התחלות: טיפים ליצירת קשר
מרדכי
יצירת קשר ראשוני
⌄
שלום,
בזמן שהותי בחדר כושר ראיתי מישהי שאיני מכיר והיא אינה מכירה אותי שמצאה חן בעיניי.לא פתחתי איתה בשיחה, ומסתבר שכעבור שבוע היא עברה לחדר כושר בעיר אחרת, כך שכרגע אין לי אפשרות "טבעית" ליצור עמה קשר.שלחתי לה הודעה דרך הפייסבוק, ובה הצגתי את עצמי, אמרתי שמצאה חן בעיניי והצעתי בנימוס שניפגש. היא לא ענתה. יש לי גם את הנייד שלה, אך לא פניתי אליה דרכו כלל.האם לדעתך יש מקום ליצור איתה קשר כלשהו?אם כן, מה אתה מציע לעשות?אין לי שמץ של ניסיון במצבים כאלה. עד היום לא ניהלתי שום מערכת יחסים משום סוג.
ד"ר אורן חסון
התחלות
⌄
מרדכי יקר,
א. כן, יש מקום. כשמנסים, הסיכוי הוא תמיד יותר גבוה מאשר כשלא - כי כשלא מנסים הסיכוי הוא אפס.ב. הכי ישיר, ועם הכי הרבה סיכוי שתצליח לדבר איתה, זה בטלפון. או מסרון.ג. השאלה אם אתה מוכן להסתכן בסרוב, כי כאשר אתה לא מכיר אותה והיא לא מכירה אותך, הסיכוי נמוך מראש. אתה צריך להיות מוכן וללמוד להתמודד עם זה, אם זה מה שיקרה.העובדה שלא ניהלת מערכת יחסים משום סוג עד עכשיו, מעידה שכנראה לא עשית מספיק פעמים את א,ב,ג. אז אולי הגיע הזמן להתחיל. זה דורש הרבה אומץ, ונראה לי שאתה בעיקר פוחד מזה.אם זה לא יילך, ואם תיקלע שוב כתוצאה מאי הצלחה למצב שבו תמשיך שלא לנסות, אז אולי כדאי שתלך לטיפולCBT(קוגנטיבי התנהגותי), כדי להתגבר על החרדות שלך. חבל שתמשוך את החרדות שלך הלאה.