יחסים: איך להבין את בן הזוג

תאריך פנייה: 05.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלומית
הורים ומעורבות
05.12.2006 • 09:38

ד"ר חסון, שלום!אני נשואה מזה שנה וחצי, ללא ילדים, לבן זוג ששקע בחובות זמן מה לפני שנישאנוומאז הוא מנסה לצמצם את היקפם, באמצעות הסדר חודשי מול הבנק.באחרונה שוחחנו על הנושא, כיוון שברצוני להפוך לאמא ואינני רוצה לדון את ילדיילחוסר יציבות כלכלית, והשיחה הפכה לריב שבסופו הוא עזב את הבית בטריקת דלת.נסעתי לבית הוריי ושיתפתי אותם לראשונה בחומרת המצב. ההורים שלי נדהמו לגלותשהחובות שלנו הם בהיקף כ"כ גדול, ואבא שלי ייעץ לי להתגרש.מאוחר יותר, בהתערבותה של חמותי, אני ובעלי שוחחנו והחלטנו להתפייס.הוריי אינם מרוצים מהעניין, בייחוד אבי, והם מנסים ללחוץ עליי לסיים את הקשר איתו, למרות שהבהרתי להם שאני מכבדת את דעתם, אבל אין בכוונתי לאפשר להם להתערב.אבא שלי טען שברגע ששיתפתי אותם במצב, אינו יכול להתעלם מכך ולאפשר לי לעשות טעות.אני ייעץ לי מנסיונך, כיצד עליי לנהוג מול הוריי ומול בן זוגי בעניין זה?

ד"ר אורן חסון
אם לא קודם, לפחות לבדוק היטב עכשיו
07.12.2006 • 14:06

שלומית יקרה,
קודם כל, כדאי שתתחילי להבין את האיש שלך. אמנם הצרכים שלך ברורים, אבל כשאת דורשת ממנו משהו בלתי אפשרי, יציבות כלכלית עכשיו, הוא מתוסכל, הוא מרגיש שאת לא מבינה אותו, ויותר גרוע, הוא מרגיש שהוא לא מספיק טוב לך. מה את מצפה שיעשה כאשר זה מה שהוא מבין ממך?לא כתבת אם ידעת על החובות הללו לפני הנישואים. מה שבטוח הוא שהורייך לא ידעו. לא פלא, שכאשר הם שומעים על זה לראשונה, ולומדים שהחיים שלך לא יהיו קלים מבחינה כלכלית, מנסים להוציא אותך משם. אם את כן ידעת על זה קודם, אין לך מה להאשים אותו. כי אם לא בדקת עד הסוף, הרי זה סימן שהיית שבוייה ב"חתונה", ולא הרחקת לחשוב על מה שיהיה אחרי. לו היית עושה זאת, היה לך קל יותר לא לדרוש ממנו היום מה שהוא לא יכול לתת לך.אם את מעריכה שבן זוגך יודע מה הוא עושה, עובד קשה ויודע לעשות את הדבר הנכון כדי לפתור את הבור הכלכלי שבו הוא נמצא, ואם את אוהבת אותו מספיק כדי להשאר שם למרות שסוף סוף המשמעות של זה חדרה אליך, אז תני לו כתף, גם אם זה אומר שצריך יהיה להמתין בתכנון המשפחה. ואם את לא מוכנה למשמעות של זה, לא בהמתנה בתכנון המשפחה, או לחילופין, לא להבנה שלהביא ילדים בתנאים של היום זה אומר שיהיה לכם פחות לתת להם, אז תסיקי את המסקנות. אבל בכל מקרה, אל תתני לאחרים להניע אותך. את אמורה לדעת הכי טוב מה את רוצה, עד כמה את רוצה אותו, באיזה תנאים את מוכנה להמשיך להיות איתו, וגם, אם את מוכנה לשלם את המחיר של פרידה, שגם הוא מחיר לא קטן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083