פנטזיות מיניות: טיפול והתמודדות
אילן
משיכה לאמי ולנשים מבוגרות
⌄
הינני בן 39 נשוי ואב לשתיים, נשוי לאישה שעברה הטרדה מינית בגיל ההתבגרות שלה ויש לה מטען לא קטן וכפועל יוצא מכך לא מאוד מתלהבת ממין בזוגיות שלנו. למותר לציין כי המצב בנושא הזה היום טוב בהרבה מהמצב שהיה כשרק היכרנו. על אף השיפור היחסי, אני חווה תסכול מתמשך בחיי המין שלנו ומתקשה להתקדם לפתרון יותר מלא של הבעיה. לפני כשנה נתקלתי במקבץ של סיפורים אירוטיים שהיו בהם גם סיפורים של גילוי עריות ביחסי אם ובן ויחסים בין אח ואחות . הסיפורים הללו התבררו כמאוד מגרים ולאחר מכן התחלתי לחפש סיפורים באינטרנט על יחסים שכאלה. מתברר שיש עולם ומלואו של סיפורים וסרטים בנושא ואני מצאתי שהדבר מגרה אותי מאוד, והתחלתי לשלב פנטזיות ואוננות של כאלה חומרים באוננות שלי (יחסים עם אישתי נמשכו כרגיל). הדבר גם חידד אצלי את העובדה שאני למעשה מאוד נמשך לאימי ולשתי האחיות שלי . כשבחנתי יותר לעומק את הנושא הבנתי שאני נמשך לנשים מבוגרות בכלל, ושאני רואה במיניות הבוגרת משהו הרבה יותר מפותח. אני מוצא את עצמי מאוד גם על פנטזיות של יחסים עם אימי וגם על נשים מבוגרות אחרות.אני בסך הכל לא רואה משהו פסול במצב הזה, אבל האם יתכן שאתמכר לעניין, ןמה דעתכם על עצם הפנטזיה?
ד"ר אורן חסון
פנטזיות אובססיביות לא בריאות
⌄
אילן יקר,
אתה מעלה שני דברים שונים לחלוטין. האחד הוא העכבות של אישתך. בדיוק לצרכים האלה נועד הטיפול המיני. חפש מטפל מיני טוב באזור מגוריך (היעזר באתר של איט"מ – האגודה הישראלית לטיפול מיני:http://www.itam.org.il/).הדבר השני הוא הפנטזיות המיניות שלך. יש לכך שתי אסכולות: האחת מהן תגיד לך שזה טבעי, תסביך אדיפוס, וכדומה, ושצריך לטפל בזה דרך בדיקת השלבים שלא עברת אותם בחייך, תוך כדי טיפול.הגישה שלי, של הפסיכולוגיה האבולוציונית, היא פחות "פרוידיאנית". אני מודע לכך שלבני האדם יש יכולת מנטלית להיתפס לנושא מסויים, ולהתחיל לעסוק בו באופן אובססיבי. ומן הסתם, יש אנשים עם נטייה חזקה יותר לעיסוקים אובססיביים, ואנשים עם נטייה חזקה פחות לכך. להערכתי, התחלת לחפש מפלט, מצאת משהו שהדליק אותך מסיבה כלשהו, ואולי אפילו הטריד אותך מסיבה כלשהי, והתחלת לחפור בו ולהתחפר בו. התוצאה יכולה להיות אובססיה עם קונפליקט לא בריא.כלומר, נורמלי לפנטז. למען האמת, אני הולך לדבר על זה לקראת צהרי היום עם גבי גזית, בערוץ 103. נורמלי לפנטז פנטזיות נורמליות, ואפשר גם לחיות עם זה בשלום, ואפילו ליהנות מהן, אם לא לוקחים את הפנטזיות הללו יותר מדי ברצינות. אבל ברגע שהפנטזיות נמצאות בניגוד לאמות מידה מקובלות על החברה, ובודאי כאשר הן מנוגדות לאמת המידה המוסרית שלך, אתה מתחיל להרגיש לא שלם, לא ברור לעצמך, ואולי "צריך תיקון". אתה אומר שאתה "בסך הכל לא רואה משהו פסול במצב הזה, האם יתכן שאתמכר לעניין". גם הניסוח שלך אומר שאתה לא באמת שלם עם זה. החשש מהתמכרות, השאלה על דעתנו, והצורך שלך להצטדק - "בסך הכל לא רואה בזה משהו פסול" – מרמזים על זה שאתה מנסה להרחיק את הבעיה ולהתעלם ממנה.אני מציע שתלך ביחד עם אשתך לטיפול מיני, ובפגישות נפרדות תעלה גם את העניין הזה. בין היתר, תבדקו גם עד כמה הפנטזיות הללו מפריעות לזוגיות שלכם.