התמודדות עם רגשות כלפי אקס

תאריך פנייה: 27.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורן
רגשות לשני אנשים
27.10.2006 • 15:41

ד"ר אורן שלום!שמי אורן ואני וחברתי חזרנו להיות ביחד לאחר תקופה ארוכה שלא הינו ביחד.לפני כן היינו 5 שנים ביחד. ובזמן שלא הינו ביחד היה לה חבר למשך כמעט שנה.עכשיו שחזרנו היא עדיין עובדת עם החבר לשעבר והיא אומרת לי שהיא עדיין מרגישה משהו ( לא שיש לה רצון לחזור אליו ) היא בטוחה שהיא רוצה להיות איתי , אבל היא טוענת שמה שהיא מרגישה זה בא כתוצאה מכך שהם עובדים ביחד והם גם היו תקופה לא קצרה ביחד.אני לא יודע איך להגיב לכך.האם זה נכון שזה טבעי ?מה כדי לעשות על מנת להוציא אותו מהראש שלה?( היא שואלת אותי אם אני מעדיף שנעזוב את העיר או שהיא תעזוב את העבודה?).מחכה לתשובה בקוצר רוח,תודה מראש ,אורן.

ד"ר אורן חסון
איך להתגבר על דאגות
29.10.2006 • 19:44

אורן יקר,
היא היתה איתו שנה, ולכן טבעי שיש לה יחס כלשהו אליו. אני מניח שגם כשהיתה חברה שלו, טבעי היה שהיא עדיין הרגישה משהו כלפיך. קשה שלא, לאחר זמן לא מועט שבו נמצאים בזוגיות. אלא שלאחר שהקשר ההוא נסתיים, ועם נוכחותך הקרובה, מה שהרגישה כלפיך התחזק, והשורה התחתונה היא שהיא מעדיפה אותך.אי אפשר "להוציא מישהו מהראש", אלא אם נוקטים באמצעים דרסטיים, ואני לא ממליץ. והרי גם לך יש אוסף של ידידים וידידות ובני משפחה בראשך, ואין צורך שתוציא אותם. ושים לב שהיא מרגישה במצוקה שלך, ושואלת אותך את הדברים הנכונים, שמעידים על הכנות שלה ועל הכוונות שלך. חשוב מה זה אומר, וחשוב על האלטרנטיבות. אתה לא רוצה לקלקל לה קריירה, אבל מצד שני, אם יש לה הזדמנות טובה למשהו אחר, שגם היא רוצה בו, אזי שני הצדדים מרוויחים. ככל שתוכל לקחת את זה בקלות יותר, כך גם לה יהיה קל יותר להיות איתך, כי לא תלחץ אותה, ואז גם אתה תוכל להרגיש יותר נינוח. זה מין מעגל קסמים שצריך לסובב אותו בכיוון ההפוך, דרך העבודה הקשה שלך על עצמך, כדי להניע את הגלגל במעלה הגבעה, עד שהוא יוכל להידרדר מעצמו מצידה השני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083