יחסים: איך לגרום לו להשקיע

תאריך פנייה: 27.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
האהבה נגמרת
27.10.2006 • 18:43

ד"ר חסון שלום
!קוראים לי לירון ואני בת 17 וחצי.יש לי חבר כבר שנה ואני מאוד אוהבת אותו. בזמן האחרון אני מתחילה להרגיש שהוא פחות ופחות אוהב אותי אבל כשבאתי וניסיתי לדבר איתו הוא אמר שהכל בראש שלי.הקשר לא כמו שהיה בהתחלה ואפילו לא באמצע , פתאום אין לו זמן להפגש איתי כ"כ הרבה ( יכול להיות שזה לא תירוץ כי יש לו באמת הרבה אימונים אבל הם היו שם גם שנה שעברה ושנה שעברה היה לו זמן) , הוא הפסיק ללוות אותי הבייתה ועוד כל מיני דברים.יש לי כל הזמן את הפחד שהוא יעזוב אותי, בזמן האחרון הוא גם יורד עליי ואף מזלזל לפעמיים בדברים שקשורים אליי וגם אין לו חשק לדבר בטלפון.אני יודעת שאבא שלו מאוד משפיע עלין וכל הזמן אומר שאני לא מספיק טובה בשבילו ( האמת שאני לא מבינה למה כי באמת שאני מקסימה והורים תמיד אהבבו אותי)והוא גם אומר שזה לא טוב להיות בקשר הרבה זמן.אני מאוד אוהבת אותו ולא רוצה שהקשר יגמר,איך אני אמורה לדבר איתו ולנסות לפתור את הבעיות? ולדעת אם הוא אוהב אותי כמו שהוא טוען? איך אני מפסיקה לפחד כל הזמן שהוא יעזוב אותי? ואיך מתמודדים במשפחה שלא רוצה אותך?

ד"ר אורן חסון
לא פשוט להיות אמן יחסים
29.10.2006 • 19:59

לירון יקרה,
זה קשה לשכנע מישהו להשקיע בך יותר ממה שהוא עושה. הקושי הוא שדווקא מה שהכי אינטואיטיבי לעשות, להתלונן על זה ולדרוש את זה, הוא גם הדבר שהכי מזיק למטרה שלך, כי זה עלול לגרום להתנגדות, כדי שלא לתת לך את התחושה שהוא "נכנע" לך.מה שמצריך יותר חוכמה, ויותר סבלנות, ולפעמים יותר להתרחק, כדי שירגיש בחסרונך. תני לו חיזוקים חיוביים כשהוא מתנהג יפה, ותהיי פה ושם קצת עסוקה כשהוא רוצה אותך, כשהוא לא. לא הרבה, אבל מדי פעם, ובשום פנים ואופן לא להציג את זה כעונש. אני לא מבטיח שזה יעזור, אבל אם הוא עדיין רוצה אותך כפי שרצה אותך קודם, זה יכול לעבוד. לא פשוט להיות אמן יחסים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083