יחסים: איך לתקשר בצורה יעילה?
אורנה
חוסר הבנה הדדית
⌄
לאחר חודשיים החלטנו שאנחנו מתחתנים (בלחץ נפשי מתון שהוא הפעיל עליי) התחתנו אחרי 5 חודשים, שבועיים לפני החתונה נכנסתי להריון. היום אנחנו נשואים כשנה וחצי. הבן המקסים שלנו בן 10 חודשים.בחרתי להתחתן איתו מכל הסיבות ה"נכונות". כי הוא יהיה בעל ואבא מקסים. אבל.... אף פעם לא ממש נמשכתי אליו פיזית, המשיכה שלי אליו היא מנטלית ופסיכולוגית.אחרי החונה גיליתי (כמו כולם) שהוא לא ממש מה שחשבתי שהוא יהיה. היום אני מטפלת בשלושה ילדים: בעלי , הילד והכלבה!הויכוח שחוזר ביננו הכי הרבה הוא תדירו יחסי המין, ניסיתי להסביר לו את הצד שלי בכל דרך אפשרית (אני נמשכת אליו כשהוא מתאים לי למה שחשבתי שהוא) אבל אני לא מצליחה להעביר לו את המסר. ולכן הוא מסתובב רוב הזמן בתחושה שאישתו לא רוצה אותו, ואני מסתובבת בתחושה של משרתת לא מוערכת.איך מגיעים להבנה אחד של השני במצבים כאלו? אנחנו מדברים על זה המון.... אני לא מצליחה להעביר את הצד שלי, ואני לא ממש מבינה את הצד שלו. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
איך לומר את מה שצריך לומר?
⌄
אורנה יקרה,
למעשה, את לכאורה מנסה לתת לו חיזוקים חיוביים (אינטימיות) כאשר הוא מקדיש לך זמן ומחשבה ומשקיע בבית ומוריד ממך עומס, ו"עונשים" כאשר הוא לא, על-ידי יחס קריר יותר. אלא שהוא לא לומד. יש משהו נכון בעשייה שלך. אלא שאולי האופן שבו את מוציאה את הדברים בשיחות שביניכם גורם לו להתנגדות. התוצאה בכל אופן היא שאתם נכנסים לסיחרור של היזון חוזר לא בריא. אני מתרשם שהיחסים ביניכם עדיין סבירים. אני מציע ייעוץ זוגי עוד בטרם תגיעו לתהומות עמוקים יותר.