יזמה בקשר: מתי כדאי לצעוד קדימה?
ריקי
מבולבלת. מאוהבת הכל ביחד...
⌄
קודם כל שלום לך ד"ר אורן חסון, האמת שפעם ראשונה שאני כותבת לך חברה המליצה לי לפנות עליך אני מקווה שאני דרכך יבין מה לעשות, טוב אז ככה אני לא יתחיל לספר מ-א' כי זה לא יגמר, אני יתחיל ככה שאני היום בת 19+ ובגיל 16+ הייתי מאוהבת בבבחור עד מעל הראש בגדול לא היינו ביחד הייתה לו חברה ונפגעתי ממנו לפני שהייתה לו, וזהו מאז החלטתי לרדת ממנו גם לא ראיתי אותו מאז ואיזה חודש אחרי שאמרתי לעצמי שאני יורדת ממנו התחלתי קשר עם איזה מישהו במטרה לשכוח את ההוא, ועד היום אני מצטערת על זה כי גררתי אותו אחריי גרמתי לו להיפגע, ורק אז הבנתי שטעיתי ומשם אמרתי לעצמי לא צריך להתאב עכשיו יש לי זמן לימודים וכזה (אני יודעת שהלב בוחר ולא הראש..), טוב אז לפני שנה כמעט (בספטמבר 2005) הכרתי מישהו דרך חברים, וסתם היינו מדברים פה ושם וכאילו היינו מתראים מדברים בטלפון ואז פתאום זה נעצר.. לי זה לא הפריע כי עדיין לא ידעתי מה אני רוצה מעצמי בקיצור יום אחד זה הפסיק לממש תקופה ארוכה הייתי וראה אותו(במועדון) ואפילו שלום לא היינו אומרים הוא בחור ביישן וככה גם אני אז ככה שלדעתי נראה לי כל אחד חיכה שהשני יבוא להגיד שלום, וככה זה נשמך הרבה זמן עד שהוא פעם בא ואמר לי שלום וככה סבבה היינו מדברים כאילו כלום ואהבתי את זה...אני לא יגיד לך שלא הרגשתי אליו משהו הרגשתי אבל לא ידעתי מה.. בקיצור יום אחד(במאי..) הוא בא לחברה שלי ומספר לה שיש לו משהו אליי ושהוא תמיד מחייך כמו טמבל שהוא רואה אותי וזה..ושהוא רוצה לדבר איתי על זה... טוב שאני ראיתי אותו הוא לא דיבר איתי הוא פשוט הראה לי את זה ... טוב ואז אחרי כמה זמן היינו בקשר ככיאלו תחילת קשר אבל לא דיברנו על זה אני לא יודעת איך להסביר לך היינו מדברים המון נפגשים אבל אנחנו ביניינו לא דיברנו על מה כל אחד מרגיש וזה הפריע לי, טוב אז שוב פעם אחרי חודש וחצי זה פתאום התסיים וזה עיצבן אותי שהוא לא בא לדבר איתי על מה שישי לו ולמה זה תמיד חייב להסתיים ככה פתאום...דיברתי איתו על זה שבוע שעבר והוא הסביר לי שהוא אשם כי הוא מבולבל, ופחדן יום אחד הוא רוצה ככה ויום אחד הוא רוצה ככה והייתה לנו את השיחה הראשונה והרצינית לדבר על זה והייתה שיחה יפה.. אבל... ויש אבל הבנתי מאותה השיחה שאני אוהבת אותו !!!! אולי הכחשתי את זה כי פחדתי להתאב אני לא יודעת... ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו חלק אומרים לי ללכת לדבר איתו להגיד לו וככה אני אדע איפה אני עומדת.. וחלק אומרים לי את שלך את עשית בשיחה הזאת עכשיו טורו .. ועוד דבר מישהי אמרה לי בחיים לא להגיד לגבר שאת אוהבת אותו עד שהוא בא עלייך כי זה ירחיק אותו למשל כמו המצב שלך ושלו עכשיו..רציתי לשאול אותך אם גם אתה חושב ככה? או אם זה נכון? ומה אתה חושב שאני צריכה לעשות? וואו רק עכשיו אני שמה לב כמה כתבתי פשוט היייתי חייבת לכתוב מה שחשוב .. אני אשמח אם תענה לי כמה שיותר מהר.. תודה!!!
ריקי
שאלה ליי...לכלום
⌄
שאלה לי לכולם ולד"ר תראו אני פעם ראשונה באתר.. והשאלה שלי היא כזאת האם הד"ר לא עונה לכולן???? תענו לי למה אני צריכה לדעת...
ד"ר אורן חסון
עדיף ליזום מאשר להשאר ללא קשר שרוצה
⌄
ריקי יקרה,
אם את מרגישה שהקשר אינו אבוד, ושיש סיכוי שהוא יחזור לדבר איתך, תני לזה צ'אנס. אם את מרגישה שאם את לא תעשי צעדים ראשוניים הקשר לא יהיה, אז כנראה שלא תהיה לך ברירה, כי עדיף ליזום מאשר שלא יהיה לך קשר עם מישהו שאת מאוהבת בו. וכן, עדיף גם, לפעמים, לקחת את הסיכון של דחייה.עם זאת, את לא צריכה להגיד לו שאת אוהבת אותו. אבל את יכולה ליזום הזדמנויות שיגרמו לו להתקדם, כי הם יעודדו אותו, דרך אמירות שפותחות את הדרך (במקום כאלו שסוגרות) כמו "צלצל אלי" או "דבר איתי", כמו "שמחתי לדבר איתך", "אני שמחה שדיברנו", "יופי שצלצלת", "אתה נחמד", "יש לך דרך מעניינת לומר/לראות את הדברים", וכן הלאה. וכאשר לא בטלפון, להראות לו גם דרך שפת הגוף שלך, דרך מגע, דרך חיוך, שהוא בדרך הנכונה.
ד"ר אורן חסון
סבלנות
⌄
ראי בבקשה את הקישור הבא:http://www.starmed.co.il/Forum/Msg/1339199