יזיזות בזוגיות: מה עושים?
ענת שלו
מבולבלת
⌄
שלום
אני בת 23 הכרתי לפני 3 חודשים בחור בן 24 שהוא קרוב משפחה של חברה שלי. המצב הוא כזה נדלקתי עליו הוא ממש מצא חן בעיניי. הקטע שאני זו שתמיד רושמת לו והוא לא מראה עניין הפכנו להיות יזיזים כי ממש היה בא לי עליו ויוצא שהוא תמיד קורא לי כשהוא שותה לבוא אליו לשבת עם חברים שלו ולהישאר לישון אצלו. כשדיברנו על מתי היה מגע מיני אחרון הוא אמר לי שהוא שכב עם בחורה לפי חודש וחצי אז אותי מעניין מה הטעם שלו לשקר והאם זה באמת יכול להיות הוא נראה ממש טוב. אבל ככה כל פעם שאני ישנה אצלו למחרת אני לא שומעת ממנו כמה ימים עד פעם הבאה. אני לא יודעת מה לעשות איך לדבר איתו כי הוא נורא סגור ואיך להגיד לו שאני מרגישה אליו מעבר לסקס? הייתה לו חברה יותר מ5 שנים ונפרדו לפני שנתיים. אז אני לא יודעת מה לחשוב או שהוא בעצם יודע להיות רציני. או בגלל שהם נפרדו הוא עכשיו בקטע של החופשי. אני חייבת ייעוץ.
ד"ר אורן חסון
מילכוד של יזיזות
⌄
ענת יקרה,
אלה הם מצבים שאינם פשוטים, כי את שואלת: רגע, האם זה הוא שלא יודע להיות בזוגיות, או שאולי הוא איתי רק כי אני מאפשרת לו מין מבלי לדרוש שום דבר? האם הוא היה רוצה בכלל להיות איתי בזוגיות מחייבת?- אין לי תשובות, כי אין לי דיבור איתו. לפי תיאורך, הוא לא מתנהג כמי שרוצה מאד. האם זה בגלל שאת לא לגמרי הטעם שלו? האם זה כי הוא לא לוקח אותך ברצינות בגלל שאיפשרת לו להיות יזיז שלך, והוא מחפש לזוגיות מישהי שתעמיד אותו בפני בחירה יותר רצינית? הדרך היחידה שלך לקבל תשובות, היא לעשות איתו שיחה משמעותית יותר. ואולי - לצאת איתו לבילויים מחייבים יותר, כדי שמה שיהיה ביניכם יהיה לא רק סקס, כדי שהוא ילמד להכיר אותך גם בהבטים אחרים, וגם - להתחיל לתכנן תוכניות (בילוי: הופעות למשל) קצת קדימה, ואפילו שבוע-שבועיים קדימה.ראי בבקשה גם תשובה שלי לנושא דומה כאן: (למה לא סקס בדייט ראשון), והמשכה כאן.