יחסי מין בכפייה: מה לעשות?
שואלת מיואשת
חוסר אונים בנישואין.
⌄
אני נשואה כשמונה שנים. אלו נישואים שניים של בעלי וראשונים שלי. לבעלי שני ילדים מנישואין קודמים ולנו שלושה ילדים משותפים.בשנתיים האחרונות, מאז נולד הבן הקטן, יש עליות ומורדות בחיי הנישואין, בעיקר מורדות...אני ובעלי מאוד שונים. אני בעלת השכלה אקדמאית, הוא אדם פשוט שלא סיים 12 שנות לימוד, אבל בעל הכנסה גבוהה.הגישה שלו היא שאני אשתו ואני צריכה לעשות את רצונו, לרבות יחסי מין גם כשאני לא רוצה.הוא אדם מאוד כוחני, כל שיחה איתו מסתיימת בצעקות, אם אני לא מסכימה איתו.לפני החג האחרון היה ויכוח ביננו שכלל כמובן קללות והשפלות בפני הילדים שלי ושלו ולאחריו הוא לא דיבר איתי כשבועיים שלאחריהן הוא רצה שאקיים איתו יחס מין, בטענה שזה צורך שלו ואין קשר בין יחסי המין ובין המשבר ביננו. אני לא הסכמתי לכך כי הגעתי למצב שאני כבר לא אוהבת אותו ולא מסוגלת לשכב איתו, אחרי יומיים של צעקות ואיומים בפני הילדים, הסכמתי ליחסי מין בשביל שיהיה לילדים שקט כי הם נבהלו ונכנסו לחרדות, אבל הוא לא מרפה ורוצה שוב ושוב ואני לא מוכנה לזה שוב פעם, אני פשוט נגעלת ממנו כבר ולא מסוגלת לקיים איתו יחסי מין.אני על פרשת דרכים כי לעזוב את הבית עם שלושה ילדים זה די מורכב, ואני צריכה הרבה כוחות לזה, כי אני יודעת שהוא לא יעשה לי חיים קשים וגם לא ישלם מזונות לילדים שלו, כפי שעשה לאשתו הראשונה (הוא עצמאי ולכן קשה לגבות ממנו מזונות) מה עושים? אני לא מעוניינת שהילדים שלי יגדלו באוירה של צעקות ואיומים ושליטה,.
ד"ר אורן חסון
יחסי מין בכפיה
⌄
שואלת יקרה,
את צודקת לגמרי. גם בעניין האופן שבו הילדים שלך אמורים לחיות, וגם לא בהסכמה ליחסי מין בכפייה, גם אם זה במסגרת הנישואים. גם שם זה נקרא אונס, בין אם הכפייה היא בכוח פיזי, ובין אם הכפייה היא דרך סחיטה באיומים כאלה או אחרים.אלא שאת צריכה עזרה. האחת, היא ללכת לעורך דין לענייני גרושים, שאולי גם ינחה אותך איך להשיג השגים כלכליים. זה לא יהיה פשוט ובודאי שלא מיידי, אבל זו אפשרות. הדרך השניה היא להעזר במי שמומחה למקרים כאלה. באתר שלי ישדף עזרה ראשונהבאינטרנט. חפשי בעמודה השמאלית קישורים למי שיכול לעזור לך, והתחילי לעשות טלפונים. ויפה שעה אחת קודם.