התמודדות עם פרידה: נקודות ביניים

תאריך פנייה: 05.12.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
בתיה
איך יוצאים מזה
05.12.2006 • 08:53

שלום
ד"ר אורן איך אפשר לצאת מהאובססיה הזו שיש לי כלפי המאהב שניתק איתי הקשר כדי לחזור למשפחתו? איך יוצאים מזה ? היו רגעים מרגשים אבל עכשו אני פגועה גמורה מזה מהניתוק האכזרי הזה האם יש לך עצה טובה ומעשית בשבילי? אני מנסה להבין את הצד שלו אבל ... קשה לי עם זה הלוואי זה לא היה קורה האם יכו

בתיה
איך יוצאים מזה המשך לשאלה
06.12.2006 • 12:03

האם יכול להיות שהוא לא אוהב אותי יותר? שאני ממש מאוסה עליו באובססיביות שלי? איך אפשר להתמודד עם נתק כזה? אנא עזור לי לתקן את המצב ולצאת לדרך חדשה תודה לך

ד"ר אורן חסון
לומדים לאהוב את מי שחשוב: את עצמך!
07.12.2006 • 13:57

בתיה יקרה,
את לוקחת את המצב הזה כאילו קיימות רק שתי אפשרויות. האחת היא שהוא אוהב אותך בטרוף ומוכן לוותר על הכל למענך, והשניה היא שאת מאוסה עליו באובססיביות שלך. אבל יכול להיות גם שקיימות אין ספור דרכי ביניים, והן כאלו שהיית טובה לו, והוא אהב אותך, אבל לא מספיק חזק כדי למנוע ממנו לחזור למשפחה שלו. אם תחשבי על זה, זה נשמע הרבה יותר הגיוני, כי אחרי הכל היתה תקופה שבחר להיות איתך. אולי בזמן זה חשב שהוא אוהב אותך יותר ממה שקרה לו אחר-כך, אבל לו היה מתעב אותך לא היה שם מלכתחילה. ואם תראי זאת כך, אולי גם יהיה לך קל לתת לו ללכת, כי הפגיעה אמנם קיימת, והאבל אמנם לא השתנה, אבל עוצמת הפגיעה אינה אותה עוצמת פגיעה. אם תוכלי לראות את התקופה הזו כדבר טוב שקרה לך, גם אם לא המשיך כרצונך, יהיה לך קל יותרלאהוב את עצמך, ולחפש מישהו שיוכל לאהוב אותך עם פחות מגבלות.ואם את מרגישה שקשה לך לעבור את התהליך הזה לבד, והוא קשה לך מדי, חפשי טיפול נפשי שילמד אותך לעשות זאת. אחרי הכל, קשה לחיות בעולם שהוא שחור ולבן, וקשה עוד יותר לחיות בעולם שבו את לא אוהבת מספיק את עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083