזום?
תודה רבה!

ד"ר אורן חסון
אשליות
11.12.2013 • 21:37

אנסטסיה יקרה,
אני תוהה מה את שואלת בדיוק. את אומרת שהכל התפרק אצלך. האם זה אומר שאת כבר לא מאוהבת בבן זוגך? - כי אם זה המצב, אולי הדבר הנכון הוא לומר לו שזה נגמר, ואז את פנויה, רגשית ומוסרית, לבדוק קשר עם מישהו אחר.אלא שאני מתרשם שאת שואלת משהו אחר, ואומרת: "ראה, אני בכל מקרה לא רוצה להישאר לבד. אם אני יכולה לשפר עמדות למישהו טוב יותר טוב, ואם לא לא, ואיך אני יכולה לדעת שלא אשאר בלי אף אחד מהם? האם לנסות עם מישהו אחר זה בטוח מספיק? האם אין סיכון שאשאר לבד?"כן, יש סיכון שתישארי לבד. כן, את לא יודעת מספיק כדי לדעת אם זה יעבוד ואם הוא בכלל באמת מוצלח. אבל אם את כבר לא מאוהבת בבן זוגך הנוכחי כפי שאת רוצה להיות מאוהבת בבן זוג, אז למה להשאיר אותו באשליות כאילו הכל בסדר?הצד השני של זה הוא שאלה אחרת לגמרי: האם אני באמת מתאהבת במישהו אחר, או אולי זו פנטזיה לרגע שאולי תיעלם עוד רגע? מנסיוני, גם זה קורה. אם תשאירי זאת ברמת הפנטזיה, ואם תביני שפנטזיות כאלו יכולות לקרות מבלי שהן ישפיעו על הקשר הנוכחי באופן מהותי לאורך זמן, בעיקר אם זה לא יפחיד אותך כי את מבינה שזה יכול לקרות ושאת לא באמת רוצה לממש את זה, וכי את הבחירה שלך כבר עשית - אז תני לפנטזיה לעבור, ללא אכזבה, והישארי והיי מרוצה במקום שבו את נמצאת. האם את יכולה? - זו שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, גם על המקום המוסרי שבו את רוצה להיות, וגם על הדרך שאת רוצה לחיות בה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083