יחסים: איך לבטוח מחדש לאחר פגיעה?
יונה
לא בטוחה בקשר
⌄
שלום,
אני בת 22 ונמצאת חודשיים במערכת יחסים חדשה.זו מערכת היחסים הראשונה הרצינית שלי,עד עכשיו היו בעיקר דברים לא רציניים...הבחור שאיתו אני יוצאת היה ידיד טוב שלי כמה שנים וזה התפתח לאחרונה...לפני שנתיים הייתה לי תקופת "הידלקות" עליו ואז היא עברה וחזרנו להיות ידידים...הוא לא ידע על ההידלקות הזאת,בזמנו הייתה לו חברה...לפני שלושה חודשים בערך התקרבנו והתחלנו לצאת יותר ומשם זה התחיל...הרגשתי שהוא מחבב אותי מאוד ואז התחלנו בקשר...כפי שכבר אמרתי, אנחנו יוצאים חודשיים ואני מרגישה שהוא מאוהב בי מאוד...הבעיה היא שאני עדיין לא מרגישה ככה כלפיו...במשך הזמן הזה הוא קונה לי הרבה מתנות,שולח הודעות מאוד רומנטיות ו"קיטשיות" ומחמיא בכל הזדמנות...אני יודעת שזה אמור להיות כיף ולפעמים זה באמת נחמד,אבל אני מרגישה שהוא מתקדם מהר מדי וזה מלחיץ אותי ומוריד לי מכל ההנאה של הקשר...אני לא רוצה להרוס את הקשר ובאמת שרוצה לתת לו עוד הזדמנות,אבל אני מרגישה לחוצה ושהוא מתקדם מהר מאוד...אנחנו יוצאים רק חודשיים והוא כבר מאוהב עד מעל הראש...מה לעשות?!?! אני מבולבלת וזקוקה לעצה של מישהו...תודה.
ד"ר אורן חסון
אולי בסיבוב הזה זה יעבוד
⌄
יונה יקרה,
יכול להיות שמה שקרה לך הוא שהעולם הרגשי שלך למד קצת להיזהר ממנו, בשל פגיעת העבר. העולם הרגשי, כלומר, שהנוכחות שלו יצרה בך התנייה של זהירות. של לקחת צעד אחורה. כדי שלא להיפגע שוב כשאת מתמסרת (כמו בתקופה שנדלקת עליו, מבלי שאפשר היה לממש את זה). בחלק השכלתני שלך את זוכרת שהיית מאוהבת בו, ולכן זה סימן שהוא בן זוג ראוי. עכשיו את צריכה לחבר את שני החלקים. זה לא תמיד קל.והרי מה שאת רוצה זה שהוא ייקח את הקשר איתך קצת יותר במתינות, ושייתן לך את הזמן להתרגל מחדש. אלא שהסיבה שבגללה הוא לא עושה את זה, גם אם את משדרת לו זאת, היא שהוא לא בטוח בך. כלומר, הוא חושש, בגלל שאת קצת מרחיקה אותו, שאת אולי לא מספיק רוצה אותו, אז הוא מתאמץ יותר. כלומר, עושה הפוך ממה שאת מבקשת שיעשה.אולי כדאי להרגיע אותו. כלומר, להגיד לו (או להזכיר לו, אם כבר אמרת לו זאת בעבר) שפעם היית דלוקה עליו. למדת להיזהר, ואת צריכה ללמוד לבטוח בעצמך מחדש. בעצמך, לא בו, כי בו את בטוחה. ולכן את צריכה שזה ייעשה קצת יותר במתינות. שלא ייפגע ממך, כי הרי הוא מוצא חן בעינייך. תני לו את הבטחון, ואולי בסיבוב הזה זה יעבוד.
יונה
אולי בסיבוב הזה זה יעבוד
⌄
שלום,
וואו..לא חשבתי על הדברים הללו בצורה הזאת...לקחתי לתשומת ליבי!תודה רבה,יונה.