יחסים: איך להשפיע על בן הזוג

תאריך פנייה: 22.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אישה מתלבטת
התנהגות מטרידה
22.07.2010 • 08:54

בעלי אדם מאוד ישיר עד כדי בוטות הפוגעת באנשים. כשיש לו מה לומר ובעיקר כשמרגיזים אותו הוא שואג את דעתו בלי עדינות בכלל ולעיתים אף מנבל את פיו. דבר גורם לי אי נוחות בלשון המעטה. אני מנסה "ליישר" אותו אף על פי שאני הרבה פעמים מסכימה עם דיעותיו,אך חושבת שכדאי להבליג כדי לשמור על יחסים תקינים. מה לעשות? האם יש דרך להשפיע עליו או עלי ילוותר ולהשלים עם זה שכל אחד ממנו הוא אישיות נפרדת על אף שאנו זוג?

ד"ר אורן חסון
לאט לאט, גם ללמוד משהו חיובי
22.07.2010 • 23:21

אישה יקרה,
חבל שלא כתבת בן כמה הוא, וכמה שנים אתה ביחד. זה היה עוזר. אבל כן, ללא ספק היחסים ביניכם היו תקינים יותר לו היית מניחה לזה. בודאי שזה נכון. האם את מסוגלת? זו כבר שאלה אחרת. להשפיע עליו בעצמך, זה לא קל. אבל קחי בחשבון שאם אנשים מעריכים זה את זו, הם הופכים, עם הזמן, ליותר דומים זה לזו. אם תצליחי להשלים עם האישיות שלו, ותחיי איתו בשלום, הוא יעריך אותך יותר, ויהיה מוכן גם להעריך את דרכך השונה בחיים, ופה ושם, לאט לאט, גם ללמוד משהו.חיזוקים חיוביים, לא דידקטיים (הדגשת התנהגות האיפוק שלו, ו"כמה זה היה נפלא", למשל), יכולים לעזור. כלומר, שתהיי יותר שמיחה בקירבתו, ושתרשי לעצמך להתקרב אליו יותר, כאשר הוא מתנהג באופן חיובי. כאשר הוא לא, את ממילא, ובאופן טבעי, הרי שומרת מרחק. אז אין צורך להקצין את זה יותר. הדגישי, קצת, את נוחותך עם הפן החיובי שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083