יחס שונה לילדים: מה עושים?

תאריך פנייה: 26.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ע
כעס עצום של בן זוג וסירוב למגע
26.06.2010 • 15:10

שלום רב,
אני נשוי למעלה מעשור+ שני ילדים 8 ו- 11. לאחרונה נוכחתי/התרשמתי כי כאשר הבכור עושה מעשה שאינו מקובל על אשתי, היא נוזפת בו בצורה נוקשה יותר מאשר כאשר מעשה דומה נעשה ע"י הבת הקטנה יותר. לאחר אחת הפעמים הבכור אף שאל אותי "למה אמא אוהבת אותי פחות". כמובן שהרגעתי אותו שזה לא כך. בפעם הבאה שזה קרה, כבר הערתי לה כי ההתייחסות במצבים הנראים בעיני דומים אחרת. אשתי סברה שאין ממש בדברים ואולם נפגעה עד עמקי נשמתה כיוון שראתה בכך טענה שלי כי היא מפלה בין הילדים. מאז אנו מצויים - והילדים בתווך - במריבה קשה ביותר הנמשכת כבר למעלה משבועים, כאשר במהלכה הבהירה לי שהיא כל כך כועסת עליי שאינה יכולה לראות בי בן זוג וממילא לקיים מגע או אינטימיות אחרת. אודה לעצות/הערות/הבהרת הכעס העצום. תודה מראש

ד"ר אורן חסון
טפלו בכעסים ובאמון, והכל יהיה בסדר
27.06.2010 • 14:53

ע יקר,
הסיפור הוא בעיקר שאשתך נפגעה. אני בטוח שהיא לא אוהבת את הילדה יותר מאשר את הילד, אבל אין ספק שהיחס שלה אליו שונה מהיחס אליה, בדיוק כפי שאני בטוח שגם היחס שלך שונה ביניהם. ולו רק כי האחד הוא ילד והשני ילדה. אולי הוא אינטליגנטי יותר והיא מצפה ממנו ליותר, אולי כי הוא מורד יותרועקשן יותר והיא נמצאת איתו בקונפליקטים חוזרים, ואולי כי הוא בוגר יותר ובגלל זה היא מצפה ממנו ליותר.אלא שאשתך נפגעה ממך, וכאן הבעיה. אתם צריכים ללמוד ליישב את הויכוח ביניכם, ולהבהיר את הפגעים והפיגועים, ולבטוח בהערכה ההדדית שלכם מחדש. לגבי האינטימיות שביניכם, טבעי שהיא קשורה במערכת היחסים שלכם. וזה יותר כך אצל נשים. לא תמיד זה סנקציות, אלא קושי רגשי אמיתי להתקרב אליך כשהיא כועסת. יחסי מין לא "מגיעים לך" רק כי אתם נשואים. שניכם צריכים לרצות אותם. טפלו ביחסים שלכם, וגם זה יהיה בסדר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083