יחסים: איך לא לפגוע בחברה?
רועי
דר חסון היקר אשמח שתענה לי
⌄
אני חושב שלא הבנת אותי נכון (אני לא מבקש לשבור עוד חפץ עדין)אני נמצא עם מישהי בקשר חודשיים אבל בעצם אני חושב על האקסית שלי כל היום ואני מתגעגע אליה מאוד, אני לא יודע אם אני והאקסית שלי נצליח בכלל לחזור אחרי כל הבאלאגן שהיה ביננו (בגידה מצידי) אבל אני מאוד אוהב אותה ואני מרגיש שאני אומר מילים שהייתי רוצה להגיד לאקסית שלי ולא למי שאני איתה עכשיו בקשר!אני לא רוצה שיקרה מצב שאני יאבד את שתיהן, טוב לי עם הבחורה שאני נמצא איתה עכשיו -היא מאוהבת ואני לא וזאת הבעיה , ומצד שני המחשבות על האקסית לא מפסיקותאשמח לקבל תשובתך
ד"ר אורן חסון
להזהר שלא להתקשח יותר מדי
⌄
רועי יקר,
אתה מתייחס בשאלתך לתכתובתהזובינינו. אם אני לא טועה. ואתה אומר לי: אני לא רוצה לשבור חפץ עדין (החברה הנוכחית שלי), אבל אני גם לא רוצה שלא לשבור אותו. אתה רוצה להיות איתה מבלי לפגוע בה, כשאתה יודע היטב שאתה מתכוון לפגוע בה, ושככל שתישארו ביחד, כך תפגע בה יותר. אלא אם אתה מאמין באמת שתצליח להפסיק לחשוב על האקסית שלך. הוגן להיות גלוי כלפיה, לא? ואני ממליץ לך על זה לא רק כי זה טוב לה, אלא גם כי זה טוב לך. כי אתה לא רוצה ללמוד לקבל את עצמך כמי שפוגע באנשים אחרים ויקרים לך. כי אם תפגע בה, הנטייה הטבעית שלך אחר-כך תהיה להתקשח רגשית, וללמוד לא להתחשב באחרים. יהיה לך קשה יותר לקבל את עצמך כאדם.