אפשר לאהוב שני אנשים?

תאריך פנייה: 09.02.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
בת 23
חבר חדש תוך כדי הפסקה
09.02.2011 • 00:25

שלום רב,
הייתי בקשר עם מישהו במשך שנתיים. הייתה אהבה אבל גם הבדלים בתרבות ובדרך המחשבה וסדרי העדיפויות. הרגשתי תמיד בעדיפות שנייה מכיוון שהוא סטודנט (גם אני) ורצה תמיד ללמוד, בעוד אני מניחה שאפשר להינות מלימודים וזוגיות טובה גם יחד. היו לו גם תוכניות מאוד מוגדרות לעתיד: קודם לסיים ללמוד, לעבוד שנה (אולי גם שנה במדינה אחרת) ורק אחר כך לגור ביחד, בעוד אני רציתי לגור יחד קצת לפני.. הוא לא עבד אז היה גם מאוד קשה לצאת ולבלות מידי פעם בגלל חוסר בכסף מצידו (אך זה פרט שולי). אני מאוד אהבתי אותו ואני די בטוחה שגם הוא אותי. אחרי בערך שנתיים עברתי לעיר אחרת (לא כל כך רחוקה ממנו) ומערכת היחסים התערערה מיד כי זו הייתה תקופה שרבנו די הרבה ודי היה לי נמאס להיות תמיד בעדיפות שנייה. החלטנו לקחת הפסקה (זו יותר אני שרציתי הפסקה) וחשוב לומר שהוא היה מאוד מבין ובאופן כללי הוא בן אדם מאוד טוב ומדהים. באותם ימים הכרתי מישהו אחר ש"שם" אותי בעדיפות ראשונה יחד עם הלימודים. הוא מדהים, מתחשב, מוכן להתאים את עצמו אל מערכת היחסים איתי. הוא אוהב איתי ואני די חושבת שגם אני אותו. אבל אני כן חושבת על החבר הקודם. דיברנו כמה פעמים מאז שהחלטנו על הפסקה, אבל זה עדיין לא נגמר סופית (עברו קצת יותר מחודשיים). כשאני מדמיינת את הפעם הבאה שניפגש (וזה בטח יקרה מתישהו), אני לא אדע מה לומר לו... מה אם הוא יאמר לי שישתנה? הרי הוא עוד מעט מסיים ללמוד ואולי אז אהיה בעדיפות ראשונה כמו שהוא אמר לי תמיד..? אני לא יודעת אם אוכל להיפרד ממנו סופית או שאולי אחזור אליו, כי אני מרגישה שאני עדיין אוהבת אותו. אני יודעת שהוא יכול להיות בעל ואבא מדהים, אך האם שווה לחכות לעתיד? אולי אני רק פחדתי להישאר לבד בעיר החדשה ולראות אותו רק לפעמים? מערכת היחסים עם הבחור ה"חדש" הם רציניים. אך האם אפשר לאהוב 2 אנשים? אני מאמינה שלא... מה עלי לעשות? כמובן שלא תוכל לענות לי, אך אשמח לקבל כמה עצות.. אולי הכוונה..תודה רבה!

בת 23
אולי כדאי להוסיף...
09.02.2011 • 00:42

האקס ידע על החבר החדש כשהחלטנו על הפסקה. סיפרתי לו שערב אחד הבחור (שעכשיו הוא החבר שלי) נישק אותי ושזה אפילו הרגיש טוב כי סוף סוף אני מרגישה שמישהו נותן לי תשומת לב, נאהבת.כך שה"אקס" (אם אפשר לכנות אותו ככה) יודע על הבחור, ואולי גם די הבין שאנחנו ביחד... אך אני לא חושבת שהוא יודע זאת בוודאות.כולם אומרים לי לקחת את הזמן ולהחליט יותר מאוחר ושאולי האקס כבר הבין שזה לא ילך בינינו, אבל אולי אם אני אסיים את הסיפור איתו באופן סופי אני אהיה יותר "חופשיה" לאהוב את בן זוגי כעת? ואולי זה יהיה יותר הוגן כלפי ה"אקס"?ההיגיון אומר לי להיות עם בן זוגי הנוכחי, הלב עדיין מתגעגע לאחר וחלק ממנו כבר נקשר (אך אני לא יודעת אם מספיק) לבן זוגי העכשווי...אני די מיואשת.שוב תודה.

ד"ר אורן חסון
חבר, וחבר בהפסקה: ואהבה לשניים?
10.02.2011 • 00:28

בת יקרה,
אם תגדירי לעצמך "אהבה", על פי האופן שבו את רואה זאת, אולי גם תהיה לך תשובה לשאלה אם את יכולה לאהוב שני אנשים.ולגבי ההחלטה שלך, אני מציע לך לקרוא שני טיפים שלי, האחד (חבר ומאהב: איך לבחור?) מתאריך 21.11.2010, והשני (קבלת החלטות) מתאריך 8.10.2010.וקחי בחשבון שאין לך ודאות בשני המקרים שזה יעבוד. כי אין דבר כזה "ודאות". את רק מנחשת את הכי טוב שאת יכולה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083