בגידה: איך להתמודד עם תחושת האשמה
שיר
בגידת בן הזוג - חשוב ודחוף..
⌄
שלום
יש לי חבר זה 10 חודשים, (אני בת 25 והוא 27) והיתה לנו שיחה אתמול והוא גילה לי שהוא בגד בי אחרי שהיינו חודשיים ביחד (בגד = סקס עם מישהי אחרת). זה קרה כשהוא טס כחודש עם המשפחה, חודשיים אחרי שהיינו ביחד.הוא הרבה יותר פסימי ממני ולטענתו חשב שגם ככה הקשר שלנו ייגמר תוך כמה חודשים, אבל לטענתו הוא לי יעשה לא עכשיו דבר כזה בחיים והקשר שלנו בשלב אחר לגמרי מבחינתו (אנחנו אמורים לעבור לגור ביחד בקרוב וכו'.. והוא גם ויתר על דבר גדול מאוד בעבודה כדי שנוכל לעשות זאת, למרות שהוא עוד יכול לחזור בו) והוא ממש ממש מצטער ויודע שבכל מקרה זה היה לא בסדר ונוראי.. והוא גם אמר לי שהוא רצה לומר לי הרבה זמן אבל פחד, ועכשיו לפני שאנחנו עוברים לגור ביחד הוא חושב שזה לא פאר להסתיר את זה ממני.חשוב לציין כי בחודשיים הראשונים היה בינינו קשר נפלא (גם מבחינתו) וכשהוא טס אני חיכיתי לו חודש למרות שהיו לי הזדמנויות ובכלל, לאורך כל ההתחלה, נתתי הרבה מאוד בקשר והשקעתי כמה שאני יכולה.אני לא יודעת מה לעשות. מצג אחד אני מרגישה 'נבגדת', שזו פשוט הרגשה נוראה שלא חשבתי שאי פעם ארגיש, אבל מצד שני זה היה די בהתחלה, ולא היינו באותו מקום ואני באמת בטוחה שהוא לא יעשה לי את זה שוב.אני לא יודעת איך לאכול את זה ומאוד קשה לי להתמודד. האם כדאי לי להיפרד בגלל זה? האם כדאי לי 'להחליק'. בכל מקרה זה מאוד פוגע ומעליב, מה שלא אעשה בסוף..אשמח לתשובה מהירה בנושא, שיר
ד"ר אורן חסון
למה קשה, ולמה אולי אולי לא נורא
⌄
שיר יקרה,
הוא היה יכול שלא לספר, והחליט לבוא אליך עם לוח חלק. אלא שכשהוא מחליק את הלוח, הוא כותב זאת על לוח לבך, וזה קשה לך. זה לא קל תמיד להרגיש נבגד, ואני חושב שלו הקשר של אז היה גם בעינייך קשר לא משמעותי, אז היית מחליקה את זה איכשהו גם את. אלא שאת מרגישה בעיקר מרומה כי חשבת שהכל נפלא. זה נותן תחושה כאילו שאפשר לשטות בך בקלות, וזו תחושה רעה, וזה נותן גם תחושה שאם לא ראית את זה אז, וחשבת שהכל נפלא כל כך, אז אולי לא תדעי לקרוא את המציאות גם בעתיד איתו.נסי לראות אם את יכולה לקבל את העובדה שראיתם בזמנו את היחסים שלכם דרך שתי מראות שונות לחלוטין. את דרך מראה מגדילה, והוא דרך מראה מקטינה, וכנראה כך התחלתם, עכשיו שניכם מסתכלים על הזוגיות שלכם דרך אותה מראה, ואולי אפילו מאותו צד, ולראות אתכם זה לצד זו. אם את יכולה לקבל זאת, כלומר, את העובדה שהמציאות נחוותה בעיניכם אחרת, ושעכשיו אתם יכולים להיות באותו צד, כי כך גם הוא רוצה, תמשיכי בקשר שלך, כי הוא יש לו פוטנציאל להיות טוב. אם את לא יכולה לקבל את זה, בין אם משום שיש לך סימנים נוספים של חוסר אמינות שלו, ובין אם משום שכך את בנויה, אולי תצטרכי לוותר. ואם את חושבת שאת כך כי יש לך נטייה להישאר תקועה במחשבות רעות, ולא רק בגלל הסיפור הזה, אולי כדאי להישאר, אבל ללכת ליעוץ פרטני, וללמוד להתמודד.