יחס מפלה במשפחה: מה לעשות?
גל
ניכור הורי
⌄
אני ואשתי נשואים מזה כ-13 שנה ולנו 3 ילדים בגילאים 11,7,5
לאשתי 2 אחיות נשואות והיא הצעירה מביניהן
מתחילת הקשר שלנו עוד בטרם נישאנו אשתי מופלת ע״י הוריה הן מבחינה רגשית והן מבחינה כלכלית
הדבר מאוד צורם ומפריע לנו וגורם לנו לא מעט לחיכוכים סביב העניין הזה.
הוריה קרים ומנוקרים אינם מתעניינים בנכדים כלל וכלל ואינם מתעניינים בביתם אינם מתקשרים ואינם באים ואילו בבנותיהם ובנכדים האחרים כן מתעניינים
גם מבחינה כלכלית אשתי מופלית לרעה בעוד שלשתי אחיותיה רכשו דירות אנחנו לא קיבלנו מאומה ולא סייעו לנו בדבר ( זאת על אף שאשתי היא המוצלחת מביניהן והסבה להם נחת עם הצטיינותה בלימודיה וכיבוד ההורים שהיתה נוהגת בהם)לאור התנהגותם המחפירה החלטנו לנתק עימם קשר באופן מוחלט מאחר ואנו חווים עוגמת נפש רבה מהתנהגותם ומייחסם
מצב דברים דהיום הוא שמספטמבר שנה שעברה היינו שנה ושלושה חודשים
אין כל קשר ! אפילו לא טלפוני
התנהגותם הוכיחה לי שהמדובר ההורים הזויים ביותר
האם נהגנו נכון ? אם לאו כיצד עלינו לנהוג?
ד"ר אורן חסון
יחס מפלה
⌄
גל יקר,
אני קורא במכתבך שני דברים. האחד הוא תאור היחס המפלה לרעה של הוריה של אשתך כלפיה. השני, הוא המריבות ביניכם סביב העניין הזה (הבנתי נכון? זה ביניכם?). מה שאומר לי שכנראה זה מציק לך שהיא לא מקבלת הטבות שאחיותיה קיבלה, יותר מאשר לה. אני בטוח שגם לה זה מפריע, ושבמידה מסויימת היא כנראה מצדיקה אותך, אבל אולי היא לא היתה שוברת את הכלים עם הוריאה ללא המריבות שביניכם.וגם עכשיו, לא ברור לי מה אתה רוצה. שהם יאהבו אותה, או שישקיעו בה? האם פונה אלי כי אתם עדיין רבים על כך? כי אתה חושב שהם הזויים, וכי היא אולי בסתר ליבה מנסה להגן עליהם?אם פרשתי נכון את מה שכתבת, והייתם בחיכוכים על הרקע הזה, ואולי פה ושם עד היום, נראה לי שיש כאן הרבה עניינים שקשורים אליכם ולקשר שלכם שאתם צריכים לטפל בהם. יתכן שבאיזה שהוא מקום היא היתה רוצה לשמור על קשר איתם, ולו קלוש, ואתה מתנגד לזה. לפחות "עד שהצדק ייצא לאור", והם יראו במעשים שהם מקבלים אותה. אלא שלמרבה הצער,זה לא הולך כך. קשר כזה שמשתקם, תמיד מתחיל ביחסים, ורק אחר כך עובר לנתינה, אם בכלל. יתכן שאשתך מוכנה יותר ממך גם ל"אם בכלל" הזה, כדי להיות יותר שמחה.