יחסים: איך לשלוט בתהליך ההתקרבות?
אתל
איך להגבר על הפחדים
⌄
שלום רב
!אני בת 23,סטודנטית להנדסה, בחורה לא טיפשה בעלת מראה נאה...אני פשט לא מצליחה לרקום מערכת יחסים נורמלית. ההצעות היחידות שקיבלתי בשנה האחרונות היו גובלות בהטרדה מינית . מהסיבה הזאת אני קצת מתקשה לפתח אימון בגברים,וישר חושבת "בטח עוד אחד שמעוניין רק בסקס"יש לי תדמית של אישה חזקה,מה שמהווה מעין מגן.אני מעוניינת במערכת יחסים רצינית ,בן זוג חזק,לא סמרטוט ולא בסטוצים בני לילה אחת,ולפי דעתי אני די משדרת את זה לסביבה.אני לא מצפה לאיזה מתכון קסם לליכדת הבן זוג האידיאלי אבל אשמח אם תוכל לייעץ לי איך להתגבר על פחדים ואולי להצליח גם בחיים האישיים כי זה כבר מתחיל להדאיג אותי...תודה
ד"ר אורן חסון
להיות בטוחה בכוח שלך לשלוט בתהליך?
⌄
אתל יקרה,
אני קורא את המכתב שלך, ומשהו לא מסתדר בו. את כותבת שיש לך תדמית של אשה חזקה, מה מהווה מגן, ושאת משדת לסביבה שאת מעוניינת במערכת יחסים רצינית ולא בסטוצים בני לילה. יחד עם זאת, את כותבת שההצעות היחידות שקיבלת בשנה האחרונה היו גובלות בהטרדה מינית, כלומר (כך אני מבין), מאנשים שמנסים ללחוץ עליך לקיים איתם יחסים מזדמנים כאלה או אחרים.אני מנסה ליישב את הדברים, ורואה שתי אפשרויות. האחת היא שההגנות שלך גורמות לכך שרק גברים כוחניים במיוחד פונים אליך, כשהם מצפצפים על ההגנות שלך. אפשרות שניה היא שהתדמית שלך פחות חזקה ממה שאת חושבת. לכל אחד מהם יש סיבות ופתרונות שונים. במקרה הראשון, אולי את צריכה להסיר חלק מההגנות, כדי שגם "ילדים טובים" יותר, שרוצים קשר קבוע ורציני, יהיו מוכנים להתקרב אליך. במקרה השני, אולי את צריכה לבדוק את ההגנות שלך. אולי את צריכה לשנות אותן, ולחסום יותר, לפחות טיפוסים מסויימים הפונים אליך. והנה, זרקתי לך שתי אפשרויות לפתרון.מעבר לכך, אולי במקום להמתין שיפנו אליך אלה שאינם מטרידים, תקחי את היוזמה לידייך, ולפחות דרך יצירת מצבים שבהם נמצאים בסביבה גברים מוצלחים יותר. וכאשר גבר מתקרב אליך, במקום לחשוב שהוא מעוניין רק בסקס, תעכבי את שלב הסקס בדרך בטוחה של יצירת קשר. יכול להיות, אגב, שכאן הקושי שלך – להיות בטוחה שאת יודעת לשלוט בתהליך ההתקרבות ביניכם כך שלא תצטרכי לפחד. כולם מעוניינים בסקס (טוב, כמעט כולם), אבל אם את בטוחה שאת יודעת להשהות את התהליך עד שתגיעו למיטה, יהיה לך קל יותר לא להתקפד מייד ולהרתיע את מי שמתקרב אליך, אלא לבדוק אם את, אתל, מעניינת אותם מספיק מעבר לעניין שלהם בסקס.