יחסים: אהבה למי שרוצים שיהיה
יעלי
חוסר תקשורת
⌄
שלום רב.
אני נשואה 5 שנים פלוס 2ילדים,בעלי אדם טוב לב, מקסים, אף פעם לא מרים קול, מעולם לא התלונן על משהו, ומכבד אותי מאוד. הבעיה שבעלי אדם סגור מאוד! אני מרגישה שמעולם לא הייתה לנו שיחה רצינית. אני יכולה לדבר , לבכות, לכעוס והוא רוב הזמן שותק בשיחות, או זורק משהו כמו"אין מה לעשות" "ככה זה בחיים" או "יהיה טוב"..בחיים ובעבודה הוא מאוד חברותי מדבר, אהוב על כולם. אבל ברגע שאני מדברת איתו על משהו ,אני מרגישה שהוא פשוט לא מקשיב לי (אני יודעת שיש גברים כאלה, אבל אצלו זה קיצוני) גם חיבה קשה לו קצת להפגין (למרות שבתקופה שיצאנו הוא לא היה מפסיק לפרגן לי ולכן גם התחתנתי איתו, למרות שידעתי שקשה לדבר איתו.) כל השנים האלה אני רבה איתו על זה , בוכה מסבירה, כותבת ,מבקשת...והוא פשוט לא מבין מה אני רוצה. הוא אומר לי שאני מדמיינת והוא אוהב אותי הרבה יותר מפעם, פשוט יש לו עומס בעבודה אז אין לו זמן כ"כ לכתוב לי אסמסים.. בתקופה האחרונה פתאום הבנתי שזה הוא, וזהו. גם אם הוא ישתנה זה לא יגיע לרמה שאני רוצה! הבנתי שאני לא אוכל לדבר איתו אף פעם רציני..וברגע שהבנתי את זה הרגשתי פתאום שאני פחות אוהבת אותו, וזה הפחיד אותי..מה עושים???
ד"ר אורן חסון
כשאין הכל בחבילה אחת...
⌄
יעלי יקרה,
בעצם, את אומרת לי, ואולי לעצמך, שהיית בעיקר מאוהבת במי שאת רוצה שיהיה, ולא במי שהוא?אני לא בטוח שזה מדוייק, אם כי אולי יש בזה משהו. יתכן שהאכזבה עצמה היא גורם חדש, שקצת מכבה אותך. זה לא צריך להפחיד אותך, אבל העובדה שהתקשורת ביניכם לא טובה, ושאין לך פרנטר לשיחות נפש, לא עושה לך טוב. ויש לכך שני פתרונות אפשריים: האחד מעייף ומתיש, והוא ללכת ליעוץ, ללמוד להבין טוב יותר ולתקשר טוב יותר. הוא לא יהיה אף פעם את, אבל תוכלו להתחבר יותר. והפתרון האחר, הוא התמודדות עם המציאות כפי שהיא, ולהגיד לעצמך: טוב, זה מה שיש לי. עם הטוב, ועם הפחות טוב. מה עושים עם זה? – ומחפשים פתרונות אחרים לשיחות. חברות, משפחה, מי שיש לך, ומי שתשיגי כדי שימלא לך את החסך הזה, ותביני שמכל אחד אפשר לקבל משהו אחר. לא תמיד משיגים את הכל בחבילה אחת. ויודעת מה? לפעמים זה אפילו מעניין יותר כך.