בשלות לקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 15.04.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ספיר 19
לא יודעת במי לבחור
15.04.2012 • 03:28

הייתי בקשר מאוד טוב עם בחור במשך ארבעה חודשים..אהבנו מאוד והיה לנו טוב..אבל היו כמה בעיות..קודם כל אני בת 19 והוא גדול ממני ב10 שנים ככה שהחיים שלנו לא ממש מסתנכרנים יחד.הוא היה הרבה פעמים מאוד עסוק בעבודה ולכן נפגשנו בקושי ובאופן כללי יש לו בעיה של היעלמויות..הוא יכול להשאב לתוך העבודה או לתוך עצמו לפעמים לימים שלמים ולא ליצור איתי קשר. אבל חוץ מזה כשאני איתו יש לנו חיבור מיוחד ומעולה ונורא טוב לנו יחד.לפני חודשיים הוא טס לח"ול במסגרת העבודה ונתן לי יד חופשית לעשות ככל העולה על רוחי עם אחרים (כנ"ל לגביו) עם התחייבות הדדית שכשהוא יחזור לארץ אנחנו נחזור להיות יחד. עוד חודש הוא אמור לחזור ובזמן שהוא בח"ול אנחנו בקושי בקושי מדברים,אולי פעם בשבוע וגם זה שיחות קצרות שלא עולות על יותר מכמה דקות.כשהוא היה בארץ הוא אמר לי שהוא בחיים לא אהב מישהי כמוני ושהוא רוצה ויודע שנתחתן ועכשיו בשיחות הנדירות והקצרות שלנו הוא כבר לא אומר לי שהוא אוהב אותי וכשאני אומרת לו את זה הוא לא מגיב כמו פעם ב"גם אני",אלא "כיף לי לשמוע את זה" ודברים בסגנון הזה.בנתיים לפני כשבועיים הכרתי בחור שכרגע אני יוצאת איתו.אני לא יודעת מה אני מרגישה לבחור הזה..כי קודם כל הוא בן 21,לפני גיוס והקשר ביננו הרבה יותר אינטנסיבי מאשר מה שהיה לי עם הקודם ולפעמים אחרי שאני איתו יומיים ברצף במשך כמה שעות אני מרגישה שמתחיל להמאס לי ממנו.אני רואה אותו כמעט כל יום ומדברת איתו הרבה במהלך היום.אני מרגישה אליו רגשות,כיף לי איתו,מצחיק לי,אני אוהבת לדבר איתו,אני נמשכת אליו,אפשר להגיד אפילו שאני מאוהבת בו.מערכת היחסים ביננו עוד לא מוגדרת,אנחנו לא נחשבים זוג,אנחנו רק יוצאים יחד.אבל אני מרגישה שאני לא אוהבת אותו כמו שאני אוהבת את הקודם..שעם הקודם יש לי חיבור שלא יקרה לי עם אף אחד אחר.אבל אני לא יודעת כרגע ומתלבטת לגבי הרבה דברים..1.האם זה בסדר מבחינתי מה שאני עושה לבחור הנוכחי? האם אני צריכה להפרד ממנו מאחר ואני יודעת שבאיזשהו שלב כשהקודם יחזור אני ייפרד מהנוכחי וכך אפגע בו?או שזה בסדר כי אני מפתחת רגשות כלפיו ולא משקרת לו ואנחנו גם לא זוג?2.האם אולי האהבה שלי כלפי הקודם נובעת מהעובדה שנפגשנו בקושי (5-6 פעמים ב4 חודשים) ולכן כל הזמן יש לי כמיהה וגעגוע כלפיו ואני מתרגמת געגוע לאהבה ואם הקשר ביננו יהיה יותר רציף ארגיש פחות כלפיו?(אני באופן כללי אדם שמשתעמם בקלות ומואסת מהר בדברים)3.האם כדאי לי לנסות ולהמשיך עם הבחור הנוכחי קשר אמיתי ולשכוח מהקודם מאחר וממילא יש איתו הרבה בעיות שהזכרתי לעיל (גיל,עבודה,פגישות מועטות,העלמויות)או שאני צריכה לעבוד על הדברים האלה כי איתו יש לי אהבה אמיתית?4.מה יהיה כשיחזור?האם באמת נחזור להיות יחד? לפי איך שהוא מדבר אולי הוא כבר לא אוהב אותי?זהו..אני ממש לא יודעת..ומבקשת תשובה ואם אפשר כמה שיותר מפורטת ועונה על כמה שיותר שאלות.תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
בשלות לקשר
16.04.2012 • 22:05

ספיר יקרה,
את בעצם אומרת לי שאת לא בשלה עדיין לקשר. לא לקשר הזה, ולא לקשר הזה. האם תהיי מאוחר יותר? – אני לא יודע. זה משהו שאת צריכה להחליט באופן שיהיה בלתי תלוי אם הוא רוצה אותך או לא, אלא אם את רוצה אותו או לא. השאלה אם הוא רוצה אותך צריכה להיות שאלה משנית, רקאחרישתעני לעצמך על השאלה אם את רוצה אותו. העובדה שיצרת בינתיים קשר אחר, אומרת שאינך בנויה עדיין לקשר של חתונה, או לפחות שאינך סגורה על הבחור הזה (או השני).ואולי זה מה שאמור לתת לך את הפתרון לשאלה מה את צריכה לעשות – לעשות מה שטוב לך עכשיו, בכל רגע נתון, מבלי לחשוב כמה שנים קדימה. כי את עדיין לא במקום של חשיבה כמה שנים קדימה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ספיר 19
בשלות לקשר-תגובה
16.04.2012 • 23:34

מה שכתבת באמת נתן לי דרך אחרת להסתכל על המציאות.אם לא היה את האספקט של מי רוצה אותי.הייתי רוצה את הבחור שנמצא כרגע בח"ול בכל מקרה.גם אם הוא רוצה אותי וגם אם לא..מה זה אומר? אולי זה בעצם מה שמבהיר לי שהבחירה הנכונה היא להפרד מהנוכחי?

ד"ר אורן חסון
החלטות נכונות לך
18.04.2012 • 10:13

ספיר יקרה,
זה אולי אומר שאת הנוכחי את לא רוצה מספיק. ואולי זה גם אומר לך שלפעמים את נשארת גם עם מי שאת לא רוצה מספיק. זה קורה לפעמים, את רק צריכה להיות יותר מודעת לזה ולהבין למה, כדי שיהיה לך קל יותר לעשות החלטות נכונות לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083