יחס שלילי לבן זוג: מה עושים?

תאריך פנייה: 02.03.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלינור
שאלה לד"ר אורן חסון
02.03.2010 • 19:44

שלום רב,
אני טיפוס מאוד ביקורתי ושלילי, כל דבר מפריע לי, כל דבר מציק לי, על כל דבר אני מתעצבנת, אני נשואה שנה וחצי לאדם מאוד חיובי, בן אדם עם לב טוב ייתן כל מה שיש לו יודע לפרגן ולאהוב ולתמוך ומקבל אותי כמו שאני והוא סובל את כל השיגעונות שלי..לדוגמא:* כשהוא אוכל אני שונאת שהוא עושה רעשים בפה אני יכולה לבכות מרוב עצבים שזה עושה לי.*כשהוא מדבר -הוא לא מפסיק, הוא יכול לדבר שעות(בלי גוזמא) והשפה שלו לא כל כך גבוהה,וכשהוא מדבר עם טעויות אני מסתכלת עליו בהבעת זלזול כזאת גדולה.*הוא אוהב לעשות שטויות ולהתלוצץ ולעשות קטעים ממערכונים כאלה וחברים שלו משוגעים עליו אבל אני מתעצבנת ואומרת לו "די כבר, תתבגר כבר יא מאוס, ההתנהגות שלו היא בכלל לא גברית היא ממש שטותית ומטומטמת וזה מעצבן אותי אני שונאת את זה,*הוא לא יודע לקרוא עם ניקוד ואני כל הזמן מרגישה שהחתחתנתי עם אדם לא משכיל ואני מרגישה פספוס כזה..*אם נופל לו משהו מהידיים אני מסתכלת עליו בהבעת זלזול כזה של -"יא לא יוצלח שכמוך", והוא רואה הכל ומבין הכל,דיי שומר בלב אבל לי זה מפריעעע נמאס לי כבר להתעצבן מכל דבר..*אני אפילו מתעצבנת כשאנחנו מתנשקים והוא בטעות נושך אני יכולה לצעוק עליו באמצע וגם כשהוא מנשק אותי ונשאר עליי רוק אני נגעלת ממנו בקיצור כל מה שהוא עושה מפריע לי,זה ממש מגיע למצב שאני בכלל לא רוצה להיות איתו בקטעים רומנטיים(אני נגעלתת ממנו, וזה לא קרה לי בחיים),אני ביקורתית עם כולם, גם עם חברות גם עם לקוחות בעבודה אני חוקרת את הצורת דיבור שלהם ואת ההתנהגות ואם היא מוצאת חן בעיניי אני עונה יפה ואם לא אני עונה בזלזול,אני מסבירה לו שזה מעצבן אותי וזה מגעיל אותי אבל זה לא עוזר, הוא אומר לי שכל דבר מגעיל אותי וכל דבר מפריע לי וזה בחיים לא ייגמר( האמת שזה נכון, גם בן אדם מושלם אני אמצע בו את הנקודות הלא טובות שלו ממש ב5 דק'), התחלתי לקחת רגיעון של הדס בתקווה שזה ייתן לי יותר רוגע ושלווה אבל זה לא עוזר, זה משהו בראש שאני צריכה לעבוד עליו... ועם כל זה שאני לא אוהבת בו כלום, ממש ככה, אני לא מצליחה להבין איך אני מקנאה לו בצורה קשה מאוד- אני לא נותת לו ללכת למשפחה שלו כי אחותו מתלבשת ממש חשוף, ולא ללכת עם חברים שלא ידברו על בנות אני אפילו קונה לו סיגריות כדי שלא ייצטרך ללכת למכולת הוא, ואני גם קונה לו בגדים כדי שלא יילך לטייל, בקיצור, ברור לי שיש לי בעיה, אנא, רק לא טיפול פסיכולוגי אני לא מאמינה בזה, אני מאמינה שאני יוציא את הפסיכולוג מדעתו כי אני מכירה את עצמי אני יכולה לאהוב בן אדם רק מלהזכר בדברים טובים שהיו לי איתו ואני יכולה לשנוא אותו אבל שנאה חזקה מאוד רק מזכרונות גם אם עכשיו הכל בסדר איתו.. זתומרת יש לי בעיה בחשיבה שאני צריכה לפתור...אודה מאוד לקבל תשובה מפורטת ולא בראשי פרקים, ולכן פניתי דווקא אלייך ד"ר אורן חסון כי אני רואה שאתה באמת עונה תשובות ארוכות ולא מתומצתות, הייתי שמחה לקבל ניתוח קצר על הבעיה שלי ועל דרך הפתרון בה.. וגם לקבל קצת על הראש אולי אני אשתנה.. תודה רבה רבה רבה, מודה ומעריכה הכל!

ד"ר אורן חסון
ללמוד להיות מאושרת
03.03.2010 • 13:45

אלינור יקרה,
הייתי יכול לסכם את מכתבך ב:אני מזלזלת בבן זוגי על עניינים שוליים ושטחיים, כאשר הוא בעצם מאד חיובי, טוב לב, יודע לפרגן, לאהוב ולתמוך, ואוהב אותי למרות היחס הרע שלי אליו.אני לא אוהבת בו כלום, אבל מקנאה לו בצורה קשה, גם מול המשפחה שלו, וגם מול חברים, עד כדי כך שאני קונה לו סיגריות ובגדים כדי שלא ילך למכולת או לחנות בעצמו [ויראנה נשים אחרות].אני טיפוס מאד ביקורתי ושלילי, על כל דבר אני מתעצבנת. אני ביקורתית עם כולם, ועונה בזלזול גם לחברות וגם ללקוחות בעבודה.ברור לי שיש לי בעיה. זתומרת בעיה בחישבה שאני צריכה לפתור.אבל אני רוצה לפתור אותה בתשובה שלך כאן ועכשיו, בפורום באינטרנט, ולקבל על הראש, ואולי אני אשתנה.אל תשלח אותי לטיפול.וכאן הבעיה שלך אלינור. יש לך מצוקות, קשיים, ודברים מעצבנים, ואת רוצה לפתור את הכל כאן ועכשיו. אני לא איש בשורות, אלינור. יש לך אכן בעיה. ואני יכול לתת לך בראש, ולומר לך שאת מזיקה קודם כל לעצמך, כי את הופכת את עצמך לעצבנית, את לא מסוגלת להיות מאושרת ליותר משתי דקות (למרות שלא דיברת גם על רגע אחד של אושר), ובמקום ללמוד מבן זוגך איך להיות מאושר, את רואה אותו כטיפש, שמרשה לעצמו להיות מאושר כאשר העולם רע כל כך. יותר מזה, את מנסה להפוך אותו להיות כמוך, ולראות שלילי באנשים, כדי שגם הוא יסבול כמוך.אז אני לא איש בשורות. גם תשובה ארוכה שלי לא תפתור את העניין. את יודעת היטב שאת צריכה לשנות, כי אחרת לא היית פונה בשאלה אל הפורום. אלא שאת לא מסוגלת לבד. למרות שפנית לעזרה, שזה צעד ראשון חשוב, את עוד לא מוכנה לזה. ולכן את רוצה קודם מכה בראש. כך את פותרת בעיות, לא? זבנג וגמרנו. לכי לטיפול. זה ייקח זמן. אין פתרונות פלא, אלינור. לכי לטיפול עם רצון טוב לפתור את זה, למענך, כדי שתוכלי סוף סוף לחיות עם קצת שלווה, כי אין לך כזו. ולכי לטיפול כי לבד את לא יכולה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083