חרדות בזוגיות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 11.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטלי
תלות וחוסר אמון בכל גבר שאיתי
11.12.2013 • 14:33

שלום
מה שלומך? אני בת 28 בקרוב ורציתי להתייעץ על משהו לגבי בעייה חוזרת האם זה תקין או שלא.העניין קשור לבני זוג. אבל קודם כל אני רוצה לציין שאני לא יכולה לצאת עם כל אדם שמעוניין להכיר אותי, אני צריכה שעל ההתחלה יהיה לי את העניין בו, את הרצון להכיר t, אותו אחד, שיהיה את המשיכה מאוד חשוב לי כי אם אין לי על ההתחלה, לא יהיה גם בהמשך...,הטעם, הסגנון שלו ואז אני מגלה עוד פרטים ואת אופיו ולפי זה אם מסתדר או לא. בודקים עד שמוצאים את המיועד.אבל הבעיה היא כזאת: יש לי מן קטע כזה, שכל פעם שאני מכירה מישהו חדש שאני אכן בעניין שלו ויכול להיות מצב שיתפתח אולי משהו... אז הכל מתחיל בסדר, הכוונה מתחילים לדבר, להכיר, להיפגש ,התחלה של קשר לגיטימי. אבל העניין המציק לי שכל פעם לאחר זמן מסויים של הכרות, אני מרגישה הרבה דברים. למשל.. זה מתחיל בסוג של תלות מסויימת באותו אדם, אני מרגישה שכל אדם חדש שמגיע זה הקשר שלי לחתונה וזהו, שזה חייב להסתדר הפעם. אני אעשה הכל על מנת שזה יצליח ויעבוד, הרי אם כבר התחלתי משהו עם הבחור והוא גם בעניין אז אני ארצה שיהיה לזה עתיד ואני לא חושבת שיבוא מישהו אחר או שאולי זה הנוכחי לא מתאים ואם כבר נכנסתי לקשר הזה עימו, אני לא צריכה אחר כי מאוד נדיר שאני מעוניינת בכלל במישהו שעושה לי את זה ואם למעשה לא הלך בסוף אני יודעת שיקח עוד המון זמן עד שיבוא אחר. אם בא מישהו ויש לי רצון איתו להמשכיות, זה מספיק לי. אני חושבת שאני מתנהגת ככה כי אולי חוויתי ככ הרבה שברון לב מגברים שפגעו בי עוד מתקופות של בית הספר. תמיד אני זוכרת את עצמי מחכה לאחד ופשוט נמאס לי מזה, אני לא מוצאת אף אחד נורמלי, כי כיום כולם בכלל לא רציניים, כולם פחדנים, מאוד קשה להכיר היום גבר באמת נורמלי שמעוניין בקשר לטווח ארוך.. נמאס לי להכיר ואז שזה לא מסתדר אני נכנסת למצב של דכאון ובכי. אני ידועת שאהבה זה לא הכל וזה כרוך בעוד המון דברים, אמון, בסיס, הצלחה, עבודה. אבל מהר מאוד אני מוצאת את עצמי בקשר הנ"ל כבר מתאהבת גם מהר מאוד ובסוף יוצא שגם נפגעתי מאוד. אני נותנת אמון בבחור על ההתחלה, מנסה לפתח את הקשר ואין פה בעיה בעניין זה, אבל למעשה אין לי אמון, אני מנסה לתקן את זה עם עצמי, להגיד נטלי תזרמי, מה שיהיה יהיה... אבל מהר מאוד אני מרגישה תלות בבחור גם, מצפה ממנו לדברים שלא קורים למשל ואז יש ריבים ועצבים, הכל נובע אני חושבת מחוסר האמון.. אני לא ידועת אם אתה מצליח להבין אותי בין המשפטים, אבל בקיצור- תמיד יוצא מצב שאני נפגעת, שהבחור אינו מתאים לי לרוב לא רציני, ואם זה מישהו רציני יוצא מצב שאני מעיקה עליו קצת... מרגישה ומפחדת שאני לא האחת שנמצאת אצלו, שיש עוד כמה.. ונובע מצב שאין לי אמון באותו הגבר... אני ממש בטוחה שתוך כדי שהוא איתי יש לו עוד.. חוייתי בגידות בחיים שלי ואולי זה קשור.. אני לא יודעת למה זה קורה. אשמח לתשובה. המון תודה על זמנך

ד"ר אורן חסון
בן זוג מתאים, ובת זוג מתאימה
11.12.2013 • 21:37

נטלי יקרה,
אני מקבל את הרושם שאת בחרדות. את כותבת על שני עניינים שונים, לכאורה. האחד - שכאשר את בקשר, את נמצאת אך ורק בקשר הזה. ואני מקבל את הרושם שאת כותבת על זה כי זה מפחיד אותך, כי את לא רוצה להיפגע מכך. ולכן זה אולי מתקשר לעניין השני, חוסר האמון בגבר שאיתו את נמצאת. זה לא מתבטא רק בכך שאת חוששת שהוא יבגוד בך, אלא בעיקר שהוא לא רציני. לכן את מודדת אותו בכל פרמטר אפשרי, ולכן חשוב לך שאת תהיי הדבר הכי חשוב עבורו. אולי בדרך, ואני לא יודע, זו שאלה - אולי בדרך את שוכחת גם לרצות שגם יהיה לו טוב, ולוותר כאשר זה יוצא לפעמים על חשבונך. החרדות שלך, שאולי את לא הדבר החשוב לו בעולם, אולי מפריעות לך לתת מקום לצרכים שלו, וזה מה שגורם לטרוניות שלך וללחץ שלך עליו. בכך את צריכה אולי לטפל, נטלי. בצורך לתת מקום גם לצד השני, מבלי לאבד ביטחון באופן דרמתי כל כך. קשה יהיה למצוא גבר שרק יספק את מה שאת צריכה, שיתעלם מהצרכים שלו, וגם שיהיה גבר אסרטיבי ואמביציוני שמתמודד בהצלחה עם קשיים שעלולים מדי פעם להגיע, ולהתעמת בהצלחה עם אנשים כשצריך. בדרך כלל, אם הוא יהיה רך ומתכופף מולך, הוא יהיה כזה גם מול אחרים, ולהפך. האם תוכלי "להיות בעניין" של גבר כזה?יכול מאד להיות, נטלי, שתצטרכי ללמוד להתמודד מול החרדות הללו שלך, כדי שתוכלי להקטין את הלחץ שאת מפעילה על בן הזוג שלך. זה אפשרי, אבל זה לוקח זמן. או שעם יותר מזל תצליחי בסוף למצוא מישהו שגם יקסום לך וגם יהיה מוכן להענות לכל צרכייך. היו דברים מעולם. אני לא יודע אם בגלל זה או לא, אבל חלק מהזוגות שמגיעים אלי מגיעים על הרקע הזה, כאשר הדינמיקה הזו הפסיקה לעבוד, וכשהגבר התחיל להתקומם ולעמוד על שלו. אם את יכולה לעבוד עם עצמך או בעזרת סיוע מקצועי עוד קודם, אולי גם יהיה לך קל יותר לא רק לשמור על קשר, אלא גם לבנות אותו נכון יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083