יחסים: איך לא להחליט עבור בן הזוג

תאריך פנייה: 17.05.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
עלמה
מה קורה פה
17.05.2014 • 21:20

טוב אני יודעת שהולכת אולי לחטוף ממך אבל אסתכן.כי אני באמת די מתחרפנת.אז ככהמדובר בגבר שהיה בן זוגי עד לפני 3 שנים.נפרדנו ביוזמתי בעיקר עקב נסיבות טכניות וגם חוסר בתקשורת ביננו.הוא מאוד לא רצה להפרד.אפילו רצה שנתחתן.אני היתי שחצנית ודחיתי אותו.כיום שנינו במערכות יחסים.הוא ותיק יותר.למרות זאת במשך כל השנים הוא לא הפסיק את הקשר איתי.תמיד חיפש לדבר איתי ולאחרונה אף רוצה להפגש.חברתו לחיים הסתכלה אצלו בטלפון וראתה שאנחנו בקשר.למרות שכעסה ואולי הבינה משהו לא נפרדו דרכם.במלוא הצניעות....אני יודעת שליבו עדיין איתי....אני יודעת שהוא חי כיום חיים שקטים ונוחים....היא שונה ממני בכל המובנים.מבוגרת ובוגרת יותר...פחות סקסית..זמינה יותר...אין לה ילדים שיהוו בעיה ...ובגדול זקוקה לו יותר כי גם אם אשמע מגעילה...מראה החיצוני מאוד לא מלבב.....ואחרי שנים של לבד הוא הגיע אליה....בזכותי כמובן...חחחח....אני נמצאת כיום בפרשת דרכים...יש לי זוגיות לא רעה...אבל למרות זאת יש לי כאב מסוים כשאני נזכרת בתקופה שביליתי עם האקס...אולי זה הזמן אבל נראה לי פתאום שהיה לנו הרבה דברים יפים ושמחים ביחד....אני נמנעת מלפגוש אותו....גם לא יוצרת קשר....אבל מכיוון שאני כואבת אני לא יודעת מה לעשות...האם עלי להלחם עליו? האם יהיה זה נכון? האם אני אמורה לאמר לה במפורש מה הוא עושה ...איך הוא מחזר אחרי?או שעלי לקפל את הזנב ולהמשיך הלאה למרות הכאב והגעגוע....

ד"ר אורן חסון
ללא מניפולציות
19.05.2014 • 01:32

עלמה יקרה,
קודם, בעברכם, החלטת בשבילו מה טוב לו ומה לא, ובעיקר, מה לא טוב לך, ועשית החלטה בשביל שניכם. עכשיו, כשאת מנסה להשיג אותו דרך פגיעה בקשר שלו (לומר לה שהוא שומר איתך על קשר), את ממשיכה לעשות את אותו הדבר - להחליט בשבילו מה טוב לו ומה לא. האם זו דרך טובה ליצירת קשר? האם אין בזה עשייה כוחנית שהוא אולי יזכור לך לשנים אחר-כך, גם אם יהיה איתך? האם לא תזכרי לו שהוא איתך רק כי כפית עליו פרידה?אני חושב שאם את רוצה אותו, את קודם כל צריכה להחליט שזה מה שאת רוצה, ואז לשתף אותו בכך, ולתת לו להחליט. אולי יהיה לך קשה לעשות זאת, בשל עניינים של אגו, אבל את אומרת שלמדת משהו, ושאת פחות שחצנית משהיית בעבר. אולי הגיע הזמן שתעשי זאת נכון, ואם זה לא יילך, לאחל לו אושר, ולחפש את האושר שלך, שאולי זה לא בקשר ה"לא רע" שלך. אם את אוהבת אותו, קחי סיכון בעצמך למענו (שזה אומר גם סיכון לאבד את הקשר הנוכחי), אם את רוצה. אבל אם את אוהבת אותו, למה שתרצי לסכן אותו למען צורך אגואיסטי שלך? החליטי קודם כל עבורך, ואז דברי איתו ישירות, וללא מניפולציות, כדי שתהיה לו האופציה להחליט עבור עצמו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עלמה
ללא מניפולציות
19.05.2014 • 10:08

תודה על תשובתך.אוקי.אז אני מבינה שאני צריכה להניח לו ולכל הקשר.עכשיו...איך שוכחים? אני מניחה שאחד הדברים שאני אמורה לעשות כשהוא מתקשר להסביר לו שאין בזה טוב.ומעבר לזה...האם יתכן שיש פה אידיאליזהציה של העבר ולא בדיוק אהבה?ובאמת איך יוצאים מזה? אני פשוט תקועה.