יחסים: איך לבטוח ולספוג אכזבה
רחלי
התחלה חדשה
⌄
אני בת 16 ויש לי חבר חדשכבר הפסקתי להאמין לבנים אחרי מה שקרהשחבר שלי בגד ביאיך אני יכולה להאמין שוב לבן?ואיך לדעת שהוא באמת אוהב אותי ? ולא מנצל אותיאשמח אם תעזור לי אני כל כך מפחדת שיקרה לי שוב
ד"ר אורן חסון
להיות חזקה ולבטוח: יתרונות וחסרונות
⌄
רחלי יקרה,
הקושי ביחסים הוא שלעולם אי אפשר באמת לדעת עד הסוף. תמיד יכולה להשאר מידה מסויימת של פקפוק. אבל ככל שאת מכירה טוב יותר את האדם, וככל שהוא עומד טוב יותר במבחנים, ובעיקר במבחנים חברתיים (שהוא עומד לצידך גם כאשר הוא "סופג אש" מצד אחרים), את מקבלת טוב יותר את המידע שהוא באמת אוהב אותך.הקושי הוא בתחילת הדרך, כשאין לך הרבה מאד נתונים ויחסים קודמים להשוות. וכשאת שופטת על-סמך מקרים בודדים, אז באמת כל מקרה בנפרד גורם לך לחשוב שאולי הכל כך. בנים באים בכל מיני צורות, צבעים ותכונות אופי, וכך גם בנות. זה מה שהופך את זה למעניין יותר, אבל גם למתסכל לפעמים. זה עלול לקרות לך שוב, וככל שתפחדי יותר, זה עלול לקלקל את היחסים שאת מנסה לבנות. וככל שתפחדי פחות, היחסים הנוכחיים שתבני יהיו טובים יותר, אבל גם הפגיעה עלולה להיות חזקה יותר. כך בנויה המערכת החברתית, רחלי. ככל שאת חזקה יותר, ומוכנה יותר לספוג כאב של אכזבה, כך יהיה לך קל יותר לבנות מערכת יחסים טובה.