צורך מיני דל: מה עושים?
מיכל
חוסר חשק מיני של בעלי
⌄
היי :) בעלי ואני יחד 3 וחצי שנים, התחתנו לפני כמה חודשים ובסך הכל אנחנו מאוהבים ומאושרים. העניין הבעייתי הוא שהחשק המיני שלו נמוך וזה משהו שנמשך כמה שנים ודיברנו על זה הרבה. אם אני רוצה 3-4 פעמים בשבוע הוא יכול לעבור גם כמה שבועות בלי רצון או יוזמה. בהתחלה הוא חשב שזה קשור לכך שגרנו אצל ההורים שלי ויפסק שנעבור לגור לבד. כשזה לא קרה, דיברנו שאולי זה בגלל תקופה עמוסה בעבודה וגם זה לא השתנה במיוחד. עוד כמה השערות נפסלו.חשוב לציין שהוא דתי לשעבר וקיבל חינוך קצת נוקשה מאביו. למרות שהיו לו קשרים רציניים וגם מיניים, בשנתיים לפני שהכיר אותי הוא לא עשה סקס בכלל..בנוסף, בילדות שלו הוא למד בישיבה ועבר התעללות מצד נערים אחרים (השתינו עליו, משכו לו באשכים וכדומה..)הוא חושב שמה שישנה את המצב זה אם ארד במשקל וארזה. אני קצת מלאה והוא נמשך אליי אך טוען שאם הייתי רזה יותר היה נמשך יותר. הסקס בינינו אגב הוא מעולה לדעת שנינו אך התדירות גרועה. כרגע אני 3 ק"ג יותר ממה שהוא הכיר אותי. אני הצעתי טיפול פסיכולוגי/מיני/זוגי והוא מציע שקודם ננסה את עניין ההרזייה שהוא די בטוח שזה הגורם ורק אם זה לא ישנה את המצב אז הוא ילך לטיפול ויעשה הכל כדי לפתור את הבעייה. מדובר בלרדת 10 ק"ג ואני לא בטוחה בכלל אם ללכת על זה ולהתחיל כי אני לא מרגישה מאמץ מהצד שלו וגם לא בטוחה לגמרי שזו הסיבה לחוסר חשק..דבר נוסף חשוב שהוא סיפר לי לאחרונה (לא רצה לפגוע בי לכן לא אמר עד עכשיו) זה שהוא מספק את עצמו לבד לפעמים גם פעמיים שלוש בשבוע וקרה גם פעמיים ביום ויש גם שבועות שפחות או בכלל לא.כלומר שגם אם אנחנו עושים את זה פעם בשבוע או בשבועיים או יותר, יש לו חשק מיני שמתבטא לבד ולכן הוא די בטוח שמדובר בעניין המשקל...מה דעתך? אשמח לקבל חוות דעת, רעיונות, הצעות..הבעייה מורכבת והמצב מתסכלתודה :)
ד"ר אורן חסון
חופש מיני
⌄
דולב יקרה,
עם תחילת קריאת מכתבך, חשבתי שיש לו צורך מיני דל יותר, ושזה העניין. זה יכול לקרות, והסיבות יכולות להיות שונות. עם סיום מכתבך, אפשר לראות שיש לו צורך מיני, אבל הוא מבטא אותו עם עצמו יותר מאשר איתך, מה שמעיד אולי על מספיק חופש שיש לו בעניין הזה עם עצמו, אבל אולי פחות מדי איתך. יתכן אמנם שזה קשור במשהו למשקל שלך, אבל אם את יודעת לענג אותו, מאד ייתכן שהעניין מורכב יותר, וקשור לחינוך השמרני ולהתעללויות שעבר.בעיקרון, גברים רבים נוטים לאונן מדי פעם, בעזרת פורנו או ללא הצורך בכך, גם אם הם מקיימים יחסים מיניים באופן שוטף למדי עם בנות זוגם. זה מאפשר להם פורקן ללא הצורך "להוכיח ביצוע", או לרַצּוֹת את בת זוגם, או לשכנע את בת זוגם ובכלל - ללא התלות באדם אחר, שהופך את העניין לפשוט יותר, לכאורה. אני לא מטפל מיני, ולא אוכל לתת לך תשובות מליאות, שמטפל מיני יוכל. אבל אני מציע לך לבדוק אם מתאים לו לפעמים שתעזרי לו לספק את עצמו כמעט ללא הדדיות, ובאופן חופשי ומהיר יותר, כמו אפילו ללא הטירחה להוריד בגדים. איך הוא מרגיש עם זה? איך את מרגישה עם זה? האם זה ייתן לכם רמז כלשהו לאן אתם רוצים ללכת עם זה? קצת יותר חופש מיני אולי? בדקו אפשרויות שונות, ואם לא - יתכן שטיפול מיני יהיה הפתרון.