יחסים: אולטימטום וציפיות לא מציאותיות

תאריך פנייה: 10.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונית
רוצה לתקן
10.09.2005 • 23:21

בחודשים האחרונים בעלי ואני סובלים מיותר ירידות מאשר עליות במערכת היחסים, אנו זוג בשנות השלושים +ילדה בת 7 , בעלי אינו מוכן להכיר בחסרונותיו (להיפך ממני) כתבתי את הכל על נייר .. ו"הודעתי" חגיגית כי הוא חייב לטפל בעצמו או ש... הוא מצידו החליט לישון לבד הלילה, זאת לא פעם ראשונה ובעיותיו אינן ניתנות לפיתרון בזק, היינו אצל יועץ ומגשר אך לא עזר כלום , אני מיואשת!!!! מה עושים?

ד"ר אורן חסון
נקודות למחשבה
12.09.2005 • 10:11

רונית יקרה,
את מצפה ממני משהו בלתי מציאותי לחלוטין. הייתם אצל יועץ, והייתם אצל מגשר, וזה "לא עזר כלום". עכשיו את כותבת לי פיסקה קצרה על אולטימטום שכתבת לו, ומצפה ממני שאדע להגיד לך מה לעשות טוב יותר מיועץ או ממגשר שפגשו אתכם וישבו איתכם. אני מודה לך מאד על האמון ועל המחמאה, אבל זה קצת בלתי אפשרי, לא?הבנתי שהיחסים ביניכם מדורדרים, הבנתי שלשניכם יש חסרונות, והבנתי שאת מצפה שאם הוא יודה בחסרונותיו, כפי שאת עושה, הכל ייפתר. אני לא חושב כך, רונית. אני חושב שאת רוצה שהוא יודה בחסרונותיו רק כדי להכניע אותו, ושיודה שאת צודקת, או שגם את צודקת. ואולי את מחפשת להיות צודקת יותר מאשר את שואפת לפתור את העניין. זה לא אומר שאת לא רוצה לפתור את העניין, אלא שזה אומר שאת מחפשת סיפוקים מיידיים (ניצחון), במקום להסתכל לטווח רחוק. קחי זאת כנקודה ראשונה למחשבה.ונקודה שניה: הגשת לו אולטימטום. "הוא חייב לטפל בעצמו [שזה אומר גם להודות קודם באותם חסרונות] או ש..."או שמה??? האם זה היה אולטימטום ברור? כי אם לא, אין סיבה שזה יהיה אפקטיבי. ואם זה כן היה אולטימטום ברור, וה"או ש..." הוא מפורש וברור, אני לא בטוח שיש לך כוונה אמיתית לעמוד בו. לפחות עדיין לא. ואם את לא מתכוונת, הגשת אולטימטום כזה הוא גול עצמי. את מלמדת אותו שאת לא מתכוונת למה שאת אומרת. הגישי אולטימטומים ואיומים רק אם את באמת מתכוונת להם. ואם את עדיין לא רוצה לשבור את כל הכלים, דברי על "או ש..." כאלה שאת כן יכולה לעמוד בהם. זה אולי דורש תכנון ואסטרטגיה, ולא הצהרה חמומת מוח, אבל זה אלף-בית של משא ומתן, ובסופו של דבר הרי זה מה שאתם עושים: אתם מנהלים ביניכם משא ומתן על אופי הזוגיות שלכם, ואינכם מסכימים, לא על חלוקת תפקידים, לא על סמכויות ולא על אופי היחסים שביניכם, והתוצאה לכן היא שגם אינכם בטוחים בעתיד היחסים שביניכם, כלומר, אינכם בטוחים מי רוצה מה ועד כמה. וחוסר הודאות הזה מקשה עוד יותר על כל התהליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083