בלבול בנישואין: מה לעשות?

תאריך פנייה: 14.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נעמי
לא יוצאת מהבלבול
14.10.2006 • 01:24

שלום
ד"ר חסון!פניתי אליך ב- 26/9 בנושא בלבול רציני ביותר שאני מרגישה כלפי נישואיי הטריים. אני נשואה כמעט 4 חודשים, וגרתי עם בעלי 7 חודשים לפני כן. אני האמנתי שזאת אהבה אמיתית - אהבת חיי וכנ"ל גם הוא. הוא אוהב אותי מאד וגם אני. הבעיה היא שקצת אחרי שהתחתנו התחלנו לריב המון. הוא יותר מידי רגיש ועצבני וכשהוא רב הוא צועק, מקלל, מדבר אלי לא יפה ולעיתים רחוקות זורק דברים שבירים. יש הרבה מתחים, אבל יש גם זמנים טובים. אני מרגישה שאין לי יותר אנרגיות לריב איתו ולנסות להסביר לו בצורה הגיונית כמה שהוא לוקח דברים בצורה לא פרופורציונלית. חוץ מזה, ספרתי לך על החבר שהיה לי 3 שנים + שנתיים של ידידות שלא הייתי מאוהבת בו, אבל היינו החברים הכי טובים שיש ומאד קשורים אחד לשני. כשנפרדתי ממנו היה לי עצוב ביותר, ידעתי שתמיד הוא יחסר לי גם אם אני אהיה הכי מאוהבת במישהו אחר. אני תמיד מתגעגעת אליו וזה לא משנה אם רע לי או טוב לי. אני מאד מתגעגעת גם למשפחה שלו. אני יודעת שהוא עדיין רוצה אותי ומוכן לקבל אותי חזרה למרות שהתחתנתי ושהוא אוהב אותי אהבת אמת.אני ממש מרגישה תלויה באויר, אני עצבנית ולחוצה. לא טוב לי להיות בבלבול הזה ולמה אני צריכה להיות במצב נוראי כזה בזמן שאני אמורה להיות הכי שלווה ומאושרת, ושלמה במקום שאני נמצאת בו. אנא ממך, תעזור לי עד כמה שאתה יכול.איך כל הסיפור הזה נשמע בעיניך?.. תודה רבה לך, נעמי

ד"ר אורן חסון
לא יוצאת מהבלבול
14.10.2006 • 22:20

נעמי יקרה,
את נמצאת במצב של בלבול רגשי רב, כי הנישואים הטריים עולים על שרטון, בעוד שאת מתגעגעת, אולי בגלל זה ואולי לא, לחבר הקודם שלך. את צריכה להחליט קודם מה את רוצה. אם הדבר העיקרי הוא להחליט קודם כל באיזה חיים את בוחרת, לכי לטיפול נפשי, כדי לדעת מה את רוצה. ואם את רוצה קודם כל להחיות ולקיים את הזוגיות, לכו ליעוץ זוגי. כרגע בן זוגך מתוסכל מאד, בשל סיבות שונות. לא ברור לי למה, ואולי גם לך לא. לא פעם אפשר לגשר על פערים תקשורתיים, וכדאי שתעשו זאת בליווי איש מקצוע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083