השמנה, דיאטה ובן זוג - מה עושים?
שושו
בעל בדיכאון
⌄
שלום רב,
בת 30 , בהריון - שבוע 22 . התחלתי את ההריון במשקל תקין 60 ק"ג , 1.72 ,היום כבר 10 ק"ג יותר , כלומר בערך 5 ק"ג שומן מיותר )-:לפני ההריון , עישנתי בערך 15 סיגריות ביום , וברגע שגיליתי את הריוני הפסקתי לעשןוהתחלתי להשמין . הבעיה שלי היא שבעלי סובל מאוד מאוד מההשמנה שלי , הוא אומנםטוען שמינית עדיין נמשך אליי ואין כל קשר לאהבה בינינו , אך חששו הגדול שאשאר עםעודפיי משקל לאחר הלידה - מה שלי ברור שלא יקרה . הבעיה שלו שהוא ממש סובלמזה - ירד בערך 7 ק"ג במשקל , מצב רוח לא מרומם בכלל , ואני לא יודעת מה לעשות.הזוגיות שלנו מצויינת , החברות בינינו מדהימה , איכפתיות ודאגה אחד כלפי השני לאורךכל הדרך . רק הנושא הזה מאוד מאוד מטריד אותו וכתוצאה מכך גם אותי .מה לעשות ?
ד"ר אורן חסון
שתי בעיות הכרוכות זו בזו
⌄
שושו יקרה,
את מתארת שתי בעיות שונות, הכרוכות זו בזו. האחת היא בעיית ההשמנה שלך, שבהחלט יכולה להיות קשורה להפסקת העישון לא פחות מאשר להריון עצמו. השניה, היא מה שזה עושה לבן זוגך. זה שהוא ירד במשקל, יכול להיות לא רק בגלל דיכאון, אלא בשל רצון, מודע או לא, "לסמן לך את הדרך".בקשר לבעיה הראשונה, כדאי לבדוק אותה בשילוב של דיאטן/ית ופיקוח רפואי. את הבעיה השניה יש לפתור בעזרת שיחות ופתיחות. ואיכשהו, יש לי רושם שעצם העובדה שתהיי בפיקוח, תרגיע גם אותו ותפתור את הבעיה הזו גם כן.
שושו
שתי בעיות הכרוכות זו בזו
⌄
כן , כנראה שפיקוח יכול לפתור את הבעיה ,תודה רבה , אעשה זאת !