יזיזות: כדאיות וסכנות

תאריך פנייה: 05.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
רומן לא שגרתי
05.02.2007 • 17:50

שלום רב,
אני בת 30. מזה כשלוש שנים יש לי קשר לסירוגין עם גבר נשוי. הכרנו במסגרת העבודה (אני לא עובדת איתו , הוא הגיע לפגישה חד פעמית במשרדנו). אח"כ התקשר כדי לדבר איתי ונסחפנו לשיחה ארוכה. זה הדבר האחרון שחשבתי שיקרה לי אבל הייתי כ"כ לבד שלא יכולתי לסרב. היינו מדברים המון בטלפון ונפגשנו רק מספר מועט של פעמים, בהם היו נשיקות וליטופים אך לא יותר מזה. הוא אדם דתי, בערך בגילי. מצאתי בו ידיד נפש וכמובן שהחמיא לי החיזור העדין שלו. הרגשתי שזה לא בסדר מבחינה מוסרית ,שאלתי אותו אם זה לא מפריע לזוגיות שלו והוא אמר שלהיפך. בתקופה הזאת הרגשתי שאני אוהבת אותו, כל טלפון שלו היה עושה לי "פרפרים". כיום אני מבינה שזו לא אהבה באמת כי זו היתה פנטזיה וירטואלית בעיקרה. לאחר שנה הכרתי את חברי לשעבר והיינו ביחד שנה וחצי. כך הוכחתי לעצמי שהוא לא מפריע לי ביצירת קשרים חדשים. כששמע שיש לי חבר החלטנו להפסיק לדבר ובאמת היה ניתוק של 5 חודשים, ואח"כ חזרנו לדבר אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה. שיתפתי אותו לפעמים בבעיות שהיו לי עם החבר ותמיד היה לי כיף לדבר איתו. עכשיו נפרדתי מחברי ושוב נפגשתי איתו והיו נשיקות וקצת נגיעות. ואני בדילמה עם עצמי.מצד אחד אני לא רוצה להזיק לעצמי ולו ולהיקשר אליו שוב , למרות שעכשיו אני לא מרגישה שאני אוהבת אותו ואני יודעת שזה קשר לא בריא. מצד שני אני מנסה למצוא צידוקים מדוע זה כן בסדר ואפשרי שנדבר . אני לא מסוגלת להגיד לו שיפסיק להתקשר וגם אני מוצאת את עצמי מתקשרת אליו כשאני מרגישה בודדה.מה דעתך? אם זה ישאר רק במסגרת של דיבורים האם אפשר למצוא מכך תועלת ולהיות מעין ידידים כשחסרה לי דמות גברית בחיי?או שלא?תודה רבה על התייחסותך. אני מאוד מעריכה זאת.

ד"ר אורן חסון
יזיזות: זה טוב או רע?
08.02.2007 • 20:00

מאיה יקרה,
אני לא נכנס לשאלה המוסרית, אלא לשאלת הכדאיות לך בלבד. יש לך קשר של יזיזות, שהוא כמו כל קשר של יזיזות (לפעמים יותר אינטימיות פיזית, לפעמים פחות, ולפעמים הרבה פחות). את צריכה פשוט להיות כל הזמן עם היד על הלב. זה יכול להיות לך קשר שיחזיק אותך ויתמוך בך כשאין לך משהו אחר, ואולי אפילו יעלה את הרף בקשר שתרצי לאהבה. רק שמרי,שאם הרף יהיה גבוה מדי, את תהיי בצרות, כי אז זה יפריע לך ליצירת קשרים. כאמור, יד על הלב.מצד שני, ההבט המוסרי יכול, אולי, להשפיע עליך בקשרים שיהיו לך, ולהגביר את המתירנות המינית שלך לקשרים שמחוץ לנישואים, כי זה הופך להיות עבורך קצת יותר "לגיטימי". יש לזה יתרונות (למשל, כי יהיה לך קל יותר להתגבר על בגידה של בן זוגך), ויש לזה חסרונות (אם את סופרת את זה כך, כי יהיה לך קל יותר ליצור קשרים מחוץ לקשר שלך).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083