יחסי כוחות בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 05.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלי
רבים על אותם דברים כבר הרבה זמן
05.10.2010 • 13:55

היי דר' אורןאני נשואה 7 חודשים. בעיות שהיו קיימות טרם הנישואין עולות עד היום כמו שיחות על העבר שלי (שיתפתי את בעלי בדברים שעברתי עוד לפני שפגשתי אותו( חלק מהדברים שהעלתי לא נראו בעיניו נורמלים או הגיוניים, בכל אוםן לא עשיתי מעולם שום דבר שפגע במישהו או משהו חמור שצורך תגובות כמו שלו. הוא מגזים בהתנהגות המגוננת שלו כלפי . איכשהו הוא ממרמר אותי כלפי אנשים ומרחיק אותי מהסובבים. אני מאד חברותית, ואדם קליל שלא סובל חפירות מיותרות, ולכן אני בוטה. אני פוגעת בו כשאני מגיבה והמעגל הזה לא מפסיק. יש בו הרבה תכונות נהדרות שאני מעריכה אבל אני מרגישה במבוי סתום כי כל מני בעיות שעולות חוזרות על עצמן . את אותם דברים סיפרתי לבעלי כיון שרציתי מישהו שידע עם מי הוא מתחתן. שיקבל אותי כפי שאני. עכשיו אני מרגישה שעשיתי טעות כי הוא מנצל את זה לרעתי. כל יום משהו אחר משתבש,אני קוראת את הפורם ומזהה כל כך הרבה דפוסים דומים לשלו, ולבעיות של שניניו שזה ממש מבאס לחשוב שאולי עשיתי טעות.

ד"ר אורן חסון
"צדק" ויחסי כוחות?
06.10.2010 • 12:08

אלי יקרה,
בחרת בו כי יש בו הרבה דברים שהתאימו לך. איכשהו, ייתכן שעוררת בו פחדים, או שנתת לו נקודות הקשורות לאיזה שהוא "צדק אוניברסלי" שהוא יכול להשתמש בהם כדי לטעון טיעונים שבעזרתם הוא יכול, אולי, להשפיע על זרימת הזוגיות שלכם ויחסי הכוחות ביניכם. חשוב שלא תמשיכו להידרדר לשם.אפשרות אחת היא פשוט לצאת מהדברים הללו, לא לאפשר לו לראות שזה חשוב לך או פוגע בך, ולחמוק מהם באלגנטיות בכל פעם שהם עולים. זה אולי סוג אחר של התנהגות מזו שאת רגילה לה, כמי שנוח לה גם להיות בוטה. זו אמנם לא חפירה, אלא קפיצה מהבור ברגע שהוא מתחיל להיווצר, אבל זו גם לא בוטות. להפך, בוטות לא תועיל. יתכן שבדרך הזו תצליחי לחמוק מהעניינים האלה, ואולי גם מעניינים אחרים שיעלו בהמשך עם אותו רקע (צדקנות, מוסריות, צדק – הקשורים ליחסי הכוחות), והוא יילמד שזה לא עובד, וזה יידעך עם הזמן.אם לא, כדאי לא למשוך את זה בכל מקרה לאורך זמן, בעיקר כאשר את כבר מתחילה לחשוב שאולי טעית. כי מחשבה כזו, לאורך זמן, עלולה לגרום לך לכרסם באהבה שלך, ובקשר האישי והאינטימי שלך איתו. כדאי לעצור זאת כשזה רק מתחיל. ובמקרה כזה, אם את לא מצליחה לבד, לעשות זאת במסגרת של ייעוץ זוגי. בהחלט סביר שעם קצת "תיקון" של יכולת ההקשבה והתקשורת ביניכם, תהיה לכם זוגיות טובה לאורך זמן. אתם רק צריכים ללמוד לעשות זאת נכון יותר כדי ללמוד להתגבר על המתח שעלול להיווצר בין האופי והתגובות שלך לאלו שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083