בחירה קשה: קשר חסר ודאות

תאריך פנייה: 20.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
רגליים קרות?
20.11.2006 • 00:07

ד"ר חסון היקר
!החבר שלי ואני ביחד כבר כשנתיים. לפני כמה חודשים דיברנו על העתיד והצעתי לו אירוסין. הוא אמר שהוא צריך להתרגל לרעיון ושבינתיים נמשיך לחזק את הקשר, ושעוד כמה חודשים הוא יתן לי תשובה (עד כמה זה פתטי, שאני חייבת לחכות לתשובה ממנו ולא להיפך!). מבחינתי השקעתי בקשר הזה המון, את כל כולי. חיכיתי שלושה חודשים ולאחרונה העליתי את הנושא. הוא הבהיר לי שאירוסין לא באים בחשבון כי זאת הדרך הישירה לחתונה והוא עדיין לא מרגיש שהקשר שלנו יציב מספיק, כי לעוד לא גרנו ביחד. וגם כאשר נעבור לגור ביחד, מבחינתו שום דבר לא סגור: זה (המוכנות שלו להתחתן) יכול להתבשל גם שנה וגם עשר שנים. אחרי שיחה מאוד קשה בשביל שנינו הוא הסכים להחליף טבעות בלי טכס, אלא כסמל להתחייבות של שנינו אחד לשניה, אבל עכשיו אני רואה שגם בקשר לזה הוא מתלבט... בינתיים הכל בסדר ולא מבטלים שום דבר, אבל אחרי הפעם שעברה אני כבר לא יכולה להיות בטוחה שהוא לא יעשה "אחורה פנה".אני חייבת לציין כי אני אוהבת אותו ורוצה להיות איתו ולא יכולה לדמיין איך אני נפרדת ממנו. אבל זה קשה להיות בקשר עם בן אדם שכנראה לא מרגיש אותו הדבר...(שנינו בשנות העשרים שלנו).

ד"ר אורן חסון
בחירה קשה בתנאים של חוסר ודאות
21.11.2006 • 23:43

חסוי יקרה,
מצד אחד, את צריכה לרדוף אחריו, וזה לא נותן לך בטחון בכך שהוא באמת רוצה להיות איתך, וגם לא שקשר הנישואים שלכם, אם תגיעו לזה, יהיה קשר שוויוני והוגן כשאת רודפת אחריו. מצד שני, הוא מוכן לפתח את הקשר ביניכם ולגור איתך ביחד, ומוכן "לוותר" לך, ובעצם, לסגת מעמדתו, כשאת עומדת על הרגליים האחוריות. כך שכנראה שהוא רוצה להיות איתך, והשאלה היא או עד כמה, או מה בולם אותו. ההיסוס הזה בעייתי, וקשה לדעת מהן סיבותיו. את כתבת הרבה מה הוא מוכן ומה הוא לא מוכן, ואפילו לא סיבה אחת מדוע, ומה מפריע לו, פרט לכך שהוא לא מרגיש שהקשר יציב מספיק, שזו אמירה כללית מאד.ולכן, אני לא יכול לומר לך משהו ברור, כי את לא יכולה לתת לי מידע ברור, ואולי גם כי הוא לא יכול לתת לך מידע ברור. ולכן, תצטרכי לאסוף יותר מידע לפני החלטה, או להחליט שהקשר הזה אינו בטוח מספיק, ושיגרום לך לבזבוז זמן רב מדי. אלו הן החלטות קשות שלך. מגיע לך בן זוג שיהיה ברור יותר והוגן יותר כלפייך, ואולי ברור יותר לעצמו. אבל אני לא יכול לומר לך בודאות שלא תצליחי להתחתן איתו. בחירה בתנאים של חוסר ודאות, כשמצד אחד יש לך רצון חזק מאד להיות איתו, ומצד שני הוא לא מתנהג כמי שייכנס איתך בקלות לנישואים, אינה בחירה קלה. לצערי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083