יחסים: אמון, כוח ושינוי
נטלי
מה אעשה איתו
⌄
שלום
יש לי חבר מזה שנה וחצי הקשר בינינו היה מבוסס על האימון האהבה ושלא נסתיר כלום מהשני ומספרים הכול למרות שמכאיב.בשנה וחצי האלו מכאיב לי משהו :כשאני והוא רבים והוא הטועה הוא הופך כל הסיפור רק כדי שאצא אני מי שטועה בכל זאת הסכמתי למצב הזה חוזרים מתפיסים ממשיכים ..הפעם רבנו והוא אמר שהוא לא רוצה לא להמשיך ללמוד ולא לעבודרק לשבת בבית דיברתי איתו פעם פעמיים אלף וכלום כשבא בא יום הלימוד הוא הלך והכול אני מתקשרת אליו איפה אתה היה משקר לי אומר לי אני פה ופה והוא בכלל לא היה בעיר שלו הוא גר בדירה בתל אביב הוא היה אומר לי אני לא בתל אביב אני בעיר שלי המשיך כך לשקר יומיים אמרתי לו בסוף אני יודעת שאתה משקר לי והוא פשוט לא הודה רק היום בבוקר הוא התקשר אמר שהוא בעבודה כלומר בתל אביב את האמת אני לא יודעת מה לעשות לגבי מה שקרה אני לא יודעת איך הוא שקר ושקר והוא ידע שבשקרים האלה הוא מכאיב לי מאוד כאילו אם הוא לאימשיך ללמוד אז זה בגללי וכך נקיפות הצפון שלי יטרידו אותי איך הוא בכלל לא הזיז לו אני לא יודעת מה אעשה איתו איך ללמד אותו לקח? איך אשנה אותו בכך שהוא יתחיל להודות בטעות שלו לומר אני מצטער ?ואודה לך אם תענה לי במהירות וסליחה על שזה כל כך ארוך*הוא בן 19 אני בת 18
ד"ר אורן חסון
לקבל כפי שהוא, או ללכת
⌄
נטלי יקרה,
את כותבת שהקשר ביניכם מבוסס על אמון ושלא תסתירו כלום. אבל את גם כותבת שבמשך כל הקשר (שנה וחצי) הוא הופך את הסיפור כאשר הוא טועה, כדי להראות כאילו שהוא צודק גם כשהוא לא. כלומר, שבעצם בכל הזמן הזה שאתם חברים, האמון הוא מטרה, אבל לא באמת מה שקורה. הוא משחק איתך משחקי כוח, כי חשוב לו יותר להראות צודק מאשר להיות כן ואמיתי. יכול להיות שמה שהוא למד ביחסים קודמים שלו, עם החברים שאיתם הוא גדל, או עם ההורים, הוא שאסור לו לטעות, כי כאשר הוא עושה טעות יורדים עליו. תגובות כאלו יכולות לגרום לכך שהיום אין לו בטחון עצמי מספיק גדול כדי להודות בטעות, והוא מתקשה להאמין שיאהבו אותו ויעריכו אותו גם אחר-כך.אני חושש, נטלי, שאת לא תצליחי לשנות אותו בעצמך. לא בשלב הזה. אם הוא ישתנה מעצמו, זה ייקח לו כמה שנים, כשיתבגר, ידע להעריך את עצמו יותר, ולא יפחד שיפסיקו להעריך אותו כאשר הוא טועה. גם את צעירה ורגישה מדי מכדי להיות מסוגלת לשנות אותו. לפעמים דווקא האיכפתיות שאת מראה לו, יכולה לגרום לו שלא להודות בחולשה שלו. לכן, מוטב שתקחי בחשבון שזה מה שהוא, תורידי ציפיות שהוא ישתנה, ותחליטי אם מה שהוא היום כפי שהוא היום מתאים לך או לא. אם תחליטי שאת מקבלת אותו כמו שהוא, אולי תרגישי פראיירית, אבל אולי גם יהיה לך קל יותר כי תריבו פחות.