דעיכה מינית בזוגיות - מה עושים?

תאריך פנייה: 05.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עצובה
אין אונים
05.02.2007 • 14:38

ד"ר אורן ,אני וחבר של יחד כבר שנה וחצי מתוכם כבר שנה גרים יחד. אני במצוקה בזמן האחרון ושואלת את עצמי רבות : איך יראו חיי אם אמשיך בקשר זה- עד לפני חצי שנה היה גן עדן לא האמנתי שיכול להיות כל כך טוב גם הסקס היה נפלא, אבל תמיד הוא אמר לי שאני "מעייפת אותו" ושקשה לו לעמוד בציפיות המיניות שלי. אבל עדיין הוא השתדל מאוד, אבל עם הזמן זה דעך. פעמיים בשבוע. פעם בשבוע רק בשבת. פעם בשבועיים ויותר. הוא בא מאוחר מהעבודה אוכל נמצא איתי קצת ונרדם. דיברנו על זה הוא הודה שיש בעיה ,אך לא מוכן לעשות דבר לא טיפול ולא אמצעיים אחרים. אני ממש בדיכאון וגם הוא מהעצבות שלי. אני כל כך בדיכאון שכבר נכנסתי למעגל של עצבות , של חוסר תיאבון מיני- אם פעם יזמתי תמיד עכשיו אני בקושי נוגעת בו. אני חשה כבויה, האם זה חמו כמו שאני חשה? האם עוזבים בן זוג שהוא אהבה מיוחדת , קשר מדהים וחברות בגלל מין?בבקשה עזור לי!נ.באנחנו בסך הכל באמצע שנות ה- 20 שלנו.

ד"ר אורן חסון
להבין מה יש בכל זאת?
08.02.2007 • 19:52

עצובה יקרה,
מתוך מה שכתבת, קשה לדעת מהן הסיבות לדעיכה המינית של בן זוגך. זה יכול להיות משום שהוא באמת עובד שעות ארוכות, והוא מנסה לחסוך בשעות השינה שלו. יכול להיות שזה משום שהוא עצמו נמצא בתקופה לא טובה, וכשהוא בדכאון, מין זה לא הדבר שבראש שלו. יכול להיות שגם הוא כבוי, לא פחות ממך, ואולי בגלל סיבות אחרות. לא נתת שום הסבר ממשי שמאפשר להבין מה עובר עליו. מה שאומר לי שההסתכלות שלך על הזוגיות שלכם היא די אגוצנטרית. את צריכה קודם כל להבין אותו כדי לדעת מה קורה. אולי גם כדי לדעת איך לעודד אותו, לשפר את מצב הרוח שלו, לאו דווקא בעזרת מין, מה שישפר את הרצון שלו לאינטימיות איתך, ולהקדיש לך זמן. סביר להניח שהביקורת שלך לא מוסיפה לו.אולי אחת הדרכים היא לשנות את המנהגים המיניים שלך, ו"לעייף" אותו פחות, בחלק מהפעמים, כך שיהיה לו יותר רצון להכנס לזה. האפשרויות הן שונות. את אולי צריכה לנסות להבין אותו כדי לחפש פתרון של פשרה שיתאים לשניכם, וישמור את הזוגיות שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083